A honvéd Zrínyi SE 3:1-re nyert Kecskeméten, a Röpke SE otthonában a női NB II Keleti-csoportjában, az alapszakasz 11. fordulójában. Egy képgaléria itt! Egy másik képgaléria itt!

A jelenlegi szezonban másodszor találkozott a két csapat. A játékosok életkora, rutinja, illetve a bajnoki táblázaton elfoglalt helyezése alapján a Kecskeméten vendégeskedő Zrínyi volta a meccs esélyese.

A mérkőzés első játszmája a fővárosiak elképzelései szerint alakult. A teljes szettben irányították, uralták a játékot. A jó szervák, blokkok, a pontos nyitásfogadásokat követő támadások nyomán helyenként 10-12 pontos különbséggel, végig vezettek a kecskeméti középiskolások ellen.

A második szettben minden ugyanúgy sikerült a Honvéd számára, mint az előzőben, és meggyőző fölénnyel simán nyerte a játszmát (0:2). A harmadik játékrészben mintha kicserélték volna a két csapatot. Ennek következtében már nem a Zrínyi irányította a játékot. A Röpke SE veszélyes szervákkal, jó mezőnymunkával, dinamikus támadásokkal és helyenként okosan helyezett ejtésekkel leiskolázta a két szett megnyerésétől megnyugodó vendégcsapatot. Az időkérések és a cserék sem javítottak a fővárosiak helyzetén, akik 17 perc alatt megalázó, 25:13-as vereséget szenvedtek.

A látogatók tudták, hogy a részsiker meghozza a hazai csapat önbizalmát, és nagy csata következik. Éppen ezért a szünetben egy kisebb fejmosást és taktikai egyeztetést tartott Kovács István edző, majd a meccset kezdő hatost küldte pályára a negyedik játszmában. A 22 percig tartó szett szép, látványos labdameneteket és kiegyenlített játékot hozott. A kialakult nagy küzdelem ellenére a Honvéd rutinja elég volt a szett közepén megszerzett három-négypontos előny megtartásához, illetve a játszma 25:21-es és a mérkőzés 3:1-es megnyeréséhez.

A látottak alapján elmondható, hogy a Zrínyi a harmadik szett dekoncentráltságát és hibáit leszámítva jól játszott. A győzelem kivívásában dominált a rutin és a küzdeni tudás.

NB II, nők, Keleti-csoport, alapszakasz, 11. forduló

Röpke SE – Honvéd Zrínyi SE 1:3 (–20, –12, 13, –21)
Kecskemét, 40 néző. Játékvezetők: Halász E., ifj. Dunszt
Röpke: Mátó, Orosz, Vrana, Lauser, Lédeczi, Pálszabó. Csere: Péteri, Csizmadia (liberók), Korpácsi, Tormási, Farkas. Edző: Csizmadia Szabolcs
Honvéd Zrínyi: László Zs., Lakatos D., Leirer, Váradi, Kiss V., Juhos. Csere: Ehmann (liberó), Paholcsek, Nagy Cs. Edző: Kovács István

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 3:8, 8:19, 14:23. 2. játszma: 1:6, 4:17, 7:19, 10:22. 3. játszma: 7:0, 15:5, 22:11. 4. játszma: 3:2, 8:5, 11:15, 16:19, 18:21, 20:24

(forrás: zrinyivolley.shp.hu)

Címkék: kecskemét röplabda zrínyi honvéd röpke nb ii

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr952608873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása