Nagy csatában szenvedett 3:2-es vereséget a Kaposvári Egyetem női röplabdacsapata a Pécsi Tudományegyetem együttesétől a Magyar Egyetemi és Főiskolai Országos Bajnokság első fordulójában. A visszavágó esélyese a baranyai csapat, a somogyiak azonban így sem szomorkodnak, szeretnének tovább erősödni és fejlődni a jövőben.

A két megyeszékhely egyetemének női csapata nagyon készült a mérkőzésre, és előzetesen mindkét oldalon izgalmas csatára számítottak. „Három edzésünk volt ahhoz, hogy összeszokjunk, ami nem egyszerű. Próbáltunk egy jó csapatot kialakítani, meglátjuk, mekkora sikerrel” – mondta Kondor Gabriella.

A somogyi együttesben több olyan játékos is pályára lépett, aki a BITT-Kaposvári NRC NB I-es csapatának jelenlegi vagy korábbi tagja. „Kondor Gabi, aki az NB I-ben játszik mellettem, Kovács Niki és Kiss Antónia, akik korábban szerepeltek, és még két megyebajnokságban játszó lány” – mondta Pintér Zsanett.

A lányokban egy dolog közös, mindannyian a Kaposvári Egyetem hallgatói. A sportág egyre népszerűbb az ő körükben is, és elképzelhető, hogy később a fiatalok edzésbe állnak és megyei szintű csapat is kialakulhat belőlük. „Vannak újak, olyanok is, akik szeretnek röplabdázni és lejárnak ide, sokan szeretik Kaposváron a röplabdát” – tette hozzá Kondor Gabriella.

A Magyar Egyetemi és Főiskolai Országos Bajnokság első fordulójának mérkőzésén az első szettet magabiztosan nyerték a vendégek, majd egyenlített a házigazda. A harmadik játszma megint csak az NB II-ben edződő pécsieké volt, aztán újra a kaposváriak következtek. A záró játékrészt jól kezdték a somogyiak, végül azonban felülkerekedett az ellenfél, és kiharcolta a 3:2-es győzelmet. A visszavágót szerdán játsszák Pécsen.

(forrás: kapos.hu)

Címkék: pécs egyetem kaposvár röplabda

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr852702910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása