Március 26-27-én rendezik a férfi Bajnokok Ligája négyes döntőjét az orosz Dinamo Moszkva magyar játékosa, Veres Péter aktív részvételével. A hunvolley.blog a helyszínről számol be a tornáról. Első beharangozónkban bemutatjuk a finálé helyszínét, Dél-Tirol székhelyét, az észak-olaszországi Bolzano városát, amelynek magyar vonatkozása, hogy Sopron testvérvárosa!

Százezer ember lakik Bolzanóban, amely Itália egyik kulturális, kereskedelmi és ipari központja. A város a római időkben egy kis falu volt. A középkorban fontos kereskedelmi csomópont, itt találkoztak az augsburgi és a velencei kereskedők. A városban kézműipar működött. 1918-ban lett Olaszország része.

A Dél-Tiroli Archeológiai Múzeum legérdekesebb látnivalója Ötzi. A turisták hosszú sorban várnak a vele való találkozásra. Ötzi egy 5000 éves ember, akinek a teste viszonylagos épségben maradt meg a jég alatt. Mumifikált teste egy speciális kabinban van, ahová ablakon át lehet benézni, és tilos fotózni. Bolzanót és az egész területet a kétnyelvűség jellemzi: az olasz és a német nyelv egyaránt használatos és hivatalos. A latin és a német kultúra érdekes keveredése ez, hiszen a tiroli grófok, az osztrák hercegek, a Habsburg uralkodók és az olaszok egyaránt építettek itt műemlékeket.

A város sportéletének zászlóshajója az élvonalbeli jégkorongcsapat, amely a jelenlegi szezonban az elődöntőig jutott a bajnokságban. Az együttes jégcsarnoka a PalaOnda, más néven Eiswelle, amely 1993-ban készült el, és egy évvel később részben itt rendezték az A-csoportos hoki világbajnokságot. A jeges csapatsportág mérkőzésein hivatalosan 7200 ember befogadására képes, tehát ilyen szempontból valamivel kisebb, mint például a Papp László Budapest Sportaréna.

A négyes döntő programja

Elődöntő (március 26. szombat)
15 óra: Jastrzebski Wegiel (lengyel) – Trentino BetClic (olasz)
18 óra: Dinamo Moszkva (orosz) – Zenit Kazany (orosz)
Helyosztók (március 27. vasárnap)
14.30: a 3. helyért
18 óra: döntő

• Képgaléria 1.
• Képgaléria 2.
• Bolzano lapja
• Bolzano turistaoldala
• A hivatalos honlap
• PalaOnda hivatalos
• PalaOnda oldal
• PalaOnda képgaléria
• A négyes döntő honlapja
• A Bajnokok Ligája oldala

Címkék: bajnokok ligája röplabda bolzano

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr482763747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Géem 2011.03.23. 14:50:15

A Kazany talán inkább orosz csapat.
süti beállítások módosítása