A Vasi Sportakadémia 3:0-ra nyert Ikrényben, a Győri Dózsa SE otthonában a női NB II Nyugati-csoportjában, az alapszakasz 11. fordulójában. A szombathelyiek tartják második helyüket a tabellán.

Jól kezdte a mérkőzést a Győr. Nyitásaival megzavarta a korai kezdés és utazás miatt még álmos vasiakat. 9:9-nél, majd 13:13-nál mutatott egyenlő állást az eredményjelző. Ezt követően ébredezni kezdett a vendégcsapat. Németh, majd Tarlaczné nyitásainak és a javuló védekezésnek köszönhetően elhúzott ellenfelétől a VSA. A szett végjátékában már érvényesült a papírforma, és hatékonyabb támadásainak, jó sáncmunkájának köszönhetően nyerte a játszmát a szombathelyi csapat (0:1).

A második játszma elején 5:5-ig lekopírozták az első szettet a csapatok. Ezt követően összeállni látszott a vendégek játéka. Simon nyitássorozatával jelentős előnyre tett szert együttese (6:15). Küzdött a Győr, de igazán nem tudta megközelíteni a VSA-t. Náray ütései rendre a vendégek térfelén landoltak. Simon sáncban remekelt, míg az alkalmi liberó, Kiss a mezőnyben nyújtott jó teljesítményt. A győriekben Raffai és Alasztics ütései tartották a lelket, de az ő ütőteljesítményük sem tudott változtatni a játszma állásán. Magabiztosabb játékának köszönhetően nyerte meg a VSA a második szettet (0:2).

Úgy tűnt, teljesen magára talált a vendégcsapat. Remek nyitások és jól komponált, hatékony támadások jellemezték játékát (4:8). A szett közepén már hatpontos előnnyel állt az Akadémia. Továbbra is a szombathelyiek játéka dominált, állandósítva a hatpontos előnyt (15:21). Már mindenki elkönyvelte a vendégek győzelmet, így maga a csapat is. Érthetetlen visszaesés következett a VSA oldalán. A hazaiak nem adták fel, és lelkes játékkal egyenlítettek! Eztán parázs végjáték következett. Mérkőzéslabdája volt az Akadémiának. A kivédekezett győri támadást követően Simon hazai sáncról hosszúra pattanó ütése után mindenki elkönyvelte a vendéggyőzelmet, nem így a játékvezetők. A teljesen egyértelmű sáncérintést mindenki látta csak ők nem, így újra egyenlő lett az állás. A vendégek edzője kifogásolta a játékvezetők ítéletét, sárga lap és büntető pont, játszmalabda a Győrnél! A téves ítélet felrázta csipkerózsika álmából a vendégeket, és két Simon-sánccal pontot tettek a játszma és a mérkőzés végére (25:27, 0:3).

Mucsi Péter, a VSA edzője: – Úgy tűnik, a vasárnapi ebéd helyetti röplabda nem fekszik a csapatomnak. Képtelenek vagyunk felpörögni a matinéidőpontokban kezdődő mérkőzésekre is. Dicséret a hazainak, jól helytálltak.

NB II, nők, Nyugati-csoport, alapszakasz, 11. forduló

Győri Dózsa SE – Vasi Sportakadémia 0:3 (–18, –19, –25)
Ikrény, 50 néző. Játékvezetők: Horváth Gy., Horváth P.
Győr: Csáki, Iván, Szabó, Raffai, Domschitz, Alasztics. Csere: Németh. Edző: Lesku Ferenc
VSA: Németh, Tarlaczné, Mikos, Simon, Náray, Wlassits. Csere: Kiss (liberó), Koltayné. Edző: Mucsi Péter

(forrás: vsakademia.hu)

Címkék: szombathely győr röplabda nb ii vasi sportakadémia vasi sportakadémia győri dózsa

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr782612660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása