A Békéscsabai RSE 3:0-ra nyert az Újbuda TC csepeli otthonában a női Magyar Kupa második fordulójának első mérkőzésén. A végeredmény alapján sima volt a mérkőzés, pedig a játszmák egyre szorosabban alakultak.

Az első szettben 3:3 után Molcsányi Rita forgott a nyitóhelyre, és az első technikai szünetnél már 8:3 volt az állás a vendégek javára. A csabaiak okos ütéseit nem tudták kezelni az Újbuda játékosai és ezeknek köszönhetően a következő szünetre növelték előnyüket a látogatók. Szépen haladt előre a Békéscsaba, és egy apró hullámvölgyet követően behúzta az első szettet.

A második játékrész is hasonlóan kezdődött, mint az első. Gyors békéscsabai pontok, remek akciók, viszont a hazaiak ezúttal sem adták föl, és az első kötelező pihenőig sikerült egy pontra felzárkózniuk, sőt 11:9-re már ők vezettek! Érezhetően lanyhult a viharsarkiak figyelme, de ezt követően megrázták magukat, és 13:13-nál már egyenlő volt az állás. Ezután egyik csapat sem tudott jelentős különbségre szert tenni. 19:19-nél Kerepeczki Márta okosan áttette másodikra a labdát, majd Jezerniczki Tímea blokkolt szépen, ami újabb csabai játszmagyőzelmet eredményezett.

A harmadik felvonás nem a Békéscsaba elképzelései szerint alakult. Sok hibával játszottak ekkor a látogatók, s ez az eredményen is meglátszott. Pallag Ágnes helyett Horváth Vivien lépett pályára, és lassan elkezdték a felzárkózást a viharsarkiak, kezdett összeállni a játék, pontosodtak az ütések, jók voltak a fogadások. Mindez meghozta gyümölcsét, és a második pihenőre már kétpontos csabai vezetéssel vonulhattak a csapatok. Sőt, már 24:19-re is vezetett a vendég, de a hazaiaknak ekkor még sikerült a felzárkózás, és egyenlítettek! A végjáték ismét a vendégeké volt, s hozták a kötelező győzelmet, amivel jelentős lépéselőnybe kerültek a három hét múlva, Békéscsabán esedékes visszavágóra.

Magyar Kupa, nők, 2. forduló, 1. mérkőzés

Újbuda TC – Békéscsabai RSE 0:3 (–14, –20, –24)
Csepel, 50 néző. Játékvezetők: Csikós, Adler
Újbuda: Kovács E. 14, dr. Balczó 11, Varga R. 1, Gombai 4, Korbel 1, Szűcs A. 1. Csere: Kovács D. (liberó), Bánhidi 6, Jakab 1, Molnár B. Edző: Fekete Krisztina
Békéscsaba: Jenei, Molcsányi R. 11, Jezerniczki 13, Fésűs E. 3, Soós N. 8, Pallag 12. Csere: Bucsi (liberó), Czina, Bozóné 1, Kerepeczki 4, Horváth V. 1. Edző: Nagy Attila

Jók: Kovács E., illetve Jezerniczki, Bucsi

Az eredmény alakulása: 1. játszma: 3:3, 4:9, 8:16, 10:21. 2. játszma: 2:5, 11:9, 19:21. 3. játszma: 9:2, 10:5, 13:8, 14:16, 24:24

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Fekete Krisztina: – Voltak jó periódusaink, de alapvetően fegyelmezetlenül játszottunk.
Nagy Attila: – Célunkat elértük. Örülünk a győzelemnek, bár szerencsések vagyunk, hogy ezt a sportágat nem négy nyert szettre játsszák.

További eredmények
Tatabányai Volán SE – NRK-Nyíregyháza 0:3 (–16, –17, –15)
Győri DRC – Nyíregyházi Főiskola SE 1:3 (–4, 22, –13, –11)
Újpesti TE – Palota-Böllhoff 3:0 (14, 12, 18)

(forrás: beol.hu)

Címkék: békéscsaba röplabda magyar kupa újbuda brse

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr812487999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása