A házigazda olasz Trentino BetClic, valamint az orosz Zenit Kazany sikerét hozta a férfi Bajnokok Ligája elődöntője az olaszországi Bolzanóban. Íme, a mérkőzések után elhangzott edzői és csapatkapitányi értékelések. Fotógaléria itt! A helyszínről tudósító hunvolley.blog fotógalériája itt!

Trentino BetClic (olasz) – Jastrzebski Wegiel (lengyel) 3:0 (16, 25, 22)

Grzegorz Lomacz, a Jastrzebski Wegiel csapatkapitánya: – Gratulálunk a Trentinónak. Nagy meccset játszottunk, egy szettet mindenképpen megérdemeltük volna. Így egy kicsit csalódottak vagyunk, de a motivációnkat nem vesztettük el, vasárnap is szeretnénk jól játszani!

Lorenzo Bernardi, a Jastrzebski Wegiel vezetőedzője: – Normális esetben megmagyaráznám, miért vesztettünk, de ez alkalommal nem fogom elemezni a meccset, mert túl veszélyes lenne... Különben is, inkább szeretném megköszönni a játékosaimnak, hogy ilyen csodálatos teljesítményt nyújtottak, és teljes mértékben a taktikai utasításoknak megfelelően játszottak. Azt gondolom, a Trentino igazán megérdemli, hogy megnyerje az egész sorozatot, ennek ellenére volt sanszunk, de nem tudtuk kihasználni az esélyeinket.

Radosztin Sztojcsev, a Trentino BetClic vezetőedzője: – Ahogy már korábban is mondtam, tudtuk, hogy nagyon nehéz meccs lesz. A nyomás kizárólag rajtunk volt, hiszen nekünk mindenképpen nyernünk kellett. Gratulálunk Lorenzónak és a játékosainak, mert nagyszerű teljesítményt nyújtottak. Tudtuk, ha mi is jól játszunk, nyerni fogunk, de a mérkőzés menete nagyon gyorsan és egyszerűen megfordulhatott volna a második és a harmadik szettben...

Dinamo Moszkva (orosz) – Zenit Kazany (orosz) 0:3 (–24, –20, –21)

Szergej Grankin, a Dinamo Moszkva csapatkapitánya: – Nem akarok beszélni a játékunkról, biztos vagyok benne, hogy az edzőnk részletesen elemezni fogja a teljesítményünket. Gratulálunk a Zenitnek, és további sok sikert kívánunk neki a Trentino elleni döntőre.

Jurij Cserednyik, a Dinamo Moszkva edzője: – Minden meccsből tanulunk valamit. Ma azt tanultuk, hogy a röplabda egy olyan játék, ahol nem engedhetünk meg magunknak hibákat, különösen a fontos pillanatokban nem. Nem mondhatom, hogy ma nem játszottunk jól, a csapat készen állt, és teljesen motivált volt. A döntőben vissza szerettünk volna vágni a Trentinónak a tavalyi vereségért. Két egymást követő évben döntőt akartunk játszani. Azonban néhány fontos helyzetben rontottuk, és ezeknek végül alaposan megfizettük az árát. Ez különösen akkor életveszélyes, ha olyan rivális ellen játszunk, mint a Zenit, amely ma egyszerűen briliáns volt. Kívánom nekik a legjobbakat, és őszintén remélem, hogy meg fogják nyerni a döntőt!

Vlagyimir Alekno, a Zenit Kazany edzője: – Teljesen egyetértek Jurij kollégámmal, tényleg ez a fő jellemzője a röplabdának manapság. A hibák száma adja mindig a legnagyobb különbséget! Elégedett vagyok a csapatom teljesítményével, és mi máris készen állunk a vasárnapi végső ütközetre! Tudjuk, hogy a Trentinót tartják a legjobb klubnak Európában, de bízunk benne, hogy ezt a kihívást megoldjuk. Nagyon fontos összetevője lehet a sikerünknek, hogy van egy játékosunk, a csapatkapitány, Szergej Tetyuhin, aki már öt vagy hat alkalommal – nem tudom pontosan – szerepelt BL négyes döntőben. Az ő tapasztalata nagyon sokat segíthet nekünk, ez lehet a különbség.

Címkék: olasz orosz lengyel olaszország bajnokok ligája moszkva zenit röplabda dinamo bolzano kazany trentino jastrzebski

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr822775472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása