A Vasi Sportakadémia hazai pályán 3:1-re nyert a Pécsi TE-PEAC ellen a női NB II Nyugati-csoportjában, az alapszakasz 18. fordulójában. A meccs képgalériája ide kattintva megtekinthető!

A két csapat eddig lejátszott, egymás elleni mérkőzésein mindig a VSA győzött, ráadásul a találkozók remek, közönségszórakoztató csatákat hoztak. Ez a meccs nagy téttel bírt, vendéggyőzelem esetén esélye maradt volna a Pécsnek, hogy utolérje vasi riválisát az ezüstéremért zajló harcban, míg hazai győzelem esetén lényegében eldől a második hely sorsa. A rangadó felvezetéseként rendezett utánpótlástornán a Vasi Sportakadémia juniorjai magabiztos győzelemmel adták meg az alaphangot mérkőzésre.

Remekül kezdtek a hazaiak. Pontos, jól szervezett támadójátékkal lepték meg ellenfelüket. Náray percei következtek, bombaerős nyitásainak ellenszerét nem találták a vendégek, csupán a tízedik szervát követően sikerült megszakítaniuk a remek sorozatot. Megzavarodtak a vendégek. 17:7-es hazai előnynél Storcz Tamás edző már a második idejét kérte ki, azonban ez sem segített együttesén (25:11, 1:0).
 
Hamar túltették magukat az első játszma okozta sokkon a vendégek. Bauer leforgó támadásai rendre pontot értek. Lassan zárkózott ellenfelére a hazai csapat, köszönhetően a rengeteg nyitásrontásnak. A szett második felére magára talált a VSA. Javuló nyitásai és pontosabb védekezése megkönnyítette Németh dolgát, aki rendre jó helyzetbe hozta társait. 17:17-nél utolérte és állva is hagyta ellenfelét a szombathelyi csapat. Simon állt a nyitóhelyre és már el sem forgott onnan. Jó nyitásainak és a csapat javuló védekezésének köszönhetően nyerte a második játszmát a VSA (25:18, 2:0).

Kettős játszmahátrányban is lelkesen küzdöttek a vendégek. Pesti jól mozgatta társait. Bauer támadásban, Szalai védekezésben jeleskedett. A vasiak jelezték, hogy hamar le akarják zárni a mérkőzést. Simon és Náray is jól támadott, Wlassits sáncai is pontokat értek. 23:18-as hazai vezetésnél aztán megismétlődött a tatabányai rémálom. Jó nyitásokkal és remek védekezéssel, sáncokkal felzárkózott a vérszemet kapó vendégcsapat. Drámai végjátékban több mérkőzéslabdát is hárítva, példásan küzdve nyerték meg a szettet a dicséretesen harcoló pécsi lányok (25:27, 2:1).

A negyedik szettben nagyon motivált, az előző játszmabeli kisiklást feledtetni akaró hazai csapatot láthatott a közönség. Wlassits centerből volt eredményes, Simon leforgóból ért el élményszámba menő pontokat. Nem volt gond a nyitásokkal sem hazai oldalon. Simon, majd Náray nyitásai is szétzilálták a vendégek védekezését, tetemes előnyt eredményezve az akadémistáknak. A vendégek jól küzdöttek, de az előző szett megnyerésével ellőtték puskaporukat. Magabiztos, szépen komponált támadójátékkal tette egyértelművé a hazai csapat, hogy nem érdemtelenül áll a dobogó második fokán (25:15, 3:1).

NB II, nők, Nyugati-csoport, alapszakasz, 18. forduló

Vasi Sportakadémia – Pécsi TE-PEAC 3:1 (11, 18, –25, 15)
Szombathely, 50 néző. Játékvezetők: Vasák, Kiss
VSA: Németh, Tarlaczné, Kiss, Simon, Náray, Wlassits. Csere: Sipos (liberó), Iszak. Edző: Mucsi Péter
Pécs: Tolnay, Szloboda, Bauer, Mihályfi, Fridrich, Pesti. Csere: Szalai (liberó). Edző: Storcz Tamás

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Mucsi Péter: – Örülök a győzelemnek, nagyon akartuk a sikert. A második szett szerencsétlen végjátékát leszámítva igazán jól teljesített csapatom. Köszönöm játékosaimnak, hogy a sérüléseken és más nehézségeinken túltették magukat és motivált játékkal bizonyították, hogy kiváló sportemberek.
Storcz Tamás: – Jól helytállt tartalékos csapatom. Örülök, hogy sikerült szettet nyernünk.

Tatabányai Volán SE – Szombathelyi Egyetemi SE 3:0 (22, 15, 15)
Haladás VSE – Győri Dózsa 1:3 (28, –17, –21, –17)

(forrás: vsakademia.hu)

Címkék: pécs szombathely röplabda pte nb ii vasi peac vsa sportakadémia vasi sportakadémia

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr212797493

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása