Megint igazolódik, amit már évek óta tudunk: sajnos tovább pusztul a magyar röplabda. Az ajkai ARC RSE után ugyanis a nyíregyházi Nyírsuli is visszalépett a női NB II-től, így a Nyugati-csoport után keleten is egy csapattal kevesebb folytatja a bajnokságot.

A sportág hazai pusztulása persze kívülről szinte egyáltalán nem szembetűnő, hiszen valljuk be őszintén, ki foglalkozik a hátországgal, például a női NB II-vel? Senki! Még a sportág bennfentesei közül sem. Az érintettek kivételével, persze. De egyszer majd úgyis megbánják ezt a hozzáállást! Mert olyan ez, mint egy fa. Attól, hogy a kérge épnek és egészségesnek tűnik, belül vészesen korhad, és hamarosan ki fog dőlni!

A férfi NB II-ben már régen nincs meg a területi elven kialakított két csoport (nem sokkal régebben volt négy, meg hat, meg annál is több), a nőknél pedig a korábbi három csoport helyett idén már csak kettőt tudtak úgy-ahogy feltölteni. Sokan aggódnak a magyar röplabdáért, és ők már hosszú évek óta folyamatosan szajkózzák, hogy vigyázz, kedves szövetség, mert kisvártatva elfogynak a csapatok! És a szövetség mit csinál? Semmit! De azt nagyon! És tudatosan! És következetesen!

A Nyírsuli a sportág egyik legjobb, legszínvonalasabb, legeredményesebb, legtermékenyebb bázisa. Az Extraligában szereplő mindkét nyíregyházi felnőtt csapat a Moravszki házaspár által nevelt lányokkal töltötte föl a keretét az elmúlt nyáron, és a fiatalok megállják a helyüket, elég csak például Ilyés Bettinára vagy Poór Alexandrára gondolni. Éppen ezért fordulhatott elő, hogy a tavalyi idényben a feljutásért harcoló csapat idén nyeretlenül sereghajtó volt a Keleti-csoportban. Nagyon reméljük, hogy a felnőttek visszalépése nem jelent orvosolhatatlan problémát az utánpótlás számára!

„A Nyírsuli azokat a játékosokat, akikkel a meghatározó szerepet játszott az NB II-ben, átadta az Extraligában szereplő két csapatnak. A megmaradt keret még fiatal és rutintalan az NB II-re. Nem akarják feleslegesen utaztatni és egyéb költségekkel terhelni a szűkös eklézsiát. Majd a megyei bajnokságban megerősödnek, és ütőképesek lesznek a diákolimpiai mérkőzéseire. Ezt így látja a megyei szövetség.”

Kerék Pál, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Röplabda Szövetség főtitkára

Címkék: nyíregyháza röplabda nb ii nyírsuli

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr392593015

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása