A visszavágókra kerül sor a férfi Extraliga alsóházi rájátszásában, ahol az első meccsen győztes MAFC és Dág idegenben, a Veszprém, illetve a Csepel otthonában vívhatja ki a továbbjutást. Beharangozó!

Extraliga, férfiak, rájátszás, az 5-8. helyért, 2. mérkőzések

COMPANY NYELVISKOLA-VESZPRÉMI RC – MAFC-BME-MAPEI
(Április 6. szerda, 19 óra)
Az egyik csapat második győzelméig tartó párharc állása: 1:0, a MAFC javára.
A MAFC az első mérkőzésen a pokol bugyraiból tornázta vissza magát az ötödik szettben, és végül emberfeletti küzdelemben, 2:1-es játszmahátrányból a maga javára fordította a találkozót. A veszprémiek csak magukat okolhatják a vereségért, hiszen 13:10-es vezetésről nem szokás elveszteni egy 15 pontig tartó játékrészt... Más kérdés, hogy hazai pályán így is ők a második találkozó esélyesei, és nyilvánvalóan nyerni szeretnének. Ezt erősítik Nyári Sándor edző szavai is. „Izzadtságszagú és szerencsés győzelmet aratott ellenünk a MAFC az első mérkőzésen – magyarázta a tréner. – Nem tudok rosszat mondani a srácokra, hiszen mindenki nagyon akart. Az viszont nem esik jól, hogy a centerposzton szereplő Cziczó Gábort két hete nem láttam, neki kulcsfeladatai lettek volna, hiszen nagy értéke ő a magyar röplabdának. Az eddigi szereplés bizonyára sokakban csalódást kelt, azonban az év elején megálmodott szerkezetben képtelenség játszani, hiszen sem Bánhegyi Istvánra, sem Cziczó Gáborra nem számíthatok... Ennek ellenére szeretnénk egyenlíteni, hiszen továbbra is úgy gondoljuk, nekünk az ötödik-hatodik helyezés a reális eredmény."
Nem elhanyagolható tény, hogy a középszakasz utolsó fordulójában a MAFC 3:2-re győzött a Veszprém otthonában, úgyhogy a bakonyiaknak nem árt vigyázniuk...

Tippjeink
Kovács Gábor 3:1
Rodics Dániel 3:1

CSEPEL – DÁGI KSE
(Április 6., szerda, 19 óra)
Az egyik csapat második győzelméig tartó párharc állása: 1:0, a Dág javára.
A dágiak az első meccsen tovább folytatták nagyszerű hazai sorozatukat, és szoros szettekben, de összességében a szokásosnál talán egy fokkal simábban verték fővárosi riválisukat. A két csapatnak ez már a hatodik összecsapása lesz a szezonban, hiszen korábban az NB I-ben is boldogították egymást. A Csepel eddig egy, Dágon aratott győzelemmel büszkélkedhet... Ha valamikor, hát most kellene másodszor is elkapniuk ellenfelüket, hiszen amennyiben nem sikerül, a folytatásban csak a hetedik helyért játszhatnak. Ehhez a vasárnapinál jobb nyitásfogadásra és támadás-befejezésre lesz szükségük, hiszen ebben a két játékelemben nem teljesítettek jól. Ha sikerül a javulás, a hétvéginél színvonalasabb, jobb meccsre van kilátás.

Tippjeink
Kovács Gábor 2:3
Rodics Dániel 1:3

NB I, férfiak, rájátszás, a 12-14. helyért
Április 6., csütörtök, 20 óra: Debreceni EAC – Sollight-Nyíregyházi FRK

(forrás: Veszprém megyei Napló)

Címkék: beharangozó röplabda extraliga

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr942802559

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása