Összeomlás a nagy csata végén

 2011.02.04. 00:44

Veres Péter csapata, a tavalyi ezüstérmes Dinamo Moszkva 3:2-re kikapott a francia Tours VB otthonában a Bajnokok Ligája rájátszásában, az első forduló első mérkőzésén. Az oroszok 2:0-ra vezettek, de az ötödik szettben összeomlottak. A magyar játékos végig a pályán volt, 16 pontot szerzett.

• Statisztika itt!
• Képgaléria itt!
• A meccs teljes felvétele!

A Dinamo lerohanta a franciákat az első szett elején, Markin és Veres volt eredményes. Aztán a kiváló hazai szervák megtörték az orosz csapat lendületét. Kevés nyitást rontott a Tours, és ebben a helyzetben az egyetlen hatásos fegyver a moszkvaiak számára a blokk volt. Scserbinyin és Markin sáncai ellenére a házigazdák három ponttal vezettek (10:7). Megrázta magát a Dinamo, és Kazakov vezetésével fordított (10:11). Innen kezdve ismét olajozottan működött a gépezet, Grankin többször is átütötte a kettősblokkot, ennek eredményeként Markin látványos hátsósoros bombájával az oroszok sikerével zárult az első szett (20:25, 0:1).

A második rész sokkal érdekesebben alakult. Minimális orosz előny (5:6) után fordított a Tours (8:6), majd hatékonyabb röplabdára váltott a Dinamo, és ez az eredményen is meglátszott (10:13). Ngapeth irányításával próbálta csökkenteni a különbséget a házigazda, de Jakovlev ásznyitása, illetve Kazakov középtámadása védhetetlennek bizonyult. Változatos volt a moszkvaiak játéka, és a Markin, Scserbinyin, Sesztakov összetételű hármas blokk le is zárta a szettet (18:25, 0:2).

Ekkor senki sem gondolta, hogy a 3:0-s orosz győzelmen kívül ezen az estén itt bármilyen más végeredmény elképzelhető. Aztán mindenki meglepődött, hiszen a Dinamo játéka jelentősen visszaesett. A helyzet a harmadik szett elvesztésével még nem tűnt annyira kritikusnak, tekintettel a moszkvaiak rendkívül erős cseresorára, de negyedik rész végén már komoly bajba került a látogató. Csak 23:19 után tudott felzárkózni a Dinamo, de minden erőfeszítésük kevés volt a meccs lezárásához. A horrorisztikus ötödik szettre senki nem fog szívesen visszaemlékezni az oroszok közül, hiszen a lendületbe jött franciák nemes egyszerűséggel átgázoltak riválisukon (15:6, 3:2).

Bajnokok Ligája, rájátszás, 1. forduló, 1. mérkőzések

Férfiak
Tours VB (francia) – Dinamo Moszkva (orosz) 3:2 (–20, –18, 19, 23, 6)

Nők
Bank BPS Fakro Muszyna (lengyel) – MC-Carnaghi Villa Cortese (olasz) 3:2 (16, 24, –23, –21, 14)
VK Modranska Prostejov (cseh) – Rabita Baku (azerbajdzsáni) 3:2 (–19, 22, 19, –23, 19)
Zarecsje Ogyincovo (orosz) – Voléro Zürich (svájci) 3:0 (21, 15, 18)
Scavolini Pesaro (olasz) – Dinamo Moszkva (orosz) 3:2 (–19, 14, –19, 25, 10)

Címkék: francia bajnokok ligája moszkva röplabda veres tours dinamo

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr492637270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása