Győrben nehéz nyerni, ez évek óta nem is sikerült a Pécsnek, de most megtört az átok. A baranyaiak 3:2-re győztek a kisalföldi megyeszékhelyen a férfi NB II alapszakaszának hatodik fordulójában.

Felkészült, az NB I-et is megjárt csapat a Széchenyi, de ezen a napon sok hibával játszott, és a végjátékban jobban koncentrált a Pécs, így született meg a vendéggyőzelem.

Horváth Balázs lázasan játszott, Tölgyesi és Balla Péter sérülés miatt nem utazott el a pécsi együttessel, de a múlt heti két hiányzó rendelkezésre állt, így erős összeállításban vágott neki a mérkőzésnek a baranyai csapat. Az első szettben mintaszerűen játszott a PEAC, tiszta, fegyelmezett játékkal simán hozta a játszmát. A második játékrészben egy-egy állásban megragadva több pont is elment, és a cserék sem tudták átlendíteni a csapatot, így egyenlített a Győr.

A harmadik szett különleges izgalmakat hozott. Szinte végig a Győr vezetett, de a végjátékra fordult a kocka, és 22:24-nél két játszmalabdája is volt a PEAC-nak, de nem sikerült ezeket értékesíteni. Ezután több szettlabdát is hárított a Pécs, de 29:28-nál már nem sikerült. A negyedik játszma is izgalmas volt, de itt fordított eredmény született, így jött a döntő, rövidített szett. A PEAC jól koncentrálva elhúzott az elején, és a 8:4-es vezetés után végigvitte a különbséget, így megérdemelten nyert.

Fegyelmezett játékkal győztünk, javítva a múlt heti hazai botlást – értékelt a lefújás után Gyöngyösi Zoltán, a Pécs játékos-edzője. – Bár volt néhány bosszantóan gyermeteg hiba, de nagyon örültem, hogy a játék egy-egy mozzanatában végre visszaköszöntek az edzéseken tanult, gyakorolt dolgok. Gondolok itt a tudatos nyitásra, a saját ütők biztosítására, és legfőképpen a támadásokban a megoldások játékhelyzethez illő megválasztására. Győzelmünk titka sok esetben az, hogy Horváth Balázs harminc-negyven pontja mellett van-e olyan csapattag, aki szintén tíz pont felett tud szerezni. Ezen a mérkőzésen sikerült úgy elosztanom a labdákat, hogy mások is pontszerzési lehetőséghez jussanak, és ők éltek is vele, Kiss és Storcz is ponterősen játszott. Takács Attila nehéz feladatot kapott, mert neki idegen poszton kellett játszania. Ez néha kiütközött – ilyenkor le is cseréltem –, de összességében mégis nagyon hasznosan játszott, így a jövőben ezen a poszton is számítok rá. Szabó Dávid kevesebb lehetőséget kapott, mégis voltak nagyon fontos, sáncból szerzett pontjai. Kaszás Zoltán jól irányította védelmet, alakul a tudatos, irányított, támadást jól előkészítő nyitásfogadásunk. Farkas Balázs az edzéshiány miatt mezőnyben kicsit lassú volt, de az első sorban nagy szükség van az ő jó megoldásaira. Mentális stabilitásának köszönhetően a mérkőzés közepén tapasztalható hullámvölgyből a fontos végjátékra nagyszerűen kijött, a döntő szettben kiválóan játszott. Császár Krisztiánnak még szoknia kell a felnőtt mezőnyt, de egy-egy megoldásából látszik, hogy jó játékos válhat belőle.”
 
A Pécs három győzelemmel és két vereséggel áll a nagyon kiegyenlített mezőnyben.

NB II, férfiak, alapszakasz, 6. forduló
Széchenyi ESE-Győr – Pécsi TE-PEAC 2:3 (–19, 20, 28, –23, –11)

Címkék: pécs győr röplabda széchenyi nb ii peac

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr112463241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása