A listavezető Albrecht-Miskolci VSC-MISI 3:0-ra nyert az Újbuda TC csepeli otthonában a női NB I 1-4. helyéért zajló középszakaszának második fordulójában. A borsodiak tehát tökéletes teljesítménnyel, két győzelemmel zárták az első duplakört.

Amennyiben a bajnoki folytatás is hasonlóképpen alakul, akkor nem lehet gond az Extraligába való visszajutás! Ez a legnagyobb tanulsága a miskolci röplabdázók újabb fellépésének. Az MVSC vasárnap este a fővárosban vendégszerepelt, és magabiztosan vette az újabb akadályt is.

Lendületesen kezdődött az összecsapás az elején fej-fej mellett haladt a két csapat, majd az első felvonás végére meglépett az Újbuda, már játszmalabdához is jutott, de azt többszöri próbálkozás után sem sikerült értékesítenie, így felzárkózott a Miskolc és 26:24-re megnyerte az első játszmát (0:1).

A második játékrészben szinte végig a vendégcsapat irányította a játékot, a szett vége felé magához tért az Újbuda, és sorban termelte a pontokat, olyannyira, hogy két pontra csökkent a különbség, de végül ez a felvonás is a miskolciaké lett (22:25, 0:2).

A harmadik játszma elején még tartotta a lépést az Újbuda a borsodi együttessel, 15-ig vezettek is, majd egy hullámvölgynek köszönhetően átvette a vezetést a vendégcsapat, és mindent beleadva, minden kétséget kizáróan pontot tett a találkozó végére, így vasárnap megérdemelten győzött Csepelen.

Ismert, hogy a miskolciak szeretnének visszakerülni az Extraligába. Ehhez a legjobb úton haladnak a lányok, ugyanis az alapszakaszt az első helyen zárták, és a középszakasz mindkét eddigi mérkőzését megnyerték. A másodikat vasárnap este, idegenben, az Újbuda otthonában. Az első szett alakult a legszorosabban, itt alaposan meg kellett harcolniuk a győzelemért a borsodiaknak. A folytatásban aztán elkapták a ritmust, és a játék minden elemében felülmúlták a fővárosiakat. Még négy találkozó van hátra, ezek közül kettőt kell megnyerniük a miskolciaknak, és következhet az ünneplés!

Az újbudai lányokon erősen látszott a pénteki, kaposvári meccs okozta fáradtság, sok erőt vett ki belőlük az első találkozó, ezért vasárnap fejben nem voltak ott a lányok. Most két nap pihenő, regenerálódás következik, majd készülnek a nagyon fontos pénteki, Szolnok elleni találkozóra, illetve az újabb duplafordulóra!

Toma Sándor, a Miskolc edzője: – Rendkívül fontos győzelmet arattunk! Azért különösen örömteli a két pont megszerzése, mert ezúttal csapatunk megmutatta igazi erejét. Nem a kiugró egyéni teljesítmények voltak a döntőek, hanem az egységes csapatjáték.

NB I, nők, középszakasz, az 1-4. helyért, 2. forduló
Újbuda TC – Albrecht-Miskolci VSC-MISI 0:3 (–24, –22, –20)

(forrás: minap.hu és Szivacs)

Címkék: miskolc röplabda újbuda mvsc

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr142589891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása