A HPQ-Szegedi RSE hazai pályán 3:2-re kikapott a Dági KSE csapatától a férfi Extraliga 5-9. helyéért zajló középszakaszának kilencedik fordulójában. A csongrádiakat így továbbra is a kiesés réme fenyegeti, döntést csak a vasárnapi utolsó forduló hoz majd.

Az első szett elején meglépett a kiesés elkerüléséért küzdő házigazda Szeged (9:5), és az előnyét egy ideig magabiztosan őrizte (12:7, 15:11). A Dág természetesen nem adta fel az első szett közepén, jó megoldásokkal, és a csongrádiak hibáival kisvártatva egyenlített a látogató (16:16). Két jó szegedi blokk után a vendégek időt kértek (18:16), de a folytatásban is a hazaiak akarata érvényesült (21:17). Hiába vezetett azonban négy ponttal a Szeged, a kistelepülés csapata újabb rohamot indított és ismét felzárkózott (21:20). Mészáros Péter időt kért, és ezt megint a legjobbkor tette, hiszen Torma Péter ütése és Szauter Péter rontása következtében megint hárompontosra nőtt a hazai előny (23:20). Makhult Zoltán jó megoldása játszmalabdához juttatta a házigazdát (24:21), ezúttal a Dág időkérése következett. Még mindig nem volt vége, hiszen Oszuska beütötte, Posztóst blokkolták (24:23), de Jánossy Bálint a hálóba nyitott így a csongrádiak nyerték az első szettet (25:23, 1:0).

A második felvonás elején szinte azonnal elhúzott a hatékonyan támadó Dág (3:6). A helyzet a folytatásban sem változott, az ebben az időszakban ragyogóan röplabdázó vendégeknek minden bejött, egyértelműen irányították a játékot. Mészáros Péter időt kért (4:10), de a különbség nem csökkent (9:16). Hamarosan már kerek tíz pont volt a differencia a két együttes között (10:20), és ez a legvégén csak Bondor Tamás ásznyitásának köszönhetően csökkent. Jánossy ütése a blokkról kipattant, ez volt a második etap utolsó mozzanata (16:25, 1:1).

A harmadik periódus még a másodiknál is simább volt, nagyon sokat rontottak a csongrádiak, edzőjük már az első technikai előtt időkérésre kényszerült (2:6). Remekül szervált és sáncolt a Dág, amely a játék képe alapján teljesen megérdemelten vezetett egyre jelentősebb különbséggel (5:13). Pollák Ferenc ütésével alakult ki a tízpontos differencia (7:17), innen pedig már nem hibázott a nagyszerűen játszó Dág, és Oszuska II Zoltán ütésével magabiztosan befejezte a harmadik részt is (11:25, 1:2).

Ekkor valószínűleg senki nem gondolta, hogy a negyedik szettben feltámad a Szeged! Pedig ez történt, a romokban lévő csapat remekül kezdte a játékrészt, Posztós Bendegúz blokkja után időt kért a Dág (5:2). Sokat hibáztak a látogatók, a csongrádiak pedig kiválóan életek a lehetőséggel, és előbb még csak tartották vezetésüket, majd növelték is a különbséget (13:7). Ezután megszakítás nélkül három vendégpont következett, ezért Babanyecz Roland blokkütése után Mészáros Péter időt kért (13:10). Innen ismét meglódult a Szeged, és amikor Jánossy ütését Bitó Attila sáncolta, már hét pont volt a differencia (18:11). Torma duplájával nyolc volt közte (20:12), és ez meg is maradt a végéig, Makhult újabb ütésével sikerült az egyenlítés a hazaiak számára (25:17, 2:2).

Jött az ötödik szett, amelyben sokáig fej-fej mellett haladt a két csapat (4:4). Ekkor ellépett a Dág, amely Szauter centerütésével már hárommal vezetett (4:7), a Szeged időt kért. A felzárkózás a térfélcsere után sem sikerült a hazai együttesnek, mert bár Bondor sikeres támadása után két pont volt a különbség (6:8), Babanyecz blokkütésével megint néggyel ment a Dág (6:10). Innen már nem volt visszaút, a szegedi bravúr elmaradt, az ötödik szettet Jánossy ejtésével a Dág nyerte (9:15, 2:3).

Extraliga, férfiak, középszakasz, az 5-9. helyért, 9. forduló

HPQ-Szegedi RSE – Dági KSE 2:3 (23, –16, –11, 17, –9)
Szeged, 100 néző. Játékvezetők: Bodrogi, Csizmarik
Szeged: Torma, Bitó, Makhult, Bondor, Babanyecz, Posztós. Csere: Filius (liberó), Csányi R., Gyuris. Edző: Mészáros Péter
Dág: Oszuska II Z., Oszuska G., Szauter P., Pollák, Horváth G., Jánossy. Csere: Zirigh (liberó), Bársony, Szombath. Edző: Oszuska I Zoltán

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Mészáros Péter: – Ami sikerült a Csepel és a MAFC ellen, az ma nem jött össze, és nem állt mellénk a szerencse sem. Nagyon készülünk rá, hogy vasárnap biztosítsuk az élvonalbeli tagságunkat.
Oszuska I Zoltán: – Nagyon boldog vagyok. Fontos győzelmet arattunk, úgy, hogy az ötödik szettben megújultunk. Nagy szó Szegeden nyerni.

Az állás 9 forduló után
5. Dág 14 pont (21:12, 8 mérkőzés)
6. Veszprém 11 pont (13:12, 7 mérkőzés)
7. MAFC 10 pont (14:14, 7 mérkőzés)
8. Szeged 10 pont (12:17, 7 mérkőzés)
9. Csepel 9 pont (13:18, 7 mérkőzés)

(forrás: szegedvolley.com)

Címkék: szeged röplabda extraliga hpq dág

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr592711658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása