Nagyot küzdött és nyert a BSE!

 2011.03.15. 23:51

A címvédő BSE-FCSM hatalmas küzdelemben, a végletekig kiélezett találkozón nyert 3:2-re hazai pályán az Újpesti TE ellen a női Extraliga elődöntőjének első mérkőzésén. A meccs képgalériája ide kattintva megtekinthető!

Érdekes összecsapásnak nézhettünk elébe a Városmajorban, ahol a friss Magyar Kupa-győztes, bajnoki címvédő BSE a nála sokkal pihentebb Újpestet látta vendégül. A találkozó legfontosabb kérdése az volt, hogy a pénteken még Debrecenben ünneplő városmajoriak vajon testileg és szellemileg képesek lesznek-e a legmagasabb szinten teljesíteni négy nappal a megnyert kupadöntő után.

Tóth Gáborné szerezte a találkozó első pontját, amire Sándor Renáta bombája után Szombathelyi Kitti válaszolt. Jól nyitott a BSE, az újpesti nyitásfogadás akadozott, hamar ellépett riválisától a vendéglátó (5:1, 8:2). A technikai szünet után stabilizálódott a különbség, bár Sándor Renáta ütéseivel feltűnően nem tudott mit kezdeni az UTE, a hazai ütő hat támadásából hat pontnál járt ekkor. Jól játszott a BSE, nem látszott a fáradtság a hazai játékosokon (16:7).

A második kötelező pihenő után Battlay Krisztina kosárérintéssel szerzett pontjával lépett közelebb riválisához a vendég együttes, majd Sándor Renáta ütését először fogták meg mezőnyben, más kérdés, hogy a BSE sztárja a következő labdát kegyetlenül bebombázta... 20:10-es hazai vezetésnél volt először tíz pont közte, és bár néhány jó megoldással közelebb zárkózott az UTE, mégis Farkas Mihály kért ismét időt (21:13). A játszma végén még sikerült kozmetikáznia az eredményt az Újpestnek, ám a címvédő részsikere egy pillanatig nem forgott veszélyben (25:16, 1:0).

Újpesti ponttal indult a második szett, ám Gudmann nyitásaival hamar fordított a hazai együttes. Sándor kettőt rontott (egy out, egy blokkolt ütés), ám újabb, szám szerint 14. pontjával ismét a BSE vezetett (a csapat többi tagja eddig a pillanatig 11 pontot szerzett). Tóthné szép ejtése után 6:6 volt az állás, míg a technikainál egy ponttal vezetett a vendégcsapat (7:8).

A pihenő után sem alakult ki nagy különbség a felek között, éppen ezért amikor először vezetett kettővel a BSE, Farkas Mihály azonnal időt kért (12:10). Ez bevált, hiszen a második kötelező pihenőnél már ismét az ő együttese vezetett (15:16). Sándor Renáta huszadik pontjával ismét egál volt (17:17), ám Hollósy László 18:20-nál már rendkívül idegesen időt kért, mert csapata bizony leállt... 18:21-nél újabb hazai időkérés következett, ám egy rossz mezőnyözés, és egy rossz feladás visszahozta a hazai reményeket, Farkas Mihály azonnal időt kért (20:21). A játszma végéig kitartott a vékonyka újpesti előny, és Battlay blokkjával egyenlítettek a látogatók (22:25, 1:1).

Feltűnően sok hazai centertámadással indult a harmadik periódus, Gudmann Csilla taktikát váltott támadásban. Csapata nem esett össze a játszmavesztést követően, és tartotta a lépést belelkesülő riválisával (5:5). Dambendzet Nathalie elkapta a fonalat, zsinórban ütött négy pontot, így az első pihenőnél egy ponttal az egyre kombinatívabban játszó UTE vezetett (7:8). Sándor először szólt hozzá a szetthez, de rá is fért csapatára, hiszen a vendégek hárommal vezettek (9:12)! A buta technikai hibák és a jó megoldások váltogatták egymást mindkét oldalon, így a különbség nem változott jelentősen a második kötelező szünetig (13:16). Gudmann blokkolt egymás után többször is, így Farkas Mihály időt kért (15:16).

A játékmegszakítás használt, hiszen 16:19-nél már Hollósynak kellett időt kérnie, a szakvezető ritkán hallható módon ordibált legjobbjával, Sándor Renátával, hogy tegyen rendet a fejében, mert különben nem nagyon fognak nyerni... Szombathelyi Kitti hibázott egyet elől, egyet hátul, ám Kovács Tímea és Kapuvári Melinda tartotta a vendégek előnyét (19:22). A játszma végén Hollósy lecserélte Sándor Renátát, az UTE pedig örülhetett az újabb részsikernek (21:25, 1:2).

Két Sándor-outtal indult a negyedik szett, és úgy tűnt, az Újpest tovább tudja vinni az előző két periódus lendületét. Ebben segítségükre voltak a hazaiak is, akik ebben az időszakban megengedhetetlenül sokat hibáztak (4:7). Tóthné volt a hazai támadás-befejezések felelőse, ám neki is csak változó eredményességgel sikerült a pontszerzés, ennek ellenére Farkas Mihálynak ki kellett kérnie az idejét, mert két pontatlan nyitásfogadás miatt felzárkózott a BSE (9:10). Egy vitatható bírói ítélet, és egy újabb Sándor-pont (szám szerint a 33.) után ismét a hazaiak vezettek, sőt Kapuvári outja után Farkas Mihály már második idejét volt kénytelen kikérni (13:11). A folytatásban a BSE szép, folyamatos munkával, okos játékkal, az ellenfél hibáit maximálisan kihasználva végig tartotta előnyét, és egyenlített (25:22, 2:2).

A záró felvonás elején Kapuvári jó ütéseivel az UTE szerzett vezetést, így Hollósy hamar időt kért (2:5). Kötél Dóra parádés blokkja után egy pontra zárkózott a rettenetesen küzdő címvédő, sőt a térfélcserénél már vezetett is! Sándor Renáta blokkolta Dambendzet próbálkozását, Farkas Mihály időt is kért (10:8), majd még egyszer (12:8). Ez sem segített csapatán, a BSE küzdeni tudásból is jelesre vizsgázott, és behúzta a meccset (15:12, 3:2).

Extraliga, nők, elődöntő, 1. mérkőzés

BSE-FCSM – Újpesti TE 3:2 (16, –22, –21, 22, 12)
Városmajor, 200 néző. Játékvezetők: Kiss Z., Tillmann
BSE: Gudmann 3, Sándor R. 43, Tóthné 10, Kötél D. 10, Horváth A. 8, Hackl 11. Csere: Tóth A. (liberó), Gregori, Kolada, Szűcs K. Edző: Hollósy László
Újpest: Papizsanszka 2, Dambendzet 26, Kovács T. 10, Battlay 11, Kapuvári 24, Szombathelyi K. 4. Csere: Ancsin I. (liberó), Várhegyi 1, Hadnagy B., Ancsin K. Edző: Farkas Mihály

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 8:2, 13:6, 16:7, 20:10, 21:15. 2. játszma: 7:8, 12:10, 15:16, 18:21. 3. játszma: 7:8, 12:14, 16:19, 19:24. 4. játszma: 4:7, 9:10, 13:11, 16:13, 22:19. 5. játszma: 2:5, 6:7, 10:8

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Hollósy László: – Hullafáradtan már csak a szívünk vitt előre.
Farkas Mihály: – Megérkeztünk a rájátszásba. Gratulálok a BSE-nek.

Tudósított: Kovács Gábor

Címkék: röplabda ute újpest bse extraliga

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr172743100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása