Sikerült megvalósítani a célkitűzést, így a Csepel csapata tizenegy év után ismét bekerült a férfi Extraliga rájátszásába, miután bennmaradást eldöntő mérkőzésen, hazai pályán 3:0-ra nyert a Szeged ellen az 5-9. helyért rendezett középszakasz tízedik, utolsó fordulójában. A csongrádiak vereségükkel elbúcsúztak az élvonaltól.

Az egyébként is tartalékos vendégeket a meccs előtt újabb mélyütés érte: a játékvezetők nem találták rendben Bondor Tamás sportorvosi engedélyét, így ő sem léphetett pályára. A hiányát megérezték a szegediek, rutintalanságukért nagy árat fizettek, három játszmában vereséget szenvedtek, így kiestek.

A pénteki, MAFC-elleni, drámai körülmények között elveszített csata nem igen vette a kedvét a Csepel játékosainak, és igen jó hangulatban gyülekezett a társaság a csarnokban. A mérkőzésen annyit változott a kezdőcsapat összeállítása, hogy Szabó-Erdélyi Mátyás helyett Pajor Arnold kezdett centerben, a többi poszt ezúttal is adott volt. Igen agresszívan, jó szervákkal, jó mezőnnyel és befejezésekkel kezdte a hazai csapat a meccset és gyorsan 5:0-s előnyre tett szert, s a különbség az első technikai időig nem is változott (8:3). A vendégek a szett közepén kezdtek magukra találni, de ekkorra már olyan jelentős volt a differencia a két csapat között, hogy csak az volt a kérdés, mikor ér véget a játszma. Így tehát viszonylag simán 25:16-ra nyerte az első szettet a Csepel, bár mindenki sejtette, hogy a folytatás nem lesz ennyire zökkenőmentes...

Bizony, így is lett, és a Szeged már a második felvonás elejétől a fővárosiak tudtára adta, hogy nem kikapni érkezett erre az igen fontos mérkőzésre. Ennek fényében 8:6-ra vezettek az elején a csongrádiak, sőt 11:8-nál időt kellett kérnie a házigazdának, hiszen elúszni látszott a szett! Sokadszorra sem sikerült a legsebezhetőbb állásából elforognia a Csepelnek, aztán az időkérés hatására mindenki egy kicsit megerőszakolta magát, és el tudott esni a labdákért, ennek köszönhetően pedig elöl is újra összejöttek a dolgok, 13:13-nál pedig már egyenlő volt az állás, sőt 16:15-re már a Csepel vezetett. Innen az előnyt már nem adta ki a kezéből a fővárosi együttes, viszont a különbség sem nőtt a csapatok között, egy jó sánccal sikerült ellépnie két pontra a Csepelnek, amely így 24:22-nél, majd 24:23-nál is játszmalabdához jutott. Egyik sem értékesítette azonban, de egy labdamenettel később Tamasi István volt eredményes, majd 25:24-nél az egyik szegedi játékos az antennát bombázta telibe, így véget ért a szett, és már 2:0-ra vezetett a Csepel.

A harmadik felvonásban ismét jól sikerült a hazaiak rajtja, majd 3:0 után 3:3 lett az eredmény, de szépen lassan, hathatós munkával pontról-pontra növelte előnyét a fővárosi együttes, és az első komoly hullámvölgyig nem is volt semmiféle problémája. Ekkor is a magabiztos vezetés tudatában becsúszott pár hiba, és 21:17-nél már komolyan megfordultak a fejekben a Szegeden történt dolgok (játszmavesztés jelentős előnyből), de aztán sikerült megoldani a támadást, és 22:17 után már csak felváltva estek a pontok, a meccs befejezését pedig Daróczi Gergely sánca jelentett, ezután pedig jöhetett az örömünnep. A Csepel a nyolcadik helyen fejezte be a középszakaszt, a rájátszásban pedig a bajnoki címvédő Kaposvár ellen lép pályára.

Extraliga, férfiak, középszakasz, az 5-9. helyért, 10. (utolsó) forduló

Csepel – HPQ-Szegedi RSE 3:0 (16, 24, 20)
Csepel, 100 néző. Játékvezetők: Mezőffy, Horváth M.
Csepel: Pajor, Buzás, Tamasi, Budaházi, Kunert, Daróczi. Csere: Fogl (liberó), Szabó-Erdélyi, Sow. Edző: Tamás Zoltán
Szeged: Torma, Bitó, Babanyecz, Posztós, Gyuris, Makhult. Csere: Filius (liberó), Strezeneczki, Csányi R. Edző: Mészáros Péter

A csoport végeredménye
5. Dág 14 pont (21:12)
6. MAFC 12 pont (17:16)
7. Veszprém 12 pont (15:15)
8. Csepel 11 pont (16:18)
9. Szeged 11 pont (12:20)

A negyeddöntő párosítása
Fino-Kaposvár – Csepel
Kalo-Méh-Kecskeméti SE – Company Nyelviskola-Veszprémi RC
Dunaferr SE – MAFC-BME-Mapei
Vegyész RC-Kazincbarcika – Dági KSE

(forrás: csepelirc.hu)

Címkék: szeged csepel röplabda extraliga hpq

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr382718201

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása