A női Extraliga középszakaszának első fordulójáról szóló beharangozónkat ezúttal egy szenzációs hírrel kezdjük: a Gödöllő emblematikus játékosa, csapatkapitánya és vezére, Bajáriné Pesti Anikó terhes, így ebben a szezonban már biztosan nem lép pályára! A hunvolley.blog természetesen gratulál a kismamának, ezúton kívánunk neki és családjának rengeteg erőt, kitartást, és ami a legfontosabb, egészséget 2011-re! Beharangozó!

AZ 1-4. HELYÉRT, 1. FORDULÓ

BSE-FCSM – TEVA-GÖDÖLLŐI RC
(január 14., péntek, 17 óra)

A felsőházban a BSE páholyból nézheti a többiek kakaskodását – a kiváló alapszaka-teljesítményüknek köszönhetően a városmajoriak számára a hazai meccsek megnyerése gyakorlatilag garantálja az első helyet, és az ezzel járó pályaelőnyt a rájátszás minden párharcára! A fővárosiak összetétele változatlan maradt, meglátjuk, miben tudott megújulni a csapat a rövid szünetben. Az mindenestre figyelemreméltó, hogy az elmúlt hétvégén a fővárosiak rendkívül magabiztosan, nagy különbséggel verték 5:0-ra a MÁV Előrét felkészülési találkozón.
A másik oldalon sokkal kacifántosabban alakultak az események az utóbbi időben. Mint azt a bevezetőben írtuk, Borlai Luca és Kriegel Orsolya visszavonulása után Bajáriné kiválásával újabb játékos esett ki a kezdők közül, ráadásul az alapszakasz második felében már stabil kezdőként szereplő liberóra, a karácsonykor térdműtéten átesett Berze Zsófiára sem számíthat egyelőre Deme Gábor, a csapat edzője. Borlai pótlására ugyan leigazolták Kriegel Évát (a témáról bővebben ide kattintva olvashatnak), ám csapatkapitánya elvesztése miatt duplán főhet a szakvezető feje, hiszen Bajárinéval nem csak a legstabilabb és legjobb játékos, hanem a csapat lelke távozott. Érdekes lesz, milyen szerkezeti változásokkal készül a csapat a középszakaszra, hiszen biztosan elő kell húzni valami újat a cilinderből. Bajáriné esetleges pótlásával kapcsolatban konkrét hírünk nincsen, így minden bizonnyal Szűcs Zsuzsannára és Kriegel Zsófiára hárulhat a korábbinál jóval nagyobb feladat. Egy biztos: január 14-én, a Városmajorban egy új Gödöllőt fogunk látni, így már csak emiatt is érdekes találkozónak nézünk elébe.

Tippjeink
Rodics Dániel:
3:0
Kovács Gábor: 3:1

VASAS DUNA AUTÓ ÓBUDA – NRK-NYÍREGYHÁZA
(január 14., péntek, 18.30 óra)

Először is fontos kiemelni, hogy a két fővárosi, felsőházi klubnak ezúttal sikerült időpontot egyeztetnie egymással, így egy kis szerencsével a budapesti röplabdabarátok mindkét találkozót elejétől a végéig megtekinthetik. Köszönet érte!
Ami magát a találkozót illeti: az anyagi gondokkal küzdő, ám jelen állás szerint a szezon végéig biztosan kitartó Nyíregyháza szilveszterkor elvesztette egyik kulcsjátékosát, Kapuvári Melindát, aki az Újpesthez igazolt (a témáról bőven ide és ide kattintva olvashatnak). Érzékeny veszteség Kőhalmi Richárd együttesének a tatabányai játékos távozása, hiszen 2010. őszén Kapuvári egyértelműen csapata egyik meghatározó és ponterős tagja volt. Hogy a helyén melyik fiatal kap majd bizonyítási lehetőséget a szakmai stábtól, egyelőre kérdéses, ám akárki legyen is az, mindenképpen hatalmas kihívás és terhelés lesz számára az előttünk álló négy hét, és az abban szereplő három duplaforduló.
A Vasasnál sem fenékig tejfel az élet, hiszen Oláh Vivien és Szalma Alexandra is kés alá feküdt az ünnepek előtt/alatt, így rájuk nem számíthat a továbbra is eltiltását töltő szakvezető, Jókay Zoltán. Kiesésükkel Oláht továbbra is Horváth Gabriella helyettesítheti majd, ám a mostani sérülések és a szezon közbeni visszavonulások miatt egyáltalán nem dúskál a cserelehetőségekben az óbudai együttes. A kezdőhetesből azonban így is hat ember egészséges (Dékány, Miklai, Milovits, Nagy, Takács, Vatai), azaz talán nem túlzás kijelenteni, hogy a találkozó esélyese ezúttal a hazai csapat – még akkor is, ha jelen állás szerint a Vasas nevével zárul a tabella…

Tippjeink
Rodics Dániel:
3:1
Kovács Gábor: 3:0

Középszakasz, nők, az 1-4. helyért
1. BSE 11 pont (17:5)
2. NRK-Nyíregyháza 9 pont (11:14)
3. Gödöllő 8 pont (10:13)
4. Vasas 8 pont (9:15)


AZ 5-8. HELYÉRT, 1. FORDULÓ

ÚJPESTI TE – BÉKÉSCSABAI RSE
(január 14., péntek, 17.30 óra)

A forduló egyik legérdekesebb mérkőzésére kerül sor a Megyeri úton, hiszen mindkét csapat vérfrissítésen esett át az ünnepek alatt. Az Újpest leigazolta Kapuvári Melindát, mellette pedig liberóként visszatért a pályára a csapat eddigi másodedzője, Ancsin Ildikó (a témáról bővebben ide és ide kattintva olvashatnak)! A Békéscsaba feladóposzton erősített, az amerikai Meghan Shermanről ide kattintva találnak további információkat. A hazaiak nagy reményekkel készülnek a folytatásra, Farkas Mihály edző együttesének nem titkolt célja a Magyar Kupában és a bajnokságban is a legjobb négy közé jutás, így a hazaiaknak otthon csak a győztes bemutatkozás lehet elfogadható eredmény.
A Békéscsaba az első két helyezettől némileg leszakadva kezdi meg a középszakaszt, így ha a viharsarki társaság el szeretné kerülni az osztályozót, idegenbeli bravúrokra is szüksége lesz. Nagy kérdés, hogy az új feladóval milyen hamar találják meg a közös hangot a társak, lesz-e már most, az első körben esélye a csapatnak egy vendéként aratott győzelemre.

Tippjeink
Rodics Dániel:
3:1
Kovács Gábor: 3:1

MÁV ELŐRE-PRO PÁTRIA ELECTRONICS SC – NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA SE
(január 14., péntek, 18 óra)

A forduló előzetesen talán legsimábbnak tűnő mérkőzését rendezik Fehérváron, ám a hazaiak részéről nagy hiba lenne lebecsülni a nyíregyháziakat, ahol a hírek szerint a sérültek felépültek, és Kolzsi János edző végre teljes csapatára számíthat a pénteki találkozón. Ne feledjük, a Főiskola nyeretlen még az Extraligában, és adott esetben ez bizony adhat akkora motivációt és lelki töltés a szabolcsiaknak, hogy bárkit meglephetnek a folytatásban! Igaz, erre idegenben talán kisebb esélyük mutatkozik, mint majd hazai pályán, de ha a fehérváriak félvállról veszik ellenfelüket – akik ellen ne feledjük, az alapszakaszban is szettet vesztettek hazai pályán –, könnyen szorult helyzetben találhatják magukat. Alapvetően persze a fiatal MÁV Előre a találkozó esélyese, és kételkedünk abban, hogy már itt, a középszakasz elején lépéshátrányba szeretnének kerülni legnagyobb riválisukkal, az Újpesttel szemben. A hazaiaknál fontos hír, hogy a csapat edzője, Fésüs Irén ezúttal már leülhet a kispadra, mivel letöltötte hárommérkőzéses eltiltását.

Tippjeink
Rodics Dániel:
3:0
Kovács Gábor: 3:1

Középszakasz, nők, az 5-8. helyért
1. MÁV Előre 11 pont (16:6)
2. Újpest 11 pont (15:8)
3. Békéscsaba 8 pont (12:13)
4. Nyíregyházi Főiskola 6 pont (2:18)

Címkék: máv székesfehérvár nyíregyháza beharangozó békéscsaba röplabda ute fehérvár újpest gödöllő főiskola vasas bse extraliga nyíregyházi főiskola brse női extraliga máv előre nrk

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr672579414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása