Az MRSZ versenybizottsága hivatalos levélben értesítette a Közgáz együttesét, hogy a klub rendezi a leány Országos Gyermek Bajnokság elődöntőjének második tornáját. Igen ám, de ez ütközne a felnőtt NB II alapszakaszának utolsó fordulójával, amely egyébként bántóan korai időpontra van kiírva... Lestár László levelét változatlan tartalommal, stilizálva adjuk közre.

„Tisztelt Versenybizottság!

Megkaptuk az értesítést, miszerint a Közgáz SC rendezi az OGYB-elődöntő 2. tornáját. Ez rendben is lenne. De, mivel nekünk egy hétvégén csak egy, pontosabban a szombati napon van termünk, mi lesz, ha az OGYB-torna és a felnőtt NB II utolsó fordulója egyazon helyszínre esik, vagyis nálunk lenne? Mit tegyünk, az NB II maradjon el, vagy az OGYB?
 
Április 9. az utolsó NB II-es forduló. Ez is rendben van, de kérdezem, mit csináljon mondjuk az a csapat, amely nem lesz a résztvevője az NB II májusi döntőinek. Malmozzon egészen októberig? Vagyis fél éven keresztül nincs versenyprogramja egy ilyen csapatnak... Már így is, hogy a Nyírsuli visszalépett, kevesebb mérkőzést játszunk, mint például az NB I juniorbajnokságban, vagy az NB II Nyugati-csoportjában. És ezt is fejezzük be gyorsan húsvét előtt két héttel. Felvetődik az emberben, hogy van-e szükség a női NB II-re, ha ezt látjuk! Lehetnének azért olyan szempontok is – amúgy megjegyzem ezek szakmai szempontok – hogy a csapatoknak is jó legyen. Azt a minimális 18 (ez sem sok!) mérkőzést biztosítsa a szövetség abban az esetben is, ha a bajnokság során visszalép egy, vagy több csapat. Mert ugyanis ennek az elvnek a hangoztatásával játszottunk tavaly egymással, öt csapat ötször! A tavalyi húsz mérkőzés néggyel több, mint amennyit idén játszunk. A Héraklész-hétvégéken minimális az NB II-es csapatok közül az érintettség, nyugodtan lehetne forduló. Akit érint egyénileg, mivel csak egy, esetleg két mérkőzés van szó, megállapodás alapján játszanak egy, a fordulótól eltérő időpontban.

Csak kérdezem, mit szólna mondjuk egy Extraliga-csapat edzője és vezetője, ha a bajnokság során csak 16 mérkőzése lenne? Megjegyzem, az OGYB-ben még kevesebb a meccsszám azzal, hogy három-résztvevősek a csoportok, és ez még ütközik is...

Szóval, jó lenne, ha a versenybizottság vagy a szakmai kollégium, vagy nem is tudom ki az ördög, de már tenne valamit a sportág azon résztvevőinek az érdekében is, akik nincsenek állandóan a reflektorfényben, mint az Extraliga! Ugyanis tényleg meggondolandó, hogy induljunk-e egy olyan bajnokságban a jövőben, amelyikben alig van mérkőzés!
 
Talán előzetesen egyeztetni kellene, úgy ahogyan az volt még néhány éve. Mert ilyen azért nem volt abban az időben, amikor jómagam is a szövetségben dolgoztam!

Mi is szeretünk röplabdázni!

Üdvözlettel: Lestár László, Közgáz SC”

Címkék: közgáz röplabda nb ii ogyb

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr662626579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

háló 2011.01.31. 16:43:05

Való igaz valakik mintha szándékosan nem akarják a csapatok érdekeit észrevenni.Ez igy van az NBII ben, és az NBI ben is.Az amatör bajnokságban duplafordúlót tartani fölösleges.Utánna pedig egy hónap szünet.Ki érti ezt?

gijo 2011.02.01. 20:50:07

Sajnos megint fellegekben jár a szövetség.Nem segitik a kevesett,hanem azt is rombólják!Miért?
Teljesen elpusztitjuk az utánpótlást és a röplabda kedvelöket minden szinten!
Rombólni könnyü,épitkezni nehéz és hosszadalmas!
Gijo
süti beállítások módosítása