Szegeden nem adják fel!

 2011.03.09. 08:17

A HPQ-Szegedi RSE férficsapata a Csepeltől elszenvedett vereség után az Extraliga 5-9. rendezett középszakaszának kilencedik, utolsó helyén végzett, így elbúcsúzott az élvonaltól. Dávid Tibor elnökhelyettes mégsem adja fel, és Mészáros Péterrel képzeli el a jövőt.

– Csalódott a búcsú miatt?
– Nagyon! Voltak azért jelek, hogy gond lehet, hiszen a bajnokság végére a 14 fős keretünkből nyolcan maradtunk. Beszűkült Mészáros Péter vezetőedző taktikai variálási lehetősége – mondta Dávid Tibor, elnökhelyettes.

– Két éve még a döntőért játszottak, mi a visszaesés oka?
– Nyilvánvalóan nem dúskálunk az anyagiakban. 15–20 millió forint a költségvetésünk, talán a legkisebb az Extraligában. A várostól 5 millió forintot kapunk, aminek örülünk, de ismerve a mai pénzügyi viszonyokat nem sokra elég.

– Nehéz játékost Szegedre csábítani?
– Amikor láttuk, hogy gond lehet, akkor felvettük a kapcsolatot két játékossal. Támogatók révén előteremtettük a fizetésük ötven százalékát, a többit viszont nem, így kútba esett a szerződtetés.

– Nem gondolt arra, hogy abbahagyja?
– Az első pillanatban igen. Néhány perc gondolkodás után pedig már azon morfondíroztam, hogy miként csináljuk tovább. Nem azért kezdtünk hét évvel ezelőtt munkához, hogy most egy kiesés miatt bedobjuk a törülközőt. Az NB II-ből indultunk, jövőre célunk a visszakerülés.

– Kicsit mintha a röplabda Magyarországon háttérbe szorult volna. Tizenöt éve a sportszeretők tábora izgalommal figyelte a hazai pontvadászatot.
– Jó úton járunk. Izgalmasabb lett a bajnokság is, a felső és az alsó rájátszás, ahol mi is szerepeltünk, izgalmas csaták alakultak ki. Bízom benne, hogy tovább tart a lendület, és ismét régi fényében tündökölhet majd a hazai bajnokság.

– Kedd reggel fél nyolckor Mészáros Péter edző már edzésre ment. Mi lesz az egykori válogatott játékos sorsa?
– Vele képzeljük el a jövőnket, Péter nagyon sokat dolgozott, a szakmai munkára nem lehet panaszunk. A keretünket szegedi fiatalok alkotják, két légiósunk van, Bondor és Filius, ők mindketten kecskemétiek, de itt a városban tanulnak, hosszabb távra terveznek. Hazai pályán nem is volt gond a meccsekkel, leginkább idegenben gyengélkedtünk. Ez pedig a rutintalanság számlájára írható.

– Cél a feljutás?
– Nem lehet kérdés. Még az sem elképzelhetetlen, hogy 12 csapatos lesz az Extraliga, így a bővítésnek köszönhetően bennmaradhatunk. Elég furcsa a bajnokság lebonyolítása, hiszen ha az NB I-ben kezdünk, akkor idény közben is az Extraligába juthatunk. A Csepel és a Dág így harcolta ki a feljutást.

– Lehet változás a keretben?
– Továbbra is szegedi fiatalokra építünk, utánpótlás vonalon rengeteg tehetséges játékossal rendelkezünk. Több korosztályos válogatottunk van, így mindenképpen biztató a jövőképünk. Most el kell fogadnunk, hogy nem sikerült bennmaradnunk, dolgoznunk kell tovább, irány újból az Extraliga!

(forrás: Délmagyarország)

Címkék: szeged röplabda extraliga hpq

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr302723905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

buzasmiki 2011.03.10. 10:49:59

Sziasztok! Évi költségvetés: 15-20 millió Szegeden?!! Nálunk Csepelen havi 5000ft ot fizetünk, hogy játszhassunk.:(
Szomorú!
süti beállítások módosítása