A Kalocsai SE szupermini csapata nyerte a Baján rendezett Tökalsó Kupát a házigazdák, valamint a Bonyhád együttese előtt. Az együttes legjobbja Vörös Lili lett, aki végig nagyszerűen nyitott és jól is védekezett.

A Kalocsai SE női csapatának az NB I-es nevezéshez minden évben több utánpótláscsapatot kell indítania. A fiatalok edzése és versenyeztetése sok idő- és energiaráfordítással, valamint pénzkiadással jár, így duplán is bosszantó, ami az egyesület gyermekcsapatával történt idén. Először is egy meglehetősen furcsa lebonyolítási rendszer folytán egyetlen tornán dőlt el az I. osztályba jutás, márpedig azon a kaposvári tornán a körbeverések miatt egyetlen szettel, de az alföldiek lemaradtak erről. Egész napos torna esetében a hasonló erőt képviselő csapatoknál döntő lehet például olyan apróság is, hogy ki utazik messzebbről. Ezzel együtt több játékvezetői hiba miatt a múlt hétvégi utolsó fordulóban a csapatnak tét nélkül kellett lejátszania a BSE és a Kaposvári Sportiskola elleni mérkőzéseit Budapesten. Nem a bíráskodás volt a baj, hanem a versenyengedélyek nem megfelelő ellenőrzésével. És hogy tényleg érdemes lett volna a Kalocsai SE gyermekcsapata az előkelőbb helyezés elérésére, azt jól jelzi, hogy a 13 órakor kezdődött, két egymást követő, meglehetősen magabiztos győztes mérkőzés után már 17 órakor otthon voltak a lányok.

A legfiatalabb kalocsai röplabdások, a gyermek korosztálynál fiatalabb szuperminik április hetedikén, csütörtökön Baján, a Tökalsó Kupán vettek részt. A 2000-ben, vagy 2001-ben született fiatalokból két csapat képviselte Kalocsát. Mellettük Paksról, Bonyhádról és Mélykútról érkeztek csapatok, a hazaiak pedig négy együttest indítottak, tehát összesen kilenc csapat küzdött a kupáért a Sugovica Általános Művelődési Központ és Sportiskola tornatermében. A felállított három pályán három csoportban kilenc órakor kezdődött a torna, ahol a Kalocsa első csapata a csoportjában a Mélykút és a Baja kettő együttesét verte magabiztosan, a Kalocsa kettő pedig a Paks és a Baja három ellen győzött megnyugtató fölénnyel. A keresztjátékban az egyes csapat a Pakssal került össze, amelyet jó játékkal verve biztossá vált, hogy éremmel térhet haza. A második számú kalocsai társaság a Baja egy ellen küzdött a dobogóra kerülésért, de a jobban szerváló ellenfél két szoros szettben legyőzte a csapatot, amely a folytatásban a paksiak és a Baja kettő előtt megszerezte a negyedik helyet. A három dobogós csapat (Baja 1, Kalocsa 1, Bonyhád) egymással körmérkőzést játszott. A küzdelemből a másik két csapatot magabiztosan verő Kalocsa került ki győztesen, és így aranyérmes lett a Tökalsó Kupán. Az első számú csapat legjobbja Vörös Lili lett, aki végig nagyszerűen nyitott és jól is védekezett, a kettes számú csapatban pedig Musza Olívia érdemelte ki a csapat legjobbja címet remek, fegyelmezett játékáért. A jól sikerült nap után hazafelé boldogan tért be a társaság egy cukrászdába fagylaltozni.

Kalocsa 1: Vörös Lili, Argat Cintia, Fekete Lívia, Fekete Gréta, Klopcsek Fanni
Kalocsa 2: Musza Olívia, Magyar Klaudia, Horváth Gabriella, Balázs Lilla, Szőnyi Sára

A kalocsai röplabdások következő megmérettetése április 13-án, hazai környezetben a III. korcsoportos diákolimpia megyei döntője lesz. Majd ezt követően az ország legnagyobb – idén 102 csapatos – utánpótlás tornáján, a kétnapos Sport XXI. Szeged Kupa mini és gyermek leány és fiú tornán vesznek részt a lányok. Gyermek korosztályban a nyolc kiemelt csapat között, a miniknél pedig a 42 nevezett csapatból három együttes fogja képviselni Kalocsát.

Címkék: mini baja röplabda kalocsa utánpótlás

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr842816249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása