A Magyar Kupa-negyeddöntő visszavágóján mindkét nyíregyházi női csapat csütörtökön lép pályára. A Főiskola SE hazai pályán fogadja az első meccset 3:0-ra megnyerő Gödöllőt, az NRK pedig a Szolnok otthonába látogat. Itt a szabolcsiak győztek 3:1-re az első találkozón, így minden bizonnyal izgalmas körülmények között dől majd el a továbbjutás.

Az NRK-Nyíregyháza csapatát újabb csapás érte, hiszen Kapuvári Melinda távozását követően a Gödöllő elleni pénteki összecsapáson Bodnár Nerina súlyos térdsérülést szenvedett. A center hiányában a nyírségiek két vereséggel zárták a duplafordulót, így a harmadik helyre szorultak. Ennél érzékenyebb veszteség, hogy a nyáron Békéscsabáról visszatért játékos hónapokra kidőlt.

„Bodnár Nerinára ebben a szezonban már biztosan nem számíthatunk, keresztszalag-szakadás miatt műtét vár rá – közölte a szomorú igazságot Kőhalmi Richárd, az NRK edzője. – A négy rutinos emberből kettő maradt, Erdősné Balogh Erika és Katona Brigitta, az összes többi játékos serdülő-, vagy ifjúsági korú, velük kell megoldani a hátralévő feladatokat, ami nem lehetetlen. Hozzáteszem, a gyerekeknek egyéb más dolog is elvonja figyelmüket: iskolai tanulmányok, diákolimpiai versenyek, valamint Illyés Bettinát a korosztályos válogatott is foglalkoztatja. Pedig az idény legfontosabb szakasza jön, csütörtökön mindjárt fontos kupavisszavágóra utazunk Szolnokra, addig próbáljuk rendezni a sorokat. Hogy mi lesz utána? Egyelőre azt sem tudom, februárban hol fogjuk rendezni a hazai meccseket...”

Az NRK a Magyar Kupa-negyeddöntő első mérkőzésén elbukott egy szettet hazai pályán az NB I felsőházában jelenleg második Szolnoki Főiskola RK-SI ellen, tehát korántsem lefutott az idegenbeli visszavágó. „Ha teljes csapattal tudnánk kiállni, akkor is meleg lenne a meccs, így pedig különösen rázósnak tűnik – jósolta Kőhalmi Richárd. – Bodnár Nerinára műtét vár, Pető Tamara influenzás, míg Petróczy Enikő bokaszalag-szakadás miatt hiányzik, ami jelentős veszteség. Mindenesetre nem akarunk számolgatni, győzelemre játszunk, bár azt azért megjegyzem, a jó formában lévő, az Extraligába jutásra is esélyes Szolnok otthonában egyáltalán nem lesz egyszerű feladatunk.”

A Nyíregyházi Főiskola SE sorsa már pénteken megpecsételődött az Extraligában, hiszen kikapott Békéscsabán, ezért biztossá vált, hogy a legutóbbi évadban bravúros körülmények között kiharcolt feljutás után a csapat nem tudott megkapaszkodni a legjobbak között, ami nyert meccs nélkül lehetetlen vállalkozás... A szabolcsiak 48 órával később hazai környezetben is vesztettek a viharsarkiakkal szemben, vagyis továbbra sincs győzelmük az élvonalban.

„A fizikai fáradságnál csak a lelki fájdalom nagyobb, idegileg és morálisan is megvisel mindenkit a kiesés ténye – fogalmazott Kolozsi János, a Főiskola SE edzője. – Ugyanakkor azt mondtam a lányoknak, ezzel még nincs vége a szezonnak, nagyon fontos lenne, hogy az NB I-ben minél jobb eredményt érjünk el. Ebben a nehéz helyzetben kell megmutatni, ki az igazi sportember, aki a kritikus pillanatban tovább tud küzdeni, ennek megfelelően viselkedik. Tudom, ezek nagy szavak, de én komolyan így gondolom!”

A Nyíregyházi Főiskola SE a Magyar Kupa-negyeddöntő első, idegenbeli meccsén eljátszotta esélyét a továbbjutásra. A Gödöllőn elszenvedett 3:0-s vereség és a szetteken belüli nagy különbség gyakorlatilag eldöntötte a párharcot.

„A körülményekhez képest legjobbat próbáljuk kihozni magunkból, reméljük, meg tudunk felelni azok elvárasainak, akik kilátogatnak a meccsre – fejtegette Kolozsi János. – A találkozó jó alkalom arra, hogy a maradék garnitúra összekovácsolódjon, mivel biztos, hogy a játékoskeret most sem lesz teljes. Több embert kénytelen vagyunk nélkülözni: Akimovát, a betegséggel bajlódó Botos Fruzsinát, Savic Bernadettet és Sipos Zitát. Szalai Gabriella szereplése kétséges, valamint nagy kérdés Roma Flóra további sorsa.”

A négyes döntő megrendezésére Kaposvár, Gödöllő, Debrecen és Dunaújváros nyújtott be érvényes pályázatot. Idén első alkalommal az ülőröplabda kupadöntőt is a teremröplabda döntőkkel azonos helyszínen és időben játsszák. A nyertes pályázó kilétére január 31-én este a licittárgyalás után derül fény, és ugyanezen a napon 14 órakor sorsolják ki az elődöntők párosításait is.

(forrás: Szabolcs Online)

Címkék: nyíregyháza szolnok röplabda gödöllő főiskola nyíregyházi főiskola nrk

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr352614441

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása