Kicsit furcsa lehet, de ezúttal csak egyetlen fordulót rendeznek a női Extraliga alapszakaszában a hétvégén, mégpedig a nyolcadikat. Az első teljes kör (azaz hét forduló) után az első négyben lévő csapatok az 5-8. helyen állókkal játszanak, így a „kicsik” számára ez lehet az utolsó igazi esély a felzárkózásra. Beharangozó!

NRK-NYÍREGYHÁZA – MÁV ELŐRE PRO-PÁTRIA ELECTRONICS SC
(november 12., péntek, 18 óra)

Tavasszal a rájátszásban emlékezetes körülmények között győzött a MÁV Előre Nyíregyházán, ezzel alapozva meg négy közé jutását. Idén az első „visszavágón”, Székesfehérváron az NRK győzni tudott a szezonnyitón, és ez olyan lökést adott Kőhalmi Richárd edző tanítványainak, hogy jelenleg a tabella negyedik helyén állnak, és csak rosszabb játszmaarányuknak köszönhetően szorulnak a harmadik Gödöllő mögé. Persze evés közben jön meg az étvágy, így nem csoda, hogy a szabolcsiak némileg csalódásként élték meg, hogy az elmúlt hétvégén mindkét rangadójukat elvesztették. Fontos lenne a hazaiaknak az újabb győzelem, hiszen a MÁV csak egy ponttal áll mögöttük a tabellán! Ez főleg az utolsó két találkozónak köszönhető, hiszen a fehérváriak előbb idegenben győzték le a Gödöllőt, majd otthon verték meg a másik nyíregyházi csapatot, a Főiskolát, és előtte is csak emlékezetes körülmények között, öt szettben szenvedtek vereséget a Vasas ellen, Fésüs Irén lányai tehát jó formában vannak. Nagy kérdés, hogy a pénteki időpont, és a hosszú utazás mennyit fog kivenni a szinte csak iskoláskorú játékosokból álló fehérváriakból – ha ezzel sikerül megbirkózniuk, bizony a tavaszi meccshez hasonlóan most is megizzaszthatják a szabolcsiakat.

Tippjeink
Rodics Dániel:
3:2
Kovács Gábor: 3:1

NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA SE – BSE-FCSM
(november 14., vasárnap, 16 óra)

A teljes csapattal kiálló ligaelső látogat a sérülésektől és betegségektől tizedelt, nyeretlen ligautolsóhoz – azt hiszem, erre mondják, hogy országos kettes! A hazaiak, úgy néz ki, idén már nem számíthatnak Botos Fruzsina játékára – a rutinos ütőjátékosra térdműtét vár. Ezzel szemben a vendégeknél mindenki hadra fogható, Sándor Renáta továbbra is szenzációs, így nem lennénk meglepve, ha – természetesen nem lebecsülve a nyíregyháziakat – Hollósy László edző minden játékosának lehetőséget tudna adni a bizonyításra a vasárnapi találkozón.

Tippjeink
Rodics Dániel:
0:3
Kovács Gábor: 0:3

BÉKÉSCSABAI RSE – TEVA-GÖDÖLLŐI RC
(november 14., vasárnap, 17 óra)

Érdekes találkozó vár a Gödöllőre Békéscsabán a rendkívül kiszámíthatatlan házigazda ellen. Nagy Attila edző tanítványai nincsenek jó formában, ráadásul a sorsolásuk sem éppen a legjobb – gyors egymásutánban játszottak/játszanak ugyanis a három bajnokesélyessel, a BSE-vel, a Vasassal, most pedig a Gödöllővel. Első két ellenfelükkel szemben simán, 3:0-ra maradtak alul, ráadásul a játék is hagyott nem kevés kívánnivalót maga után. Elsősorban ebben, azaz a mutatott játékban kell sokat fejlődniük a viharsarkiaknak, ha komoly ellenállásra akarják kényszeríteni az előző fordulóban Nyíregyházán győző gödöllőieket. A hazaiak dolgát megkönnyíti, hogy a hírek szerint ellenfelük továbbra sem számíthat elsőszámú feladójára, Borlai Lucára, ám cseréje, Tóth Luca éppen egy hete, Szabolcsban bizonyította, hogy ő is képes győzelemre vezetni csapatát. A vendégek mesterének, Deme Gábornak egyértelműen több, jobb, képzettebb játékos áll a rendelkezésére, kérdés, hogy a hosszú utazás miként fog hatni a csapatra. A Gödöllőnek nagyon kellene a siker, hogy tapadjon az élmezőnyre, míg a hazaiak egy esetleges sikerrel zárkózhatnának az előttük lévőkre, és elkerülhetnének az osztályozót jelentő hetedik helyről. Idei első találkozásukkor a Pest megyeiek két szoros és egy sima szettben győztek, most valószínűleg ennél nehezebb dolguk lesz.

Tippjeink
Rodics Dániel:
2:3
Kovács Gábor: 1:3

ÚJPESTI TE – VASAS DUNA AUTÓ ÓBUDA
(november 14., vasárnap, 18 óra)

Az eredetileg kiírthoz képest egy órával később kezdődik a két fővárosi csapat összecsapása (az információt ezúton is köszönjük az UTE technikai vezetőjének, Nagy Péternek!), ám nem valószínű, hogy ez bármiben is befolyásolni fogja a csapatokat. A Vasas remek formában van, zsinórban öt győzelemnél tart, ráadásul egy hete a szokásosnál simábban, három szettben győzött Békéscsabán. A BSE elleni idegenbeli találkozót leszámítva eddig mindig volt valaki, aki igazán jól játszott, amikor égett a ház, aki átsegítette a csapatot a nehéz pillanatokon, de Békéscsabán ezúttal az egész csapat, minden lehetőséget kapó játékos kiválóan szerepelt. Ebből hatalmas erőt meríthetnek Jókay Zoltán játékosai. A másik oldalon korántsem ilyen rózsás a helyzet – a szezonra nagy tervekkel készülő UTE szereplése egyelőre elmarad a várakozásoktól, hiszen a csapat eddig negatív mérleggel áll, ám mikor máskor lehetne elindulni felfelé, mint egy bajnokesélyes rivális ellen aratott nagy győzelemmel?! Kérdés, hogy ezúttal melyik arcukat mutatják majd Farkas Mihály játékosai. Azt, amelyiket a BSE elleni első szettben láthattuk, vagy azt, amelyiket a többi játszmában produkáltak? Dambendzet Nathalie-ra minden bizonnyal ezúttal is kulcsszerep hárul majd, ám nagy szüksége lenne társai jó játékára is ahhoz, hogy igazán eredményes tudjon lenni. A két csapat első meccsét a Vasas nyerte 3:1-re, az erőviszonyok, az eddig mutatott játék, illetve az aktuális forma alapján ez az eredmény most is reálisnak tűnik.

Tippjeink
Rodics Dániel:
1:3
Kovács Gábor: 1:3

Női Extraliga-adatbankunkat ide kattintvatekinthetik meg!

Az állás 7 forduló után
1. BSE 13 pont (20:6)
2. Vasas 13 pont (18:9)
3. Gödöllő 11 pont (17:10)
4. NRK-Nyíregyháza 11 pont (15:12)
5. Újpest 10 pont (12:15)
6. MÁV Előre 10 pont (12:16)
7. Békéscsaba 9 pont (9:16)
8. Nyíregyházi Főiskola 7 pont (2:21)

Címkék: máv székesfehérvár nyíregyháza beharangozó békéscsaba röplabda ute fehérvár újpest gödöllő főiskola vasas bse extraliga nyíregyházi főiskola brse női extraliga máv előre nrk

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr552441138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása