Kikapott a Veszprém a férfi Extraliga 5-9. helyéért zajló középszakaszának harmadik fordulójában. A három kulcsemberüket, a feladó Puspán Balázst, a liberó Horváth Ádámot és a center Cziczó Gábort különböző okok miatt nélkülöző bakonyiak a Szeged otthonában vesztettek 3:1-re. A csongrádiaknak ez volt a második sikerük a bajnokságban. Érdekesség, hogy a Szeged az alapszakasz két mérkőzésén játszmát sem nyert a Veszprém ellen.

A felforgatott veszprémi csapat láthatóan az összeszokatlanság érzésével küzdött, ennek köszönhetően a házigazda gyorsan meglógott, így a bakonyiak csak futottak az eredmény után. A Szeged megérezte a második szettben is, hogy van keresnivalója, de a Veszprém nem hagyta annyiban a dolgot. A kiélezett végjátékot azonban a hazaiak bírták jobban idegekkel (2:0). A harmadik szett nagyon hasonlított az előzőre, ám húsz pont fölött Tóth Tibor és Németh Ervin szép pontokat ütött, így szépített a vendégcsapat. A negyedik játszmában 20:17-ről egyenlített a dunántúli együttes, majd két ki nem kényszerített hiba után elszenvedte a középszakaszban első vereségét.

A meccs képgalériája ide kattintva megtekintető!

Extraliga, férfiak, középszakasz, az 5-9. helyért, 3. forduló

HPQ-Szegedi RSE – Company Nyelviskola-Veszprémi RC 3:1 (17, 24, –22, 23)
Szeged, 100 néző. Játékvezetők: Csikós, Nagy L.
Szeged: Bitó, Bondor, Torma P., Posztós, Csíkos G., Babanyecz. Csere: Filius (liberó), Csányi. Edző: Mészáros Péter
Veszprém: Dolgos, Németh Z., Kráml, Tóth T., Seck, Czintula M. Csere: Katona P. (liberó), Németh E. Edző: Nyári Sándor

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Mészáros Péter: – Ha a kivédekezett labdáinkat jobb százalékban oldottuk volna meg, kicsivel könnyebb dolgunk lett volna. A győzelem jót tett a lelkünknek.
Nyári Sándor: – Számomra teljesen érthetetlen, hogy négy ilyen-olyan indokkal távollévő játékosunk nem érzett rá, hogy sikeres tavasz előtt állhatunk. Az itt lévők küzdöttek, de nem játszottak jól.

Dági KSE – Csepel 2:3 (22, –20, –18, 17, –9)

Extraliga, férfiak, középszakasz, az 5-9. helyért,
Az állás 3 forduló után
1. Veszprém 5 pont (7:5, 3 mérkőzés)
2. Csepel 4 pont (5:8, 3 mérkőzés)
3. Dág 3 pont (5:4, 2 mérkőzés)
4. MAFC 3 pont (4:3, 2 mérkőzés)
5. Szeged 3 pont (3:4, 2 mérkőzés)

Címkék: szeged veszprém röplabda extraliga hpq vrc

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr402603664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása