A Veszprémi Egyetemi SC hazai pályán 3:0-ra nyert a tartalékos összeállításban pályára lépő Kalocsai SE ellen a női NB I alapszakaszának kilencedik fordulójában. Sikerükkel a bakonyiak életben tartották a legjobb négy közé jutási reményeiket.

A mérkőzés elején fej-fej mellett haladt a két együttes, egymás hibáiból éltek a csapatok. 10:10-ig nem tudott egyik fél sem meglépni, ekkor azonban a veszprémi lányok kezdtek magukra találni, és átvették az irányítást. A második technikai időnél 16:14 volt az állás, 18:15-nél pedig már hárommal vezetett a VESC. Javult a hazai sáncmunka, támadásban is feljavult Oláh János edző együttese, a határozott ütések eredményesek voltak. 20:16-nál fordultak a hajrára a csapatok, a veszprémiek nem adtak esélyt a Kalocsának a felzárkózásra, 24:18-nál már játszmalabdához jutottak, amit Kovács Anikó jó sáncával sikerült is kihasználniuk (25:18, 1:0).

Két gyors ponttal nyitották a második játszmát a vendégek, de a veszprémiek 3:2-re fordítottak, és a kezdeti megingás után visszavették a kezdeményezést. 5:3-nál már kettővel vezettek, amit az első technikai időre sikerült megduplázniuk. (8:4) A folytatásban 10:5-nél megtorpantak a hazaiak, a szerencse is több ízben a Kalocsa mellé állt, a háló is segített életben tartani a sok hibával játszó vendégek reményeit. 10:8-ra, majd 13:12-re is felzárkóztak, de egyenlíteniük nem sikerült. A második technikai időnél 16:14-et mutatott az eredményjelző, majd 20:16-nál a kalocsai edzőnek kellett időt kérnie. A lendületben lévő veszprémieket azonban nem lehetett megállítani, 22:16-ot követően már 24:17-nél játszmalabdához jutottak, amit ugyan egy rossz kalocsai nyitásnak köszönhetően csak negyedszerre sikerült kihasználniuk, de a megszerzett előny bőven kitartott a szett végéig (25:20, 2:0).

Remekül kezdték a harmadik játszmát is a hazaiak, rögtön elhúztak 4:1-re, de egy hálóba ütött szervával átadták a nyitás jogát, és vele együtt a kezdeményezést is a vendégeknek, ami kis híján megbosszulta magát. Nagy lelkesedéssel és zsinórban négy pontot ütve fordított a Kalocsa (4:5), de időben észhez kaptak a veszprémi lányok, egyenlítettek, majd az első technikai időre visszaállították a hárompontos differenciát. (8:5) Nem akarták könnyen adni a mérkőzést a vendégek, minden pontért megküzdöttek, többször közel álltak az egyenlítéshez. 10:9-nél Kovács bombája, 11:10-nél pedig egy rossz labdaérintés akadályozta meg őket az egyenlítésben. 14:10-nél újra négy pont volt a különbség, a hazai oldalon Szelle Dóra és Környei Dóra is magabiztosan fejezte be a feladásokat. A folytatásban néhány pontot sikerült ledolgoznia a Kalocsának, két-hárompontos differenciánál felváltva estek a pontok: 16:14, majd 19:16 volt az állás. A hajrában ezúttal nem lehetett elbizonytalanítani a veszprémi lányokat, állva hagyták a Kalocsát, és 24:16-nál mérkőzéslabdához jutottak, amit Kovácsnak másodszorra sikerült kihasználnia (25:17, 3:0).

NB I, nők, alapszakasz, 9. forduló
Veszprémi Egyetemi SC – Kalocsai SE 3:0 (18, 20, 17)

EDZŐI ÉRÉTKELÉSEK

Oláh János: – A Palota-meccs után megbeszéltük, hogy a röplabdának egy örömforrást kell jelentenie számunkra, ha nem tudunk felszabadultan játszani, akkor görcsös erőlködés lesz az egészből. Jobb képességű a csapatunk, de egyelőre küzdünk magunkkal, az edzéseken sokkal jobb a hangulat, mint a mérkőzéseken. Örülünk a győzelemnek, ami kötelezőnek mondható volt, megyünk tovább, de a pszichés gátakat át kell törni ahhoz, hogy kijöjjön a csapatban rejlő tudás.
Kováts Ágnes: – Erősen tartalékosan érkeztünk a mérkőzésre, a kezdőcsapatból négy emberünk hiányzott különböző okok miatt. Ennek ellenére a látott játékkal elégedett vagyok, csak az eredménnyel nem. Nagy fiatal a csapatunk, két 13 éves játékosunk is játszott ma.

Az állás 9 forduló után
1. Kaposvár 16 pont (24:12)
2. Miskolc 16 pont (25:15)
3. Újbuda 15 pont (21:15)
4. Veszprém 14 pont (22:14)
5. Eger 12 pont (16:19)
6. Palota 12 pont (14:21)
7. Szolnok 10 pont (9:20)
8. Kalocsa 10 pont (8:22)
A Szolnok és a Kalocsa egy meccsel kevesebbet játszott, egymás elleni mérkőzésüket november 28-ra halasztották.

(forrás: hajraveszprem.hu)

Címkék: veszprém röplabda kalocsa vesc

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr302448411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása