Ahogyan két nappal korábban hazai pályán, úgy vasárnap délután, a női Extraliga 5-8. helyéért zajló középszakaszának negyedik fordulójában idegenben is nagyon simán, 3:0-ra győzött a Békéscsabai RSE a továbbra is nyeretlen Nyíregyházi Főiskola SE ellen.

Nagyon lendületesen kezdett a Békéscsaba, az első technikai pihenőnél 8:2 volt az állás a vendégek javára. Ezután magára találta a Nyíregyháza, de 12:7-nél Fésüs Erzsébet került a nyitóhelyre, és meg sem állt 24:7-ig. A viharsarkiak végig kezükben tartották a szettet. Jezerniczki Tímea hatékonyan blokkolt elöl, valamint az ütések is rendre padlót értek. A hazaiaknál Botos Fruzsina játékán érződött a sérülése miatti kihagyás, de becsületesen küzdötte végig az első szettet.

A második játékrész elején kicsit megtorpant a látogató, Nagy Attila edző 5:2-es nyíregyházi vezetetésnél időt kért, úgy érezte, még időben beszélnie kell csapatával. Ez hatott, mert az első technikai pihenőre kétpontos vendégelőnyt mutatott az eredményjelző. A játék képe ezután az első szettre emlékeztetett, Soós Nikolett felugrásos szervái foghatatlannak bizonyultak, az amerikai Sherman feladásai pedig gyakran egy blokkal szembeni támadásokat tettek lehetővé a békéscsabai ütőknek. A szett közepén érkezett Jenei Andrea, Horváth Vivien és Czina Kata is a pályára, de a játék képe nem változott, a végére közte tíz, és ismét magabiztos csabai részsiker (14:25, 0:2).

A harmadik etapban Fésüs helyén Czina, Molcsányi Rita helyett pedig Bozóné Bakos Rita kezdett békéscsabai oldalon, a hazaiaknál pedig Botos helyén Morvai lépett pályára. Ebben a szettben sem alakult ki nagy játék, a viharsarkiak pontosabban, erőteljesebben röplabdáztak, míg a hazaiaknál a lelkesedés volt dicsérhető. 4:4-nél még úgy tűnt, ez a szett lehet a legszorosabb, de a vendégek nem így gondolták, hamar robbantottak, és a kialakított hat-nyolcpontos előnyüket végig őrizve ezt a szettet is magabiztosan nyerve gyűjtötték be a számukra oly fontos két pontot.

Extraliga, nők, középszakasz, az 5-8. helyért, 4. forduló

Nyíregyházi Főiskola SE – Békéscsabai RSE 0:3 (–8, –14, –15)
Nyíregyháza, 150 néző. Játékvezetők: Nagy L., Csikós
Nyíregyháza: Sipos T. 1, Roma 2, Szikszai 3, Botos 1, Sipos Z. 2, Savic. Csere: Török 3, Homoki, Morvai 2, Czipták 2. Edző: Kolozsi János
Békéscsaba: Sherman 7, Molcsányi R. 7, Jezerniczki 11, Fésüs E. 7, Soós N 12, Pallag 7. Csere: Bucsi (liberó), Jenei, Horváth V. 3, Czina, Bozóné 7. Edző: Nagy Attila

Jók: Sipos T., Szikszai, illetve Sherman, Molcsányi R., Jezerniczki, Bucsi, Jenei

Az eredmény alakulása. 1. játszma (16 perc): 2:8, 7:10, 8:16. 2. játszma (21): 2:0, 4:2, 6:8, 10:6, 14:21. 3. játszma (17): 1:4, 6:8, 10:16, 14:21

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Kolozsi János: – Jelen helyzetünkben a fizikai betegségünknél csak a lelkünk betegsége a nagyobb.
Nagy Attila: – Amiért jöttünk, azt sikerült teljesítenünk, ma mindenki hozzátette a magáét. Kívánom a Nyíregyházának, hogy sikerüljön mihamarabb a visszatérés.

Extraliga, nők, középszakasz, az 5-8. helyért,
Az állás 4 forduló után
1. Újpest 19 pont (27:13)
2. MÁV Előre 16 pont (23:15)
3. Békéscsaba 15 pont (23:17)
4. Nyíregyházi Főiskola 10 pont (2:30)

(forrás: brse.hu)

Címkék: nyíregyháza békéscsaba röplabda főiskola extraliga nyíregyházi főiskola brse

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr112608772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása