A legutóbbi szezonban bronzérmes lengyel PGE Skra Belchatow hazai pályán 3:0-ra nyert a címvédő olasz Trentino BetClic ellen a Bajnokok Ligája D-csoportjának második fordulójában. A teltház, tízezer néző előtt szereplő hazaiak előbb rendkívül szoros küzdelemben, óriási izgalmak közepette, majd meglehetősen simán, végül bravúros fordítást bemutatva kerekedtek felül az idén és tavasszal is BL-aranyérmet nyerő itáliai együttesen.

Bajnokok Ligája, férfiak, D-csoport, 2. forduló
PGE Skra Belchatow (lengyel) – Trentino BetClic (olasz) 3:0 (29, 18, 22)

Az első szettben csak egyszer, az elején alakult ki jelentősebb különbség (4:8), aztán a legvégéig fej-fej mellett haladt a két csapat. Parádés ütésváltások végén a lengyelek nyerték a szettet (31:29). Lendületük a második részben is megmaradt, ekkor nagyon simán győztek (25:18). A harmadik periódusban 20:17-ig az olaszok vezettek és irányították a játékot, a hajrában azonban több bravúros megoldást mutattak be a hazaiak, fordítottak, és szenzációs röplabdával lezárták a meccset, 3:0-ra nyertek az idén és tavaly is BL-győztes Trentino ellen (25:22)!

ÉRTÉKELÉSEK

Michal Winiarski, a Belchatow játékosa: – Nagyon örülök, hogy jól ment a fogadás és a nyitás, valamint a támadás is. Boldoggá tesz, hogy legyőztük az előző csapatomat. Nagyon jól éreztem magam Trentóban, de ettől függetlenül örülök, hogy nyertünk korábbi csapattársaim ellen!

Matej Kazijszki, a Trentino játékosa: – Felkészülten vártuk a csatát, és szerintem ennek megfelelően nagyon jó mérkőzést játszottunk. Minden tőlünk telhetőt megtettünk, de most el kell fogadnunk a vereséget, és csak előre nézni! A Bajnokok Ligája még csak most kezdődött el, ez még csak a sorozat eleje.

Bartosz Kurek, a Belchatow játékosa: – Nagyon bolfog vagyok, hogy sikerült győznünk, de közben már próbálok előre nézni, mert nagyon kemény bajnoki meccsünk lesz szombaton, arra is gondolni kell!

Radosztin Sztojcsev, a Trentino edzője: Sokkal jobban kellene játszanunk ennél. A szerváink nem voltak olyan jók, mint máskor. Pont nélkül maradtunk, s ez alaposan megnehezíti a dolgunkat a csoportban, de én még mindig hiszek benne, hogy ez az eredmény nm fogja befolyásolni a szezonunkat.

Jacek Nawrocki, a Belchatow edzője: – Való igaz, hogy ez még csak a Bajnokok Ligája kezdete, és nem hisszük, hogy verhetetlenek vagyunk, de én nagyon büszke vagyok a csapatomra! Az egész mérkőzés folyamán, végig sikerült nagyon magas szinten röplabdáznunk. Nagyon örülök, hogy a nyitásfogadásunk pontosságát végig meg tudtuk tartani. Rendkívül nehéz olyan csapat ellen játszani, amelyben ilyen sok remekül szerváló játékos van.

A rangadó fotógalériája ide kattintva megtekinthető!

A mérkőzés teljes felvétele ide kattintva megtekinthető!

A meccs statisztikája ide kattintva böngészhető!

Címkék: bajnokok ligája röplabda trentino belchatow

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr822471481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása