Egy gombostűt is nehéz lett volna leejteni kedden kora este Kecskeméten, a Kéttemplom közi Forrás Galériában, ahol Dunszt István festményeiből és grafikáiból nyílt kiállítás. Ennek persze nem az az oka, hogy a galéria kicsi, sokkal inkább az, hogy a testnevelő-tanárként és röplabdaedzőként dolgozó alkotót nagyon sokan szeretik. Tekintse meg a fotókat ide kattintva!

A tárlatnyitóra családtagjai, barátai, tisztelői, kollégái és természetesen tanítványai is kíváncsiak voltak. A Református Gimnázium növendékeinek műsora után Váradi Kata, a Kecskeméti Televízió munkatársa méltatta Dunszt István – a plein air festészet hangulatát árasztó – képeit, majd a művész mondott köszönetet a lehetőségért, hogy a város egyik legszebb kiállítóhelyén mutatkozhat be.

„Műkedvelő alkotónak tartom magam, de nagyon szeretem és élvezem, amit csinálok – nyilatkozta Dunszt István. – Amikor eltelik egy-egy nyár, mindig sok új kép gyűlik össze otthon. Ezeket természetesen szeretném megmutatni minél több embernek. A Forrás Galéria vezetője örömmel fogadta megkeresésemet, megnézte a munkáimat, és a látottak alapján lehetőséget kínált arra, hogy összeállíthassam náluk a kiállítást, amely nagyjából valóban egy nyár termése: kecskeméti városrészletek, tájképek, portrék.”

Dunszt István azt is elárulta, hogy kisgyermekkora óta közel áll a szívéhez a képzőművészet. „Érettségi után azonban mégsem sikerült ezen a területen továbbtanulnom – folytatta a múltidézést. – Testnevelési főiskolát végeztem, a festészet pedig megmaradt egy csodálatos szórakozásnak, amely kiegészíti, teljesebbé teszi az életemet.”

A kiállítás március 10-ig látogatható a Forrás Galériában.

(forrás: kecskemetilapok.hu)

Címkék: kecskemét röplabda

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr72648503

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása