Csütörtök este az osztrák Aon hotVolleys Wien ellen kezdi meg szereplését a CEV Kupában a Kalo-Méh-Kecskeméti SE férficsapata. Az alföldiek legutóbb három éve szerepeltek a nemzetközi porondon, akkor a spanyol Tenerife elleni búcsú után a Challenge Kupában az olasz Modena jelentette a végállomást az együttes számára.

Karagics Mátyás edző szerint az Aon hotVolleys Wien nem jelent leküzdhetetlen akadályt a magyar csapat számára. „Láttam őket videón, és számítógépes elemzés során is – árulta el a tréner. – Jó csapat, de már nem olyan jó, mint a tavalyi szezonban volt. Akkor még hat légiósuk volt, most mindössze egy török és egy szlovák. Az osztrák játékosaik mind válogatottak, szóval erős csapat, de a Kaposvárnak is sikerült legyőznie 3:1-re a Közép-Európai Ligában. Véleményem szerint van reális esély a továbbjutásra. Van három 207 centiméter magas játékosuk, őket mindenképpen meg kell mozgatnunk. Amitől kicsit tartok, az a labda, ugyanis egy olyan fajta játékszert használnak, ami nekünk nincs. Az utolsó edzésen tudtunk ezzel gyakorolni egy kicsit a kaposváriak jóvoltából, de meggyűlhet vele a bajunk a nyitásfogadásoknál.”

Az Európai Röplabda Szövetség (CEV) ismét megváltoztatta a továbbjutással kapcsolatos szabályt a nemzetközi kupákban. Az új rendelkezés szerint a játszmaarány és a pontarány sem számít, ha nem ugyanaz a csapat nyeri a párharc mindkét meccsét, aranyjátszma dönt a továbbjutásról!

CEV Kupa, férfiak, 1. forduló
1. mérkőzések
Asseco Resovia Rzeszów (lengyel) – Kaposvári RSE 3:0
November 18. csütörtök, 20.15: Aon hotVolleys Wien (osztrák) – Kalo-Méh-Kecskeméti SE
Visszavágók
November 25. csütörtök, 18 óra: Kalo-Méh-Kecskeméti SE – Aon hotVolleys Wien
November 25. csütörtök, 18 óra: Kaposvári RSE – Asseco Resovia Rzeszów

A CEV Kupa honlapja ide kattintva megtekinthető!

Címkék: kecskemét röplabda wien hotvolleys cev kupa

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr212455770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása