A Vasi Sportakadémia 3:0-ra nyert a Sümegi RE ellen a női NB II Nyugati-csoportjában, az alapszakasz ötödik fordulójában, Dabroncon. A mérkőzés képgalériája ide kattintva megtekinthető!

Remekül kezdte a mérkőzést a hazai csapat. Ragyogó nyitásainak köszönhetően hatpontos hátrányba került a Vasi Sportakadémia. A vendégek edzője időt kért, és a nyitásfogadás javítására sarkalta játékosait, aminek meg lett az eredménye: 7:7-nél egyenlítettek a szombathelyiek. Lelkes játékának köszönhetően ismét ellépet ellenfelétől a hazai csapat, míg a VSA küzdött az aprócska terem hátrányaival. Összeállt a vendégek nyitásfogadása, ami egyből felgyorsult támadójátékkal párosult. A szett végjátékához közeledve zavar támadt hazai oldalon, a javuló szombathelyi nyitásokkal és sánccal nem tudtak mit kezdeni a sümegiek, így a VSA nyerte az első játszmát összeszedettebb végjátékának köszönhetően.

A második szett elejét ismét a hazaiak kezdték jobban. Az Akadémia csupán javuló mezőnyvédekezésével és támadásaival tudta tartani a lépést a nagyon lelkesen küzdő sümegi csapattal. A vendégek nyitásai rendre célt tévesztettek, így nem csoda, hogy a nagyon motivált hazai csapat fordulhatott előnnyel a hajrára. Wlassits és Simon szélsőjátékának köszönhetően egyenlített a VSA (21:21), és ezzel a lendülettel hamarosan 23:21-re módosította az eredményt. Egy rosszul megválasztott centertámadással ismét esélyt adott ellenfelének a VSA. 23:23-nál Mucsi Péter, a vasiak edzője kért időt, 24:24-nél, valamint 24:25-nél pedig hazai kollégája. Végül a szombathelyi Wlassits nyitása pontot tett a játszma végére.

A harmadik játszma a vendégek előnyét hozta. A mérkőzés ezen szakaszában már dominánsabb volt a J Feljavult a mezőnyvédekezésük és ütőerőben is a fáradó hazai csapat fölé nőttek. 9:9-ig még felküzdötték magukat a hazaiak, de ezzel ellőtték az utolsó puskaporukat is. Wlassits nyitásai, Tarlaczné élményszámba menő ejtései, illetve a Mikos, Simon sánc végleg megpecsételte a sorsát a küzdésből jelesre vizsgázó, azonban a harmadik szettre teljesen elfáradó hazai csapatnak.

Összességében dicséret illeti a csapatokat, mert közönségszórakoztató, izgalmas mérkőzést vívtak. A hazaiak amíg erővel, koncentrációval bírták, jól játszottak, és borsot törtek a vendégek orra alá. A VSA-t a szűk és alacsony terem megfogta a mérkőzés elején. Amikor javultak a nyitások, akkor védekezésben és támadásban is ellenfele fölé nőtt. A mérkőzés megnyerését taktikai felkészültségének és kimagasló szélsőütő-teljesítményeinek köszönheti a vendégcsapat. A sümegi csapat hazai pályán ilyen lelkes játékkal bárkinek meglepetést okozhat.

Mucsi Péter, a VSA edzője: – Gratulálok a hazai csapatnak, remek játékkal rukkolt elő a mai napon. Saját csapatomat is dicséret illeti, hiszen ismét bizonyították a játékosok, hogy remek sportemberek, és a hetek óta tartó és fokozódó nehézségeink ellenére ismét példásan helytálltak, és bizonyították, hogy a VSA jó közösség, igazi nagybetűs csapat.

NB II, nők, Nyugati-csoport, alapszakasz, 5. forduló

Sümegi RE – Vasi Sportakadémia 0:3 (–19, –24, –16)
Dabronc, 100 néző. Játékvezetők: Ortner, Kertész
Sümeg: Stubán, Vincze, Kecskés, Tar, Simon, Holczer. Edző: Petre Eduard
VSA: Németh, Wlassits, Mikos, Simon, Tarlaczné, Mészáros. Csere: Sipos (liberó), Fülöp, Gácsi, Varga. Edző: Mucsi Péter

(forrás: vsakademia.hu)

Címkék: röplabda sümeg nb ii vsa vasi sportakadémia

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr972449263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása