A Pécsi TE-PEAC hazai pályán 3:0-ra nyert a győri Széchenyi ESE ellen a férfi NB II alapszakaszának 13. fordulójában. A baranyai együttes két új támogatónak köszönhetően vadonatúj szerelésben léphetett pályára, de a nagyszámú, hűséges nézősereg azért felismerte a kedvenceket, s ezt lelkes szurkolással, tapsolással is bizonyította!

A győriek meglepő módon sok vereséget szenvedtek már ebben a bajnoki idényben, pedig kitűnő játékosokból álló, NB I-es múltú csapat. A pécsi mérkőzésre cserefeladóval érkeztek a kisalföldiek, ami a jó hazai nyitások következtében megpecsételte a sorsukat. A PEAC Balla Pétert betegség, Farkas Balázst munkahelyi elfoglaltság miatt nélkülözte. Tölgyesi Ferenc a második szettben megsérült, kificamodott a térde.

A mérkőzést meglehetősen simán nyerte a Pécs, a második játszmában a sérülés néhány pontig megzavarta a házigazdát, az utolsó szettben pedig szinte mindenki játéklehetőséget kapott a biztos vezetés tudatában. A baranyaiak kevés hibával, mégis támadóan szerváltak, így nehezen építette akcióit az ellenfél. A győri ütések sokszor a blokkban landoltak, az átjövő labdákat pedig szépen fogta a pécsi mezőny, Kaszás Zoltán liberó vezérletével. Ezen a napon a nyitásfogadás is pontos volt, ami lehetővé tette a támadás-előkészítésében a feladások elosztását a bal, a jobb, és a középtámadók, valamint a hátsósoros ütők között. A támadók mindegyike hatékonyan játszott, a kemény ütéseket jól variálták ejtéssel és blokkra ütéssel.

Nagyon jó taktikai húzásnak bizonyult Kiss Nicholas áthelyezése centerből átlóba. Az első és a hátsó sorban is okosan, változatosan támadott, és többször sáncolta az ellenfél máskor ponterős játékosait, ráadásul több ászt is nyitott. Ugyanakkor Storcz Tamás a centerposzton kiválóan helyettesítette őt, sáncmunkája és támadásai is szinte hibátlanok voltak. Szintén jó, a jövőben is bevethető taktikai fegyver volt a sorcsere, illetve Balogh Balázs feladó becserélése a sánc erősítésére.

A háromszor hat fordulóból álló bajnokságban ezzel a mérkőzéssel PEAC lejátszotta a 12. mérkőzését. Miután mindkét eddigi körben négy győzelem és két vereség volt az együttes mutatója, így jelenleg nyolc győzelemmel és négy vereséggel a tabella harmadik helyén áll. Az utolsó hatos kör sorsolása a közeljövőben lesz, ez alapján alakul ki a további mérkőzések ideje, helyszíne.

A második helyezett Kiskunlacháza a jövő héten az első Kaposvárt fogadja. Az első és a második helyezett a bajnokság végén feljutási jogot szerez az NB I-be.

Gyöngyösi Zoltán, a Pécs játékos-edzője: – Magabiztos játék, új szponzor és győzelem! Csak Tölgyesi Feri sérülése ne legyen súlyos!

NB II, férfiak, alapszakasz, 13. forduló
Pécsi TE-PEAC – Széchenyi ESE-Győr 3:0 (15, 22, 21)

Címkék: pécs győr röplabda széchenyi pte nb ii peac

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr862659160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása