A Vasi Sportakadémia hazai pályán 3:0-ra nyert a Szombathelyi Egyetemi SE ellen a női NB II Nyugati-csoportjában, az alapszakasz nyolcadik fordulójában. Újabb sikerének köszönhetően a VSA továbbra is a tabella élén áll.

A vasárnapi mérkőzéssel kezdetét vette a második kör az NB II Nyugati-csoportjában. Az októberi nyitómérkőzésen az Egyetem vendégeként a VSA diadalmaskodott 3:1-re. A vendégségben aratott siker akár könnyű hazai győzelmet vetíthetett a találkozó elé, azonban a kezdeti sikertelenséget követően magára talált a SZOESE és két győzelem után a legutóbbi fordulóban Sümegről hozta el a két pontot. A vendégeknél jelentős hátrányt jelent, hogy Bán Éva térdműtétje miatt kidőlt a sorból, és Németh Réka is sérüléssel bajlódik. A hazai oldalon ugyan szépen gyógyul Lukács Mariann műtött térde és Kiss Brigitta is már gyógytornászhoz jár, még egyik játékos sincs bevethető állapotban. Vizsgái miatt Héger Zsuzsanna sem tudott a csapat rendelkezésére állni.

Listavezetőhöz méltóan kezdte a mérkőzést az Akadémia. Már nyitásaival jelentős zavart keltett az ellenfél soraiban. 12:5-ös hazai előnynél időkéréssel próbálta felrázni tanítványait Lajkó mester, több-kevesebb sikerrel. Igazi vasárnapi, punnyadós hangulat uralkodott a vendégtérfélen. A hazai oldalon is alábbhagyott a kezdeti lendület, és a VSA is átvette a vendégek lassú, álmosító játékát, így két pontra sikerült felzárkóznia a SZOESE-nek, nagyrészt a hazai rontásoknak köszönhetően. Mivel a végjátékra magasabb fokozatba kapcsolt a Vasi Sportakadémia, könnyedén hozta az első játszmát (25:19, 1:0).

Hasonló forgatókönyv szerint indult a második szett, mint az első, elhúzott a hazai csapat. A VSA támadásaival nem tudtak mit kezdeni a vendégek. Wlassits és Tarlaczné szélsőjátéka rendre célba talált az ellenfél térfelén. A látogató a magas hazai sáncot nehezen tudta átütni. Tóthnak középről és Horváthnak szélről voltak jó megmozdulásai, amelyek pontokat hoztak a vendégeknek, azonban így is óriási volt a különbség a két csapat között (25:14, 2:0).

A harmadik játszmában Koltayné kezdett Tarlaczné helyén. Továbbra is a hazai csapat játéka dominált. Mikos középen, Simon a szélen húzott áttörhetetlen falat az egyetemisták támadásai elé. A vendégek kezdetben is kevés lelkesedése erősen visszaesett. Nyitásfogadásaik gyengének bizonyultak, így támadásaik hatásfoka is alacsony szinten maradt, amit rengeteg nyitásrontással tetéztek. A mérkőzés ezen szakaszában pontjaik nagy részét a hazai rontásoknak köszönhették. Örömteli volt látni, hogy a hazai oldalon beálló Gácsi Kata feladóposzton, és Varga Enikő centerben remek teljesítményével segítette hozzá csapatát a játszma és egyben a mérkőzés megnyeréséhez (25:13, 3:0).

Összegezve a találkozót küzdelmesebb mérkőzésre lehetett számítani. A vendégek ezúttal enervált, lelkesedés nélküli játékot mutattak, egy percig sem volt esélyük a listavezető ellen, még arra sem hogy vezetést szerezzenek a mérkőzés egy-egy szakaszában. Horváth védekezésben segítette társait, támadásban Tóth Lillával érdemelnek említést egy-egy eredményes ütésükért. Koronczai dolgát megnehezítették társai a rossz nyitásfogásokkal, azonban róla is elmondható, hogy nem ez volt élete legjobb meccse. Nagyobb lelkesedéssel és több alázattal sokkal hasznosabb tagja lehetne csapatának.

A hazai oldal azért dicsérhető, mert megnyerte a mérkőzést. A játékosok annyit adtak ki magukból, amennyi a győzelemhez kellett, se többet, se kevesebbet. Németh feladó-teljesítménye jó közepesre sikerült. Továbbra sem találja a centereit, és a szélen vezetett támadások is javításra szorulnak, azonban nyitásai jól sikerültek, szinte kivétel nélkül mind zavart okozott az ellenfél soraiban. A helyére beálló Gácsi jól oldotta meg feladatát, zökkenőmentesen irányította a csapatot. A VSA középjátéka ezen a mérkőzésen sem sikerült tökéletesre. Mikos sáncai, míg Mészáros egy-egy támadása dicsérhető. Varga Enikő jól élt az edzőjétől kapott lehetőséggel. Simon nyitásai javultak az elmúlt mérkőzéshez képest, azonban támadásait hatékonyabbá kell tenni a következő fordulóra. A szélsőjátékosok teljesítménye sem volt kimagasló. Tarlaczné tudatos ütései és remek ejtései érdemelnek dicséretet. Koltayné nehezen lendült játékba. Azonban a kezdeti megingásokat követően pontokkal segítette csapatát. Wlassits mezőnyjátéka nem emelkedett ki a mai napon. Támadásai is felemás képet mutatnak, kiváló megoldások és bosszantó hibák jellemezték játékát. Sipos liberóban hozta a tőle elvárhatót, de semmivel sem többet. Néha megvillantotta képességeit és nehéz labdákat fogott, de róla is és a csapat egészéről elmondható, hogy sokkal többre képes, azonban ma ennyi is elég volt a sima győzelemhez.

Mucsi Péter: – A kötelező győzelmek mindig a legnehezebbek. Jól kezdtünk, aztán átvettük az ellenfél stílusát és belealudtunk a mérkőzésbe. Gratulálok csapatomnak, amely ma egy fikarcnyival sem adott ki többet magából, mint amennyi a győzelemhez kellett. Sok sikert kívánok a SZOESE-nek!

NB II, nők, Nyugati-csoport, alapszakasz, 8. forduló

Vasi Sportakadémia – Szombathelyi Egyetemi SE 3:0 (19, 14, 13)
Szombathely, 100 néző. Játékvezetők: Kertész, Kiss L.
VSA: Németh, Wlassits, Mikos, Simon, Tarlaczné, Mészáros. Csere: Sipos (liberó), Gácsi, Varga. Edző: Mucsi Péter
SZOESE: Koronczai, Kenesei, Berta, Tóth, Horváth, Szanyi. Csere: Molnár. Edző: Lajkó György
 
További eredmények

Nyugati-csoport
Sümegi RE – Tatabányai Volán SE 0:3
Pécsi TE-PEAC – ARC RSE 3:1

Keleti-csoport
NRC-Kazincbarcika – TFSE-KRA 3:1 (24, –24, 23, 29)

(forrás: vsakademia.hu)

Címkék: szombathely röplabda nb ii vasi vsa sportakadémia vasi sportakadémia

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr482512683

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása