A Balaton-parton népszerű sportág, a strandröplabda, valamint a teremröplabda további fejlődését reméli Suba Zoltán, a Kinizsi Sportkör edzője, aki két éve újjáélesztette a sportágat Gyenesdiáson. Király András vezetésével a röplabdaszakosztály versenyeket és sporttábort szervez. Az önkormányzat hosszú távú együttműködést tervez a klubbal.

2003-ban megszűntek a röplabdaedzések Keszthelyen, ennek egyrészt finanszírozási okai voltak, mondta Suba Zoltán, NB I-es múltú edző. Annak idején úgy léptek vissza, hogy egy darabig szüneteltetik a versenyzést.

A strandröplabda népszerű a környéken, ezt sokan tudták, ezért Gyenesdiáson létrehoztak egy klubot, ahol néhány fiatallal komolyabban kezdett foglalkozni Suba Zoltán. Ez 2008-ban volt, azóta három korcsoport alakult, és kisebb-nagyobb sikereket értek el a versenyeken. Suba Zoltán úgy gondolta, nem szabad abbahagyni a röplabdát, tekintettel a tehetséges fiatalokra. A cél, hogy a sportág az egész régióban népszerűvé váljon, hírneve legyen a csapatnak, a településnek, amely a sportcsarnok építésével új környezetet teremt a sportágnak, újra lesz teremsportja a településnek.

2010-ben az NB II-be nevezett a férficsapat, a támogatást a gyenesdiási önkormányzat biztosította. Suba Zoltán örömmel számolt be arról, hogy a település hosszabb távon szeretné segíteni a klubot. A külföldi kapcsolatok kiépítésével és ápolásával tehetséges fiatalok utazhatnának a Balatonhoz, ahol nemzetközi versenyeket és tábort is rendeznének. Tavaly is volt már egy próbálkozás, a strandröplabda-táborba vegyes korosztályú versenyzők érkeztek.

(forrás: Monitor Magazin)

Címkék: gyenesdiás röplabda strandröplabda

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr32678775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása