Roma Flóra jött, látott, egyet edzett az NRK-Nyíregyházával, majd győztes meccsen mutatkozott be, hiszen csapata 3:2-re nyert a Szolnoki RK-SI otthonában a Magyar Kupa-negyeddöntő visszavágóján, így elbúcsúztatta a sorozattól NB I-es riválisát.

A városi ellenél Főiskola SE-től frissen igazolt center az előzetesen izgalmasnak titulált kupameccsen debütált, amelyet az első két játszma megnyerésével lerendezett a nyírségi együttes. A győzelem, a kettős sikerrel kiharcolt továbbjutás kellemes ráadásnak tekinthető. Folytatódott tehát a hagyomány, akárcsak a korábbi években, újfent érdekelt lesz a márciusban esedékes négyes döntőben az NRK.

„Az első célfeladat teljesült, a legjobb négy közé kerültünk a kupában, ami nyugodtan mondhatom, a körülményeket figyelembe véve mindenképpen elismerésre méltó tett a lányoktól – fogalmazott Kőhalmi Richárd, az NRK edzője. – A következő két bajnoki mérkőzésünket a csapat összekovácsolására használjuk, ezzel párhuzamosan persze nem adjuk fel annak reményét, hogy minél jobb eredményt érjünk el azon a fronton is. A fő kihívás mostantól nem más, mint a további nagyszerű helytállás megvalósítása.”

Az Extraligában nyeretlen, a Gödöllő elleni kupapárharcot elbukó Nyíregyházi Főiskola SE csütörtökön megvillantott valamit abból a teljesítményből, amivel az elmúlt évadban kiérdemelte a feljutást. Noha az első találkozón elszállt a továbblépés esélye, a visszavágón dicséretesen küzdött, ötjátszmás csatában vesztett a szabolcsi együttes.

„A Roma-trauma után, ami nagyon váratlanul ért minket, jó csapatjátékkal, összefogással tudtuk pótolni hiányát – summázott Kolozsi János, a Főiskola SE edzője. – Ez a fajta összetartás a jövő sikereinek záloga! Tisztában vagyunk azzal, hogy az első szett megnyerése után a Gödöllő tartalékosabb felállásra váltott, de ettől még ez nem egy gyenge társaság, a bajnoki döntőre is esélyes garnitúra. Nagyon örülünk annak, hogy a szurkolók szép számmal kijöttek a meccsre, amely élvezhető volt és a két együttes sokat bemutatott a sportág szépségéből.”

(forrás: Szabolcs Online)

Címkék: nyíregyháza röplabda főiskola magyar kupa nyíregyházi főiskola nrk

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr802627336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása