Négy között a Kazany a BL-ben!

 2011.03.10. 08:56

A 2008-as Bajnokok Ligája-győztes Zenit Kazany férficsapata bejutott a legjobb négy közé az elitsorozatban! Az orosz bajnok a tavaly és tavalyelőtt egyaránt bronzérmes, lengyel bajnok PGE Skra Belchatow együttesét búcsúztatta a rájátszás második fordulójában.

• Statisztika itt!
• Képgaléria itt!
• A meccs teljes felvétele!

Egy héttel ezelőtti a tatárföldiek nagy bravúrral győztek Lengyelországban 3:2-re, ezzel megalapozták a továbbjutásukat. Természetesen a chartergépekkel érkező szurkolók ezúttal is mindent megtettek a Belchatow sikeréért, amely a rendes játékidőben nem is maradt el! Teljes teltház fogadta a csapatokat az egy éve átadott Szentpétervár Arénában, amely 5100 nézőt jelent. Voltak, kik állni kényszerültek, mert nem jutott nekik ülőhely.

A Zenit meglehetősen sok nyitást rontott az első szettben, a lengyelek kiválóan blokkoltak, így a hajrát négypontos előnnyel kezdték (16:20). Alekszander Abroszimov ásznyitásával nagy bravúrral egyenlített a házigazda (21:21), de a legvégén Makszim Mihajlov kiütötte a labdát, Michal Winiarski viszont nem hibázott, így a Belchatow nyert (22:25, 0:1).

A második periódusban ismét a legveszélyesebb fegyverét használta a Kazany, ez pedig a védhetetlen szerva. Mihajlov, Tetyuhin és Abroszimov is szerzett néhány ászt, és a lengyelek megbontott védekezése tehetetlen volt (10:5). Jacek Nawrocki edző kikérte mindkét idejét a nyitásfogadási zűrzavarok miatt, de a Zenit előnye tovább nőtt (18:11). A vendégek cserékkel is próbálkoztak, de nem tudták megállítani a lendületbe kerülő oroszokat (25:17, 1:1).

A harmadik szett végig rendkívül szoros volt. Eleinte a hazaiak vezettek egy-két ponttal, Nyikolaj Apalikov két támadási hibája volt a fordulópont. Ekkor a Belchatow átvette a vezetést (15:17), amelyet egészen a hajráig meg is őrzött. A legvégén döntetlen volt az állás (23:23), de Apalikov hozzáért a hálóhoz, Winiarski pedig bebombázta a játszmalabdát (23:25, 1:2).

A negyedik részben már egyértelműen a lengyel bajnok irányította a játékot, Daniel Plinski csak ebben a periódusban hat pontot szerzett, csapattársai közül Michal Winiarski és Marcin Mozdzonek is fantasztikusan blokkolt, így sikeresen állították meg az orosz támadókat (20:25, 1:3).

A mérkőzést tehát megnyerte a Belchatow, de a továbbjutásról az aranyjátszma döntött! Újra összekapta magát az orosz csapat, és Mihajlov, valamint Apalikov vezérletével már a térfélcserénél jelentős előnyben volt (8:4). Makszim Mihajlov ezúttal tényleg megállíthatatlan volt, és a Kazany hamarosan eldöntötte a legfontosabb kérdést (13:8). Bartosz Kurek rontásai jelentették a befejezést, előbb kiütötte a labdát, majd hozzáért a hálóhoz (15:11).

Pawel Zatorski, a Belchatow liberója: – Az egyéni hibák határozták meg a meccs végkimenetelét. A Kazany határozottan az egyik legjobb csapat a világon, amely nagyon tapasztalt játékosokból áll. Ahogy nőtt a feszültség, egyre jobban játszottak.

Bajnokok Ligája, férfiak, rájátszás, 2. forduló, visszavágó
Zenit Kazany (orosz) – PGE Skra Belchatow (lengyel) 1:3 (–22, 17, –23, –20, aranyjátszma 15:11)
Továbbjutott: Zenit Kazany

Címkék: orosz lengyel bajnokok ligája zenit röplabda kazany belchatow

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr972727056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása