Két magyar sportoló egy német klubnál, de még nem látták egymást játszani! Az Alemannia Aachen röplabdázójáról, Liliom Ritáról, valamint labdarúgójáról, Stieber Zoltánról van szó!

Stieber Zoltán pénztárcájában kincset hord. Egy apró fecnit, amelynek eszmei értéke felbecsülhetetlen: Puskás Ferenc autogramját. A technikás Stieber még véletlenül sem hasonlítaná össze magát példaképével. Az Alemannia csatárának az aláírás egy plusz motiváció a ligába kerülés rögös útján. Egy másik aacheni magyar, Liliom Rita, az Alemannia röplabdacsapatának játékosa viszont már második éve a Bundesligában játszik. A két magyar már több mint két éve él Aachenben, de egyelőre még nem látták a másik játékát.

A focista és a röplabdajátékos: mindketten magyarok, de mindketten német színekben, ugyanannál a klubnál játszanak, mindketten támadók, mindketten a nézők kedvencei, és persze ezt egyikük sem ismeri el. És még egy hasonlóság: még nem látták egymás játékát. De ez rövid időn belül változni fog, ígéri a fiú.

Liliom Rita 2009 októberében érkezett Aachenbe, nagyon hamar megvetette a lábát, és gyorsan bekerült a magyar válogatottba is. Gyorsan megtanulta szeretni az aachenieket. „A közönség rendkívül fontos, hogy sikeresek legyünk” – mondta a sportoló az Aachener Zeitungnak. Rita szereti a várost, annak hangulatát.

Bizonyos értelemben Rita nem is választhatott volna jobb várost, mint Aachen. Szeret utazni, és Aachenből könnyű ezt megtenni, de amit még nagyon szeret a magyar lány, az a karnevál. Néha lazítani is kell, mondja Zoltán, aki a focinak él. Természetesen ő is szereti a várost. Ha a foci jó, minden jó, vallja a német lapnak a magyar sportoló, aki megígérte, hogy nemsokára láthatják a nézők a Neuköllner utcai csarnokban is. És akkor valószínűleg lesz egy kedvenc női sportolója, és talán egy második autogram is bekerül a pénztárcájába!

A magyar lány a szombat délutánját szurkolóinak szenteli, írja az Aachener Zeitung. A város két pontján is autogramot fog osztani. Aki kíváncsi, ne habozzon. Akár a másik magyar sportolót is elcsípheti!

(forrás: dunatv.hu)

Címkék: német németország bundesliga röplabda liliom

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr332441679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása