A Tatabányai Volán SE 3:2-re nyert a Pécsi TE-PEAC otthonában a női NB II Nyugati-csoportjában, az alapszakasz 12. fordulójában. Elmaradt a bravúr, de így is büszkék lehetnek hétvégi teljesítményükre a baranyai lányok.

A listavezető, veretlen Tatabánya ellen a minimális cél a tisztes helytállás volt. Az elmúlt hetekben tudatosan készültek az összecsapásra a pécsiek, elemezték az őszi, idegenbeli mérkőzést, és próbálták javítani a korábbi hibákat.

Óriási elszántsággal léptek pályára a hazaiak, a legelső ponttól koncentrált az egész csapat. Az első szettet látva ámult-bámult a közönség. A lányok pontosan fogadtak nyitást, bátran támadtak, jól nyitottak, a labdamenetek közben pedig hatalmas bravúrokat mutattak be. Mindenki mozgott, figyelt a pályán, nem volt elveszett labda. A remek játéknak meg is lett az eredménye (25:22, 1:0).

A második szettre felszívta magát a Tatabánya. Látva, hogy nem akármilyen ellenféllel van dolguk, kevesebbet hibáztak, pontosabban támadtak, így a szett végén ők örülhettek (15:25, 1:1). A harmadik periódusban újra a pécsiek kerültek fölénybe. A hosszú labdamenetek után ismét ők örülhettek, összeálltak a sáncok, a nyitásfogadás továbbra is jól ment. Mezőnyben mindenki remekül teljesített (25:20, 2:1).

A negyedik szettet bámulatosan kezdték a baranyaiak. Pillanatok alatt elhúztak 12:6-ra. A Tatabánya azonban feléledt, a pécsiek ezzel szemben – talán a fáradtság miatt – sorra rontották el a fogadásokat, támadásokat. Semmi nem sikerült, fokozatosan közelített az ellenfél. 18:9-nél még senki nem gondolta, hogy el lehet veszíteni ezt a szettet, aztán 20:20-nál már a Tatabányánál volt a mentális fölény. Hiába küzdöttek a hazaiak, elúszott a szett (22:25, 2:2).

Talán kicsit reményvesztetten is állt fel a pályára a döntő szettben a PEAC. A hazaiak nem tudták elfelejteni, hogy nyert helyzetből kaptak ki a negyedik szettben. Már a játékrész első felében nagy előnyre tett szert a Tatabánya, döntően nyitásainak köszönhetően. Bár az első meccslabdákat még hárította a Pécs, de fordítania nem sikerült (10:15, 2:3).

Közönségszórakoztató, színvonalas mérkőzést játszott egymással a két csapat.  A közel kétórás összecsapás végére fizikailag és szellemileg is elfáradtak a hazaiak, de bizonyították maguknak és szurkolóiknak, hogy bárkit meg tudnak szorítani. A győzelem is ott volt elérhető közelségben, de ezúttal nem sikerült.

Storcz Tamás, a Pécs edzője: – Bár nem sikerült itthon tartani a győztesek pontját, mégis gratulálok a csapatnak! Mindenki maximális odafigyeléssel, nagy odaadással játszott. Megmutattuk, hogy mire vagyunk képesek, úgy egyénileg, mint csapatként. Magasra helyeztük a mércét, hasonló játékot várok el a következő találkozón is.

Február 12-én idegenben, a csoport második helyezettje, a szombathelyi Vasi Sportakadémia ellen lépnek pályára a pécsi lányok.

NB II, nők, Nyugati-csoport, alapszakasz, 12. forduló
Pécsi TE-PEAC – Tatabányai Volán SE 2:3 (–22, 15, –20, 22, 10)

(forrás: peacroplabdapecs.hu)

Címkék: pécs tatabánya röplabda pte nb ii peac

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr122647187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása