Kedden délután Jászberény – NCK-Kazincbarcika mérkőzésre került sor a női NB II Keleti-csoportjában. Ez a 14. fordulóból előrehozott meccs volt, mivel a jászságiaknak a diákolimpia hétvégi, szegedi VI. korcsoportos országos döntője miatt nem felelt meg az eredeti időpont. Együttműködést, időpont-módosítást kértek a borsodi csapattól, amelybe a vendégek természetesen beleegyeztek, és kedden délelőtt útnak is indultak. (frissítve: reakció!)

Azt mind a két csapat tudta, hogy feszült hangulatú mérkőzés lesz, hiszen már az előző egymás elleni meccsen is kiderült, hogy a két társaság nincs barátságban egymással! De, hogy ennyire, azt senki nem gondolta volna... A történtekről kazincbarcikai forrásból értesültünk.

A mérkőzést elkezdték, bár igazság szerint nem lett volna szabad, hiszen már a bemelegítésnél jelezték a vendégek, hogy a háló magassága nem megfelelő, körülbelül öt centiméterrel alacsonyabban van a kelleténél. Hiába szóltak a játékvezetőknek, ők nem nagyon törődtek a dolgokkal. Sajnos az egész meccsre jellemző volt, hogy a bírók nem voltak a helyzet magaslatán, úgy tűnt, számos pontot fújtak a hazai csapat javára, ami valljuk be, már önmagában eldönthet egy mérkőzést. Nem maradhatott el a sárga lap sem, de vajon mióta osztogatnak minden előzmény vagy figyelmeztetés nélkül sárga lapot azért, mert valaki elmosolyodik a pályán.

De térjünk vissza a lényegre. Nyert a Jászberény, a meccs végén a két csapat játékosai pacsiztak egymással, ahogy az lenni szokott. Majd a kazincbarcikaiak leültek a saját kispadjukra, amikor egyszer csak a jászberényiek közül Kovács Fatima, a feladó odalépett a borsodiak egyik játékoshoz, és csak annyit mondott: „Ez neked sportszerűség?” És már lendült a keze is, puff egy pofon! Hirtelen káosz alakult ki, mindenki próbált felocsúdni a sokkból! A barcikaiak egyből indultak volna védeni a társukat, de szerencsére időben kapcsoltak, és nem keveredtek komolyabb verekedésbe senkivel, még úgy sem, hogy az említett játékos egy másik borsodi röplabdázót is megrúgott. A vendégek inkább szóban próbálták elintézni az egész konfliktust. A legmegbotránkoztatóbb az egészben a jászberényi edző volt. Ahelyett, hogy leállította volna a játékosát, tudván, hogy ennek komoly következményei is lehetnek, inkább még jobban bőszítette őt.  A fegyelmi eljárás értesüléseink szerint kezdetét vette a szövetségben, és természetesen a rendőrségen is! A lány elég komoly büntetést kaphat!

Nem kell, hogy szeresse egymást a két csapat, de a sport iránti alázat maradjon meg. Sporteseményre nem méltó viselkedést tanúsítva zárult ez a mérkőzés.

A Jászberényi RK reakciója

Csütörtökön késő este megérkezett a reakció Jászberényből, Karádiné Sass Éva klubelnöktől, amelyet szerkesztett változatban, csupán a teljesen felesleges személyeskedést tartalmazó részeket nélkülözve közlünk!

Előbb lássuk azt a hozzászólást, amely a Jászberény Online oldaláról származik! „A JRK egyik játékosa vagyok. Lenne nekem is pár hozzáfűznivalóm ehhez a beszélgetéshez, mert véleményem szerint senki sem tudja igazán, hogy pontosan mi is történt, aki nem volt a pályán. Nem a csapattársaimat szeretném védeni, de a jászberényi meccs fináléja, teljes mértékben nem a mi hibánk volt. Esetleg annyiban, hogy annak a tettlegességnek nem szabadott volna megtörténnie. Még a meccs kezdete előtt az öltözőben az edzőnk megkért minket, hogy a meccs folyamán csak a saját játékunkkal foglalkozzunk, ne törődjünk azzal, hogy a pálya másik oldaláról milyen beszólások és káromkodások irányulnak felénk. Mint ezt már tapasztaltuk a barcikai meccsen is, és nem csak a játékosoktól, hanem a szüleiktől is. Mi ezt a kérést tiszteletben tartottuk. A meccs folyamán egy rossz szót sem szóltunk a NRCK játékosainak, pedig nagyon szép szavakkal illeték édesanyukáinkat. És ezt is tűrtük, nem szóltunk. A barcikai játékosok közül voltak, akik ugyanilyen szavakkal illeték a saját edzőjüket, majd később a mi edzőnket is. Szerintem ez nem korrekt dolog. Szerintem először a játékosokat kellene megtanítani viselkedni, nem minket kell okolni mindenért.
Ha már maga a sportszerűséget említette, akkor beszéljünk arról, hogy maga azt annak tekinti-e, hogy például amikor leblokkolnak, akkor a következő reakciónak annak kell lennie, hogy Ku... Any... Baz... Meg. Mert szerintem nem, de ha máshogy gondolja, akkor sajnálom. Nem tudom, hogy a pályán játszva maga hogyan tűrné el, hogy minden egyes szerzett pontnál az ellenfél szép szavakkal illeti magát, vagy akár egyik csapattársát, és annak családtagjait. Mert szerintem ez abszolút nem tekinthető sportszerűnek. De sajnos a meccs után a pacsizásnál durvult el igazán a helyzet, amikor az egyik játékosuk, aki egész meccsen azon volt, hogy provokálja a csapatomat, elég szép erővel ütött a kezünkbe, tűzdelve KU... ANY... és a SZOP... LE szavakkal, és itt szakadt el a cérna. És a félreértések elkerülése végett el tudjuk viselni a vereséget, tessék elhinni, nem egy vereséget szenvedtünk már el, és nekünk sem volt egyik csapattal semmilyen atrocitásunk. Szerintem mielőtt a mi viselkedésünket kezdené el elemezni, gondolja végig, hogy maga ezekre a dolgokra, hogyan reagálna. A két csapat közötti konfliktus sajnálom, hogy eddig húzódott. Nem szabadott volna így alakulnia. De ha már megtörtént, akkor én is azt tudom ajánlani, először a saját csapatának a háza táján kellene rendet tennie. Én teljesen tisztelem társaim, hogy egy ilyen nyomdafestéket nem tűrő szavakkal tűzdelt meccset, egy visszaszólás nélkül meg tudta csinálni a csapatom. De azt én is tudom, hogy a tettlegesség nem volt megoldás volt arra, hogy megoldjuk a feszültséget a két csapat között. Még egyszer a félreértések elkerülése végett, nagyon sajnálom, ami történt, és bízom benne, hogy lesz még anyázás nélkül meccs a két csapat között!"

A hozzászólás innen származik!

Karádiné Sass Éva megjegyzései

Amennyiben megengedhetőnek és sportszerűnek érzed, felnőtt emberek fiatalkorú játékosok által történő kurva anyázását, illetve szabatos ingerület kifejező, sportrendezvényre illő kifejezések a Szopjál le! felszólítás, abban az esetben nem egyeik erkölcsi értékrendünk. Nem gondolom, hogy ezeket a mondatokat bárkitől elfogadhatónak tartod. Azt hiszem az információd nem teljes az üggyel kapcsolatban.
A bírók szakmai munkáját nem gondolom, hogy tiszted lenne megítélni abban az esetben, ha nem voltál jelen, különösen akkor nem, ha a munkájukról kizárólag az egyik féltől értesültél. „A győztesnek minden külső körülmény a javát szolgálja, ellenben a vesztest a körülmények hátráltatják…”
A bírók az előírásoknak megfelelőnek találták a háló magasságát.
Amennyiben szintén sportszerű magatartásnak ítéled a jegyzőkönyv hamisítást – amit általában nem a győztes csapat tesz, – aminek tanúi voltak, ám ez sem jelenthet vitatémát és problémát a továbbiakban.
Rúgás nem történt.
Amennyiben lehetőséged lett volna a helyszínen tartózkodni, megtapasztalhattad volna, hogy szó nem volt a játékosok edzők által történt hergeléséről, sőt az edzők felnőtt módjára próbálták megoldani a konfliktust a két csapat között.
Természetesen nem mentjük fel a Kovács Fatimét a felelőssége alól.
Azt gondolom, hogy az széles spektrumú információgyűjtés az alapja a szavatos és korrekt véleményalkotásnak, és annak kinyilvánításának.
Lezártnak tekintem az ügyet, úgy gondolom, hogy bízzuk a szakemberekre a helyzet elemzését, a jogos megrovások meg- és odaítélését.

A hunvolley.blog megjegyzése
Az esetről beszámoltunk, mindkét felet meghallgattuk, beszámolóiknak, álláspontjuknak helyt adtunk, az ügyet a magunk részéről lezártnak tekintjük.

Címkék: röplabda kazincbarcika jászberény nb ii

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr592667705

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

olyan8 2011.02.17. 20:48:28

Ez hihetetlen!!! Mi a háborgós ménkűt lehet lájkolni ezen a híren??? Meg se akarom tudni, hogy ki az a jelen pillanatban 37 olvasó, akik lájkolnak, azaz szeretnek egy olyan hírt amelyik arról szól, hogy két női röplabda csapat egy mérkőzés után tettlegességig fajuló vitába keveredik egymással. Mi a fenét lehet lájkolni egy olyan dolgon ami a röplabda sporttól teljesen idegen cselekedet??? Ráadásul még az is benne van az írásban, hogy ez csak az egyik oldal nézőpontja, azaz csak egyoldalú információnk van. Ha meg a sok lájkoló ott volt akkor meg pláne szomorú, hogy érintettként tetszik neki a dolog.
Remélem gyorsan tovább gördülnek a hírek és ez a szomorú hír is hamar eltűnik.

olyan8 2011.02.17. 21:13:12

Bezzeg a I. Cápa Kupáról szóló beszámolónak sajnos csak két lájkolója van. Pedig szerintem azt a hírt sokkal inkább érdemes szeretni, az ilyen fantasztikus jó dolgot kell figyelemmel kitüntetni, szeretni, nem azt, hogy röplabda meccs után pofozkodnak.
102 gyerek zsinórlabdázott, röplabdázott!!! Érted?!?!?!?
102!!!
Na ez a teljesítmény! Ezt megszervezni, levezényelni, ez igen. Zsuzsa és a Kristóf és az ő társaik érdemelnek figyelmet, nem valami fegyelmezetlen, begőzölt agyú röplabdás.

mokaci 2011.02.17. 22:23:20

Tisztelt előttem szólók!
Félre értés ne essék!!!Nem magát a történteket like-olta az a sok ember,hanem magát az írót,aki megírta ezt a borzasztó történetet!!!
Mindenkit letaglózott ez a borzasztó,sportolóhoz nem illő viselkedés!!!Sajnos nem ez volt az első arrogáns viselkedése ennek a csapatnak és épp itt volt az ideje,hogy elnyerjék méltó büntetésüket,valamint megjelenjen ez a cikk!!!
Minden elismerésem a 102 gyerkőcnek!!Le a kalappal előttük!!!
Sajnos ezt a like-olás dolgot kétféle képen lehet értelmezni...

FRee · http://www.amatorhoki.hu 2011.02.18. 00:46:56

Azért meghallgatnám a másik félt is , hogy a "jókislány" ugyan magától kapta -e az atyai pofonokat...
Természetesen sportolóhoz nem illő magatartás ez és elítléndő és nem pályára való az ilyen megnyilvánulás...
Viszont az sem, ha valaki sorra szidja az ellenfél játékosainak az édesanyját nagyon trágár szavakkal. Az éremnek két oldala van...itt a cikkben csak az egyik látszik

mokaci 2011.02.18. 11:55:51

Tisztelt előttem szóló!
Az atyai pofonokat nem az ellenfél csapatából egy játékosnak kell osztogatni,ebben egyezzünk már meg!Függetlenül attól,hogy jogos-e vagy sem!SŐT!Semmiféle ilyen cselekedetnek a pályán helye nincs!Természetesen mindenki a sajátjait védi,nem nem kellene a jászberényi lányokat angyalbőrbe bújtatni,sem az edzőjüket!Már Kazincbarcikán is kimutatták a foguk fehérjét!Ha volt anyázás,stb.,az volt a jászberényi lányok részéről is és hogy tovább menjek a Tisztelt Edzőjük részéről is!Ha már a mélyen Tisztelt Edző Úrról van szó:a Jászberényben lejátszott meccs után,borsodi parasztoknak nevezte a barcikai játékosokat,valamint az egyik játékost majdnem megütötte!!!!AZ EDZŐ!!!
Sajnos a barcikaiak nem tudnak annyi ember szava ellen nagyon védekezni,mert Ők kevesen vannak ahhoz,hogy egy csapat+szurkolótábor ellen bármit is tehetnének és mondanának,hiszen most Jászberény azt ír és mond,amit akar!
Azért annyit még hozzá tennék,hogy a Kazincbarcikán lejátszott meccsen sem voltak angyalok a jászberényi lányok,valamint az egyik közösségi oldalon,megmutatták mennyire sportszerűek és mennyire kulturáltak az ellenfél játékosával szemben!Ezt viszont olvastam és saját szememmel láttam!
Tehát a lényeg!A meccs hevében elhangozhatnak csúnya szavak mindkét fél részéről,DE ez nem jogosít fel arra senkit,hogy utána azt tegye,ami akkor és ott történt!
Nagyon remélem,hogy mindenki elnyeri méltó büntetését ez ügyben és nem lesz több ilyen eset!Senki nem tökéletes,de mindennek van határa!!!!
És utoljára még egy megjegyzés:Kazincbarcikán kikapott Jászberény,cirkusz volt...Jászberényben nyertek és verekedés lett a vége...Akkor ki a hibás,miről is beszélünk???

gnocci 2011.02.18. 22:05:59

@mokaci: Mint az ovodában ki tud nagyot mondani. A végén kiderül hogy az edző szétvert mindenkit és nem is röpi meccs volt hanem K1 bajnokság.Mindenkit mokesszal küldtek haza.A tisztelt barcikai edző is jászsági cigányok szavakkal illetett minket,és egy jobb egyenest helyezett kilátásba. erről ennyit

mokaci 2011.02.18. 23:42:59

@gnocci: Nem gondolom,hogy ez olyan lenne,mint az oviban...Az oviban a gyerekek őszintén beszélnek...nem úgy,mint itt egyesek!
Na és az,hogy a barcikai edző cigányozott és egy jobb egyenessel fenyegetőzött volna???:)))))Ezen nagyot mulattam!:D

gnocci 2011.02.21. 23:06:14

mi is lett most az eredmény??? 2:3??? biztos az ellenfél volt a hibás ejnye bejnye zrinyi zrinyi.ezen mulassál.

mokaci 2011.02.22. 22:11:58

@gnocci: Nem az eredmény a lényeg!!!Hanem az,hogy cirkusz nélkül zajlott le a meccs!!!Nem volt pofozkodás,veszekedés!És ezen nem mulattam,hanem örültem!:D
Ja!Érdekes módon nem volt csúnya beszólás és s szülők sem ordibáltak ocsmány szavakat az ellenfél játékosainak...milyen érdekes...!!!!
Sportszerű játék volt,gratulálok a Zrínyi játékosainak!!!

gnocci 2011.02.23. 11:36:06

@mokaci: Nálunk pofon volt nem pofozkodás,nálunk pofon volt nem verekedés nagy különbség.aki nem volt ott ugyse tudja,mi ott voltunk.nem tudom hogy hányadik most a barcika....ki tudja??? mulatságos mi.......
süti beállítások módosítása