Szegeden régóta komoly hagyományai vannak a röplabdának. A HPQ-Szeged röplabdaszakosztályához tartozó százhúsz fiatal már eddig is sok szép siker részese lehetett.

A 90-es évek sikerei tömegével vonzották a fiúkat a sportágba, mindenki Schildkrauthoz, Melnyicsukhoz, Petheőhöz, Hulmannhoz, Polgárhoz, Ráczhoz akart hasonlítani. Az aranykorszak lezárultával csökkent a sportág népszerűsége, egyre kevesebb gyerek jelentkezett a toborzókon.

„Azért nem tűnt el a szegedi palettáról a röplabda, de tény, egyre nagyobb erőfeszítésbe kerül feltölteni a kereteket – magyarázta Varga Tamás, a HPQ-Szegedi RSE elnöke, utánpótlásedzője. – Létszám szempontjából a fiúknál rosszabb a helyzet, a mini-, a gyermek-, a serdülő- és a juniorkorosztályban összesen negyven igazolt versenyzővel rendelkezünk, a lányokhoz viszont kétszer ennyien járnak.”

A fiúknál a mini-, a gyermek- és a serdülőkorosztálynak Varga Tamás az edzője, a juniorokat Mészáros Péter irányítja. A lányoknál a minik edzéseit Magos Dóra Annamária és Kovács Veronika, a gyermek korosztályét Hegedűs Tamás és Mészáros Péter, a serdülőkét Mészáros, a juniorokét pedig Szél Márta vezeti. A technikai vezető posztot a klub elnökhelyettese, Dávid Tibor tölti be.

Eredményekben nem szenvednek hiányt, az elnök-edző büszkén említette, hogy az előző évadban a leány gyermekcsapat ötödik lett az országos bajnokságban, a fiú serdülők ugyanott a negyedik helyen végeztek, ahogy a kupában is, és szintén negyedikként zárták a bajnokságot a mini fiúk.

„Klubunk együttműködési megállapodást kötött az Arany János Általános Iskolával, a fiúk ott edzenek, a lányok a felsővárosi Lila iskolában gyakorolnak – folytatta Varga Tamás. – Egyesületünk nem dúskál az anyagiakban, a legnagyobb szponzoraink a szülők, jóformán kizárólag a tagdíjakból tudunk létezni, de a Molnár Imre vezette utazási iroda is sokat segít. Az önkormányzat ötmillió forintot biztosít számunkra, de azt szinte az utolsó fillérig elviszi az Extraligában szereplő felnőtt férficsapat. Nem könnyű feladat fenntartani egy ekkora szakosztályt...”

A HPQ-Szegedből öt játékos – Csányi Dániel, Oltványi Olivér, Bitó Attila, Szathmári Máté, Babanyecz Roland – szerepelt az utóbbi időszak legnagyobb sikerének számító, 2009-es Európa-bajnokságra kijutó magyar ifjúsági-válogatottban. Idén a serdülő fiúknál Posztós Bendegúz és Csányi Roland is tagja volt a selejtezőn szerepelő nemzeti együttesnek.

(forrás: delmagyar.hu)

Címkék: szeged röplabda utánpótlás hpq

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr322619887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása