Az olasz Lube Banca Marche Macerata a hazai pályán 3:0-ra megnyert elő mérkőzés után idegenben 3:2-re győzött Mészáros Dömötör török csapata, az Arkas Izmir ellen a Challenge Kupa döntőjének visszavágóján.

• Statisztika itt!
• Képgaléria itt!

Teltház fogadta a csapatokat az Atatürk Sportcsarnokban, ahol a hangulat már az első pillanattól kezdve fergeteges volt. A mérkőzést jobban kezdő Arkas diktálta az iramot az első technikai szünetig (8:5). A Macerata türelmes, taktikus röplabdával egyenlített, a második kötelező pihenőnél már vetetett is (15:16). Stankovic többször is remekül blokkolt, majd támadásban is eredményes volt, ezzel nőtt csapata előnye. Vermiglio ászt nyitott (15:19), és a végén az ő megmozdulása zárta le a szettet, amelyben a Macerata 71 százalékos hatékonysággal támadott (22:25, 0:1).

A második részben pályára került Mészáros Dömötör, így sokkal precízebbé vált együttesének játéka, legfőképpen nyitásban és blokkban. Jól is kezdett az Arkas (10:7), az olaszok többször reklamáltak a játékvezetőknél, és a leírhatatlan zaj sem kedvezett nekik, amellyel leginkább a szerválóikat próbálták megzavarni. Mészáros pontja után már öttel vezettek a hazaiak (14:9), akik a folytatásban is tartották a differenciát (16:12, 18:14, 21:16), a bírók két sárgalapot osztottak ki a Maceratának, így a törökök simán egyenlítettek (25:20, 1:1).

A harmadik szett maratoni hosszúságú volt. Az olaszok horvát csapatkapitánya, Igor Omrcen megsérült! A bal bokája kificamodott, amikor egy leérkezésnél a hálónál véletlenül ráugrott a kolumbiai Agamez lábára. A belga Gert van Walle áltt be csereként. Fej-fej mellett haladt a két csapat, majd a hazaiak három egymást követő hibájának köszönhetően meglépett a Macerata (7:11). A továbbiakban is jól játszottak a látogatók (11:16). Gert Van Walle remekelt, szágultodd az újabb részsiker felé az olasz csapat (14:18), de az Izmir az utolsó pillanatban megálljt parancsolt riválisának (20:20). Podrascanin blokkolt Bravo ellen (20:22), de a vendégcsapat játszmalabda után sem tudta befejezni a szettet (22:24). Agamez ászt nyitott (24:24), innen egy jó darabig megint együtt araszolt a két kiváló együttes, majd a hazaiak sikerével zárult a harmadik játszma (33:31, 2:1).

A hazai szurkolók azt remélték, hogy ez a játszmavesztés megtöri az olaszokat, egyáltalán nem ez történt, hanem az, hogy ezzel a bravúros részsikerrel a törökök ellőtték az utolsó puskaporukat... Jobb tempóban, és Podrascanin, Vermiglio, valamint Van Walle pontjainak köszönhetően eredményesebben röplabdázott a látgató, és tulajdonképpen végig vezetve egyenlített (19:25, 2:2).

Az utolsó felvonásban is a Macerata diktálta az iramot, Podrascanin pontjával már néggyel jobban álltak a vendégek (5:9), majd jött Agamez hibája és Van Walle jó megoldása, ezzel meccslabdához jutott a Macerata (11:14). Felzárkózott egy pontra az Arkas (13:14), de Conte lezárta a visszavágót, az olasz együttes nyerte a Challenge Kupát (13:15, 2:3)!

A kolumbiai Liberman Agamez lett a döntő legértékesebb játékosa, ezúttal ő volt a mezőny legeredményesebbje 26 ponttal. A csereként beállt Mészáros Dömötör kilenc találattal zárt.

Challenge Kupa, férfiak, döntő, visszavágó
Arkas Izmir (török) – Lube Banca Marche Macerata (olasz) 2:3 (–22, 20, 31, –19, –13)

Címkék: olasz török olaszország törökország mészáros röplabda challenge izmir arkas macerata

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr952737732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása