A Vasi Sportakadémia hazai pályán 3:1-re nyert az ARC RSE ellen a női NB II Nyugati-csoportjában, az alapszakasz hetedik fordulójának rangadóján. A találkozó képgalériája ide kattintva megtekinthető!

A tavaszi csoportelső ARC RSE együttesét fogadta a legutóbbi második Vasi Sportakadémia az alapszakasz hetedik körének rangadóján. Külön pikantériája volt a mérkőzésnek, hogy most játszott először volt csapat ellen a VSA ütője, Wlassits Brigitta. A vendégek tűntek feszültebbnek a találkozó előtt. A vasiak szaloncukrokkal, télapós lapokkal próbáltak kedveskedni vendégeiknek, oldandó a csapatok közötti feszültséget, hangsúlyozva a barátságot, az ellenfél, és nem ellenség státuszt. Sajnálatos, hogy az ajándékok a mérkőzést követően a vendégöltözőben felejtődtek, részben a szemétben landoltak!

Poórné Berki Zsanett ütésével szerezte meg a mérkőzés első pontját a vendégcsapat. A szett elején még vezető vendégek lendülete 10:10 után lankadni kezdett. Átvette a vezetést a hazai csapat. Héger és Sipos mezőnymunkájának, valamint Simon és Tarlaczné hálójátékának köszönhetően fokozatosan húzott el ellenfelétől a VSA. Talán korán nyugodott bele a vezetésébe a szombathelyi együttes. 20:14-nél időt kért az Ajka, s ez mintha megbabonázta volna a hazai játékosokat. Az addig jól működő gépezet – főként egyéni hibáknak köszönhetően – akadozni kezdett, és ajándékpontokkal élesztette fel a már szinte nem is létező ajkai reményeket a VSA. Az ARC RSE kihasználva a hazai megingást, 29:27-re megnyerte az első játszmát (0:1).

Ajkai pontokkal indult a második felvonás. Berki centertámadásai találtak utat a hazai térfélre. Az első szett közepén mutatott jó játékát hozta a Vasi Sportakadémia, amely támadásban és védekezésben is jobbnak bizonyult a vendégeknél, így egyértelművé tette, hogy az első szett végjátéka csak kisiklás volt. 18:12-es hazai vezetésnél már a második idejét kérték ki a látogatók, azonban most ez sem segített: 25:18-ra behúzta a játszmát és egyenlített a VSA (1:1).

Nagyobb sebességre kapcsolt a vendégcsapat a harmadik felvonásban. Javult az ajkaiak nyitásfogadása, és támadásban is jobb teljesítményt nyújtottak. A hazaiak sem vettek vissza az előző szettben mutatott játékukból, így fej-fej mellett haladtak a csapatok. A vasiak a rengeteg nyitásrontásuk miatt nem tudtak ellépni ellenfelüktől, míg a vendégekben sem volt akkora átütőerő, hogy előnyt harcoljanak ki maguknak. Izgalmas végjátékot ígért a játszma. Az ARC RSE balszerencséjére az elsőszámú feladójának sérülése jelentősen visszavetette. A vége sima hazai pontokat hozott (2:1).

A negyedik szettben Nimsz állt feladóhelyre ajkai oldalon, azonban ez a váltás sem hozta meg a remélt javulást. Fáradni látszottak a vendégek. Szétesett a csapat szerkezete, és játékuk nyomaiban sem hasonlított az első szettben látottakhoz. Hazai oldalon javult a nyitások hatásfoka, ami jelentős előnyt eredményezett. A javuló nyitások, valamint Héger és Simon jó sáncai megoldhatatlan feladat elé állították a vendégeket. A tavaly még ajkai színekben játszó Wlassits nyitássorozata végleg eldöntötte a találkozó sorsát.

Összegezve elmondható a találkozóról, hogy végig a VSA akarta érvényesült. Enervált, feszült játékot produkált az ajkai csapat. A megnyert szettet is inkább a szombathelyiek ajándékozták a vendégeknek. A Poórné játékára épülő támadásokat jól semlegesítették hazai oldalon, a többi ajkai játékos kevesebb lehetősége révén nem tudott maradandót alkotni. A mérkőzésen sokkal tudatosabb, taktikailag érettebb játékot nyújtott a hazai csapat. Héger Zsuzsanna ugyan támadásban nem kapott sok labdát, de mezőnyvédekezésben és sáncban a mezőny fölé nőtt. Simon támadásai az első szett végén bekövetkezett megingást követően jól működtek. Nyitásait ezúttal nem sikerült a tőle megszokott szinten teljesítenie. Mikos lázas betegen, Wlassits sérülten vállalta a játékot. A nehézségek ellenére ők is jó teljesítményt nyújtottak. Tarlaczné érett, taktikus játéka remek, fontos pontokat eredményezett a hazaiak javára. Németh jól irányította csapatát, többnyire jól megválasztott helyeken és ritmusban szolgálta ki társait. A centertámadásokat ugyan nem favorizálta, de ezen a mérkőzésen ez is belefért. Sipos liberójátékával hozta a tőle elvárhatót, egy-két nyitásfogadási hibát leszámítva jó teljesítményt nyújtott. Koltayné pályára lépésekor a taktikai feladatát maximálisan megoldotta.

Mucsi Péter, a VSA edzője: – A mai napon csapatom minden tagja dicséretet érdemel. A tavaszi első helyezett legyőzése nagy fegyvertény. Sajnálom, hogy az első szettet odaajándékoztuk az ellenfélnek, de a mérkőzés egészében érettebb, taktikusabb játékot játszott csapatom az ellenfélnél, és megérdemelten győztük le riválisunkat. Köszönöm játékosaim példás hozzáállását, győzni akarását. Ez a győzelem közösségünk sikere!

NB II, nők, Nyugati-csoport, alapszakasz, 7. forduló

Vasi Sportakadémia – ARC RSE 3:1 (–27, 18, 21, 8)
Ajka, 100 néző. Játékvezetők: Ortner, Kiss L.
VSA: Németh, Wlassits, Mikos, Simon, Tarlaczné, Héger. Csere: Sipos (liberó), Koltayné, Fülöp, Gácsi, Mészáros, Varga. Edző: Mucsi Péter
Ajka: Náray, Kelemen, Poórné, Kolat, Nimsz, Szokol-Humay. Csere: Simon (liberó), Fonyó. Játékos-edző: Poór Tamásné

A forduló további eredményei
Haladás VSE – Pécsi TE-PEAC 0:3
Győri Dózsa SE – Tatabányai Volán SE elhalasztva
Sümegi RE – Szombathelyi Egyetemi SE 2:3

Az állás 7 forduló után
1. Vasi Sportakadémia 13 pont
2. Tatabányai Volán SE 11 pont
3. ARC RSE 10 pont
4. Pécsi TE-PEAC 10 pont
5. Szombathelyi Egyetemi SE 10 pont
6. Győri Dózsa SE 8 pont
7. Sümegi RE 7 pont
8. Haladás VSE 7 pont

(forrás: vsakademia.hu)

Címkék: szombathely röplabda ajka nb ii vasi vsa sportakadémia vasi sportakadémia arc rse

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr72497824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása