Könnyen eldőlhet hétvégén az alapszakasz-elsőség a férfi Extraliga kilencedik fordulójában, hiszen ha a Kecskemét legyőzi legfőbb riválisát, a Kazincbarcikát, egy körrel a zárás előtt biztosítja első helyét. Hogy ez sikerül-e, az már egy másik kérdés… Beharangozó!

MAFC-BME-MAPEI – HPQ-SZEGEDI RSE
(december 4., szombat, 16 óra)

Ki kerüli el az utolsó helyet? Ez a fő kérdése a szombati, fővárosi találkozónak. Egy árnyalatnyival talán a MAFC az esélyesebb, hiszen Vocskó György tanítványai két hete igencsak megszorongatták a Kazincbarcikát, hét közben pedig nagyon fontos, szoros győzelmet arattak a Magyar Kupában hazai pályán a Csepel ellen. Ez jó alap lehet egy sikeres folytatáshoz a budapestieknek, míg a csongrádiak továbbra is a sérültjeik felépülésében reménykedhetnek, és abban, hogy visszatérésük után, a bajnoki középszakaszban jobban fog menni a játék. A szegedi együttesben továbbra is sérült Csányi Dániel, Nacsa Gábor, Strezeneczki Gyula, viszont a Kodolányi elleni kupameccsen Csíkos Gábor már leült a kispadra. Csányival kapcsolatban érdemes megjegyezni, hogy térdműtéten esett át, és várhatóan csak januárban léphet pályára. Persze botorság lenne azt gondolni, hogy Mészáros Péter együttese feltett kézzel jönne a fővárosba, nyilván rendkívül fontos lenne egy önbizalom-növelő győzelem a Szeged számára.

Tippjeink
Rodics Dániel:
3:2
Kovács Gábor: 3:2

VEGYÉSZ RC-KAZINCBARCIKA – KALO-MÉH KECSKEMÉTI SE
(december 4., szombat, 17.30 óra)

Jelenleg a rangadók rangadója az Extraligában! Az egy vereséggel álló Vegyész a veretlenül listavezető Kecskemétet fogadja! A hét közepén a Kecskemét azzal borzolta a kedélyeket a magyar röplabdatársadalomban, hogy a nagy költségekre hivatkozva visszalépett a Challenge Kupától, és inkább kifizeti a 7000 eurós büntetést, de nem utazik Szibériába. Kérdés, a játékosok fejében ez mennyire lesz benne a rangadón – úgy sejtjük, semennyire, hiszen szépen el lett magyarázva, miért is jó az mindenkinek, hogy nem utaznak… A Barcika ezzel szemben nyugodtan készülhetett ellenfelére. A borsodiaknál már nem kérdés, hogy a MAFC otthonában látott szenvedős 3:2-es győzelem csak kisiklás volt-e, vagy Szalai Szabolcs hiányát ennyire meg fogják érezni, hiszen a Veszprémet nélküle is jól megverték. Ezen a rangadón persze hiányozhat a Katarba igazolt ütőjátékos. Az időjárás miatt valószínűleg nem lesz egyszerű az alföldiek útja Kazincbarcikáig, ez talán egy kis segítség lehet majd a hazaiaknak.

Tippjeink
Rodics Dániel:
2:3
Kovács Gábor: 3:2

COMPANY NYELVISKOLA-VESZPRÉMI RC – DUNAFERR SE
(december 4., szombat, 18 óra)

Ugyan a veszprémieknek már matematikai esélyük sincs bekerülni a felsőházba, egy bravúros, Dunaferr elleni győzelemmel bizonyíthatják, hogy van helyük a legjobb négy között, és hogy a rájátszásban majd senki nem mehet ellenük biztosra. Szükségük is lenne egy önbizalom-építő sikerre a hazaiaknak, hiszen egy hete Kazincbarcikán, a kupameccsen simán, 3:0-ra maradtak alul. A Dunaferrnek sem mindegy a végeredmény, hiszen némi szerencsével az alapszakasz végéig még utolérheti a tabellán az előttük álló Kazincbarcikát, és akkor a második helyen karácsonyozhatna – ami már csak a tudat miatt sem mindegy.

Tippjeink
Rodics Dániel:
3:2
Kovács Gábor: 1:3



SK POSOJILNICA AICH/DOB (osztrák) – FINO-KAPOSVÁR
(december 4., szombat, 19 óra)

Kiesés a CEV Kupából, olykor kilátástalan játékkal sima vereség a Humenné otthonában – van honnan felkapaszkodnia a Kaposvárnak. Erre nem lesz éppen a legmegfelelőbb ellenfél Koch Róbert csapata, a Posojilnica, amely idén eddig kiválóan játszik, és jelenleg a veretlen, BL-résztvevő Bled mögött második helyen áll a táblázaton, mindössze egyetlen vereséggel – megelőzik tehát a szintén a Bajnokok Ligájában-szereplő Innsbruckot is! Nehéz elképzelni, hogy a somogyiak akár csak szettet rabolnak az osztrákoktól – a hétfőn látott játékkal semmiképpen nem fognak, abban biztosak lehetünk.

Tippjeink
Rodics Dániel:
3:0
Kovács Gábor: 3:0

Az Extraliga állása 8 forduló után
1. Kecskemét 16 pont
2. Kazincbarcika 15 pont
3. Dunaferr 13 pont
4. Veszprém 10 pont
5. MAFC 9 pont
6. Szeged 9 pont

Címkék: szeged veszprém kecskemét dunaújváros beharangozó kaposvár röplabda kazincbarcika dunaferr mafc vegyész extraliga hpq férfi extraliga közép európai liga mevza

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr342490189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása