A Szolnoki Főiskola RK-SI 3:0-ra nyert az Újbuda TC otthonában a női NB I 1-4. helyéért zajló középszakaszának harmadik fordulójában! A mérkőzés képgalériája ide kattintva megtekinthető. Ezzel az újonc reális esélyt teremtett magának az osztályozót jelentő második hely megszerzésére.

Újonc létére a felsőházba verekedte magát a Szolnok. A csapat egyöntetű véleménye, hogy innentől már minden meccs ajándék és mindenféle kényszer nélkül játszhatnak. A Miskolc ellen még nem ment a szekér, a Kaposvár ellen már jó periódusai is voltak a csapatnak, az Újbuda otthonában pedig egyszerűen kijött a lépés. Így halvány remény sejlik a második hely megszerzésére, de ehhez sok mindennek össze kell jönnie. Mindenesetre az Újbuda otthonában győzni 3:0-ra igazán bravúr volt.

Az első szettben a vendégek rögtön az elején magukhoz ragadták a kezdeményezést és el is húztak a sokat bizonytalankodó fővárosiaktól. 5:8 és 9:16 volt a technikai szünetekben az eredmény. A Szolnok sok elveszettnek hitt labdát szedett össze, és játékosai szinte egymást múlták felül Illésné irányításával, így magabiztosan húzták be az első játékrészt.

A térfélcsere után érződött a hazaiakon, hogy más eredményt képzeltek el erre az estére. Szorgalmazták a gyors centerjátékot és a mezőnymunkájuk is javult, míg a vendégek egy kicsit meg voltak elégedve az első szettben nyújtott jó játékuktól. 9:9-nél érte utol ellenfelét a Szolnok, és az erős szélsőtámadásoknak köszönhetően el is lépett 18:13-ra az Újbudától. A hazaiak nem adták fel, fokozatosan felzárkóztak, majd 21:21-nél egyenlítettek! A szolnokiak megrázták magukat, és remek hajrával hozták a második szettet is (0:2).

A harmadik periódust újra a Szolnok kezdte lendületesebben, a tapasztaltabb játékosok mellé felnőttek a fiatalabbak is és igazán színvonalas labdamenetekkel szinte állva hagyták ellenfelüket. Karakas Margit négy egymás utáni sáncolásával már 10:23 volt az eredmény, és ha egy kis hullámvölggyel is (17:23), de mégis könnyen nyerte a szettet és így a mérkőzést a Szolnok (0:3).

Gulyás Ferenc, a Szolnok edzője: – Magabiztos, többnyire pontos és erőteljes szélsőjátékkal, valamint jó mezőnymunkával a mérkőzés első szakaszában megalapoztuk a vezetésünket. A fennmaradó szettekben is sikerült ráerőltetnünk játékunkat ellenfelünkre, valamint a sáncmunka erősítésével a vártnál magabiztosabb győzelmet arattunk.

NB I, nők, középszakasz, az 1-4. helyért, 3. forduló

Újbuda TC – Szolnoki Főiskola RK-SI 0:3 (–16, –22, –17)
Csepel, 40 néző. Játékvezetők: Éva T., Stefik
Újbuda: Szűcs A., dr. Balczó, Korbel, Kovács E., Bánhidy, Gombai. Csere: Kovács D. (liberó), Pilissy, Molnár B., Varga R., Jakab T. Edző: Fekete Krisztina
Szolnok: Illésné, Karakas, Nagy B., Szigediné, Kun, Nyári. Csere: Pammer (liberó), Hegedűs A., Rigó. Edző: Gulyás Ferenc

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 1:4, 5:8, 9:16, 14:22. 2. játszma: 6:4, 9:9, 13:18, 21:21. 3. játszma: 4:8, 9:16, 10:23, 17:23

Címkék: szolnok röplabda újbuda

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr182604612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása