A Tatabányai Volán SE hazai pályán 3:0-ra nyert a Vasi Sportakadémia ellen a női NB II Nyugati-csoportjában, az alapszakasz 16. fordulójában. Képgaléria itt! Sikerével a vértesalji együttes továbbra is veretlenül vezeti a tabellát, a szombathelyieknek már csak matematikai esélyük van az első hely megszerzésére.

Az ajkai csapat visszalépésével törlésre került a Tatabánya egyetlen veresége ebben a bajnokságban. Tulajdonképpen egyetlen csapatnak, a Vasi Sportakadémiának volt esélye a forduló előtt, hogy a veretlen Volánnal szemben életben tartsa bajnoki reményeit, és tovább üldözze riválisát.

Rangadónak indult a találkozó. Szépszámú nézősereg köszöntötte a csapatokat, majd egyperces néma gyásszal adóztak a csapatok a közelmúltban elhunyt röplabdás szakemberek emlékének.

Jobban kezdett a Volán, úgy tűnt, játékosai jól alkalmazkodtak a nem éppen rangadóbarát időponthoz (vasárnap délelőtt 11 óra). Látszott, mindkét csapat már az elején nyomatékosítani akarja győzelmi szándékát. Remek labdameneteket láthatott a közönség. Hazai oldalon a rutinos Pap és Dombi, míg a vendégeknél Németh és Sipos is nagy akarással játszott. Végig fej-fej mellett haladtak a csapatok. Németh csodálatos mozdulattal, vetődésből játszotta meg Simont centerben, pont lett a jutalma, és taps a közönségtől. Dombi szélsőtámadásaival előnyt szerzett a végjátékra a hazai csapat. 22:22-nél egalizált az Akadémia, azonban győzött a nagyobb rutin a végjátékban (1:0).

Ritmust váltottak a vendégek a második etap elején. Egyre jobb nyitásokkal, javuló sáncaikkal a szett közepére hárompontos előnyt szereznek. Zárkózott a Tatabánya, s 17:17-nél egyenlített. Nyitásrontás következett a hazai oldalon, pontos mezőnymunka, szép támadások eredményeként játszmalabda a vendégeknél (18:24)! Messze volt még a vége, hiszen a dráma még csak ezután jött! Felállt a padlóról a Volán! Jó sáncainak és védekezésének köszönhetően pontról-pontra felzárkózott. A lázasan játszó Simont sáncolja Szövérdffy, majd Nárai ütését szedték össze mezőnyben. Cserékkel próbálkoztak a vendégek, azonban a hazai csapatot nem sikerült kizökkenteni, óriási küzdelemben nyerték a második játszmát (2:0).

A játszmalabdáról elvesztett szett mentálisan is padlóra küldte az erőn felül teljesítő, lázas betegekből, sérültekből álló vendégeket. A lelki sebek előhozták a fizikai sérüléseket is, és hiába volt a nagy akarat, elfogyott az erő, és vele a hit a vendégeknél. Könnyedén gyalogolt a célba az előző szettben vesztes állásból felálló, és ettől szárnyakat kapó hazai csapat (3:0).

A Tatabánya minden elismerést megérdemel, hiszen veretlenül vezeti a tabellát az NB II Nyugati-csoportjában. Rutinos játékosai és fiatal tehetségei méltán lehetnek büszkék a bajnokságban nyújtott teljesítményükre. Azonban említést érdemel az a nem elhanyagolható tény is, hogy a vendégek többször kérték, hogy halasszák el a találkozót egy későbbi időpontra. Ehhez a Tatabánya semmilyen körülmények között nem volt hajlandó hozzájárulni. Mivel a mérkőzés a Nyugati-csoport két legjobbja között zajlott, méltán gondolhattuk, hogy igazi rangadó, a röplabda ünnepe lesz a találkozó. Egy rangadóhoz méltó időponttal, amit a vendégek kértek. A Tatabánya ehhez sem járult hozzá, talán méltóbban és valódi ünnepként lehetett volna megrendezni a találkozót.

A meccsről elmondható, hogy két kiváló csapat találkozóján a nagyobb rutin legyőzte a sérülésektől, betegségektől tizedelt vendégeket. Hazai oldalon kimagaslót nyújtott Dombi, szélsőtámadási rendre pontot eredményeztek. Remekelt az irányító Pap, aki rutinosan, jól mozgatta társait. A vendégcsapat értékelésénél meg kell említeni, hogy nagyon akarták a győzelmet a szombathelyiek, ami látszott a mérkőzés elvesztését követően is. Magukba roskadtak, többen könnyeikkel küzdöttek. A játékosok közül a fiatal Németh remekül mozgatta csapatát, néha káprázatos mozdulatokkal hozta helyzetbe társait. A centerek játékán érződött, hogy sérülten vállalták a játékot. Simon lázas betegen szerepelt, amíg bírta erővel, jól teljesített, aztán legyőzte őt is a betegség. Sipos a mezőnyben remekelt.

Mucsi Péter, a VSA edzője: – Minden tiszteletet megérdemelnek a játékosaim. A mai napon, amíg sérültjeink, betegeink erővel bírták, méltó ellenfelei voltunk a veretlen hazai csapatnak. Köszönöm minden játékosomnak a mai a hozzáállását, és erőn felüli teljesítményét. Külön köszönöm a sérülteknek, betegeknek, hogy sportemberhez méltóan, fizikai állapotuk ellenére vállalták a játékot. Gratulálok a Tatabányának és edzőjüknek a kiváló munkájához!

NB II, nők, Nyugati-csoport, alapszakasz, 16. forduló

Tatabányai Volán SE – Vasi Sportakadémia 3:0 (22, 24, 10)
Tatabánya, 200 néző. Játékvezetők: Szekér, Vasák
Tatabánya: Dombi, Pap, Mészáros, Szövérdffy, Haász, Somogyi. Csere: Tóth R. (liberó), Sinai, Lovas, Velladics. Edző: Tálosné Rozsinszki Rita
VSA: Németh, Tarlaczné, Kiss, Náray, Simon, Wlassits. Csere: Sipos (liberó), Koltayné, Mészáros Varga. Edző: Mucsi Péter

(forrás: vsakademia.hu)

Címkék: volán tatabánya szombathely röplabda nb ii vasi sportakadémia vasi sportakadémia

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr952738407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása