A Dunaferr SE fiúcsapata nyerte az Országos Ifjúsági Kupa szolnoki selejtezőcsoportját. A dunaújvárosiak hosszú-hosszú idő után verték meg ebben a korosztályban a kaposváriakat!

A házigazda Szolnokon kívül a Kaposvár, a Dunaferr és a Veszprém vett részt a március 15-én rendezett tornán. A dunaújvárosiak nagyon készültek, hiszen már három éve nem tudták legyőzni örök riválisukat, a somogyi együttest. Felvezetésként mindkét együttes nyert a hazaiak, illetve a bakonyiak ellen egyaránt. Végre eljött hát a várva várt összecsapás! Dunaferr SE – 1. MCM-Diamant-Kaposvár!

Az első szett elején a két csapat fej-fej mellett haladt, egészen 8:8-ig, amíg a dunaújvárosiak bele nem hibáztak a játékba, így a szett közepére a Kaposvár egyre nagyobb előnyre tett szert (12:16). Tomanóczy Tibor edző időt kért. Pont időben, pont jókor! A Dunaferr lendülete a folytatásban mintha a fellegekbe szárnyalt volna, és gyönyörű, látványos mentésekkel, több extrával egyenlítettek (17:17)! Ekkor a másik oldalon Varga Péter kért időt, de az újvárosiak ritmusát nem lehetett megtörni (25:20, 1:0)!

A második szettben mintha a történelem kísértetiesen ismételte volna önmagát, az etap elején megint fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd a kaposváriak ismét elhúztak több ponttal, 12:16-nál Tomanóczy ugyancsak időt kért, és immár menetrendszerűen jött Varga Péter időkérése is egyenlő állásnál (17:17). A második időkérés inkább buzdította a dunaújvárosiakat, akik ezúttal is győztesen cserélhettek térfelet (25:21, 2:0).

A harmadik játszma még az előző kettőnél is kiélezettebb volt, de a Dunaferr a saját maga által diktált tempót nem nagyon tudta tartani, így a szett folyamatosan a Kaposvár kezében volt, és a somogyiak végül szépítettek is (22:25, 2:1). Több emberben is felvetődött, hogy ez a meccs bizony 3:2 lesz, csak ugye kinek? Hamarosan kiderült, hogy senkinek!

A negyedik felvonásban hatalmas energiákat mozgósított a Dunaferr, amely óriási, fellángolás-szerű lelkesedéssel és nagy odafigyeléssel röplabdázott, és hamar vérszemet kapott (8:3). Ebben a játszmában végig a dunaújvárosiak irányították a játékot. Amikor már a meccs a kaposváriak számára kilátástalannak tűnt (15:9), jöttek a cserék és az időkérések, de ezzel sem tudták elkerülni a vereséget. Az utolsó szettet jelentős fölénnyel nyerte a Dunaferr (25:16, 3:1)!

Utoljára 2007-ben, egy serdülő elődöntőn sikerült a Dunaferrnek megvernie a Kaposvárt, akkor 0:2-ről megfordítva az eredményt 3:2-re.

Köszönöm srácok!

Címkék: dunaújváros kaposvár röplabda dunaferr oik

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr72743146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása