A Nyíregyházi Főiskola SE 3:0-ra nyert a Szolnoki Főiskola RK-SI otthonában a női NB I 1-4. helyéért zajló rájátszásának második fordulójában. Ezzel a szabolcsiak a második győzelmüket, a szolnokiak viszont a második vereségüket könyvelhették el a bajnokság utolsó szakaszában.

A hazaiak oldalán Karakas Margit sérült bokával is játékra jelentkezett, Hegedűs Annára azonban lázas betegség miatt nem számíthatott Gulyás Ferenc edző. Az Extraligából kiesett vendégek az első játszmában esélyt sem hagytak a szolnoki csapatnak, Karakas beállításával azonban stabilabbá vált a házigazdák játéka. A második szettben gyenge kezdés után jelentős hátrányból fordított a Szolnok, de hiába vezetett 21:19-re, majd 23:21-re, innen sem sikerült megnyernie a játszmát. A harmadik játékrész szoros végjátékát ismét a nyíregyháziak bírták jobban erővel és idegekkel, így megérdemelt, ám a látottak alapján talán túlzott különbségű sikert arattak.

NB I, nők, rájátszás, az 1-4. helyért, 2. forduló

Szolnoki Főiskola RK-SI – Nyíregyházi Főiskola SE 0:3 (–14, –24, –22)
Szolnok, 50 néző. Játékvezetők: Donkó, Vígh
Szolnok: Illésné, Kun B., Szigediné, Nagy B., Rigó, Nyári V. Csere: Karakas. Edző: Gulyás Ferenc
Nyíregyháza: Akimova, Szikaszai, Szalai, Botos F., Sipos T., Sipos Z. Csere: Török (liberó), Czipták. Edző: Kolozsi János

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Gulyás Ferenc: – Foghíjas csapattal megpróbáltuk a maximumot kihozni a mérkőzésből, ennyi sikerült. Egy, talán két játszmagyőzelem is benne volt, ám tudomásul kell vennünk, hogy kevesen vagyunk.
Kolozsi János: – A második és harmadik játszma végjátékában pontosabbak és keményebbek voltunk, ezzel tudtunk nyerni. Lelkes és szimpatikus csapatot ismertem meg a Szolnokban.

Újbuda TC – BITT-Kaposvári NRC 2:3 (19, 8, –23, –22, –10)

(forrás: szoljon.hu)

Címkék: nyíregyháza szolnok röplabda főiskola nyíregyházi főiskola

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr592738284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása