Mint azt korábban már írtuk, vasárnap is pályára lépnek legjobb női klubcsapataink az Extraligában, hiszen folytatódik a bajnokság! Már a hetedik forduló következik, amely több érdekes, izgalmas meccset tartogat. Beharangozó!

BÉKÉSCSABAI RSE – VASAS DUNA AUTÓ ÓBUDA
(november 7., vasárnap, 17 óra)

A Békéscsaba rendkívül kiábrándító teljesítményt nyújtott pénteken a bajnok BSE otthonában. Még egyszer nem játszhatnak ilyen rosszul Nagy Attila tanítványai! Szerencséjükre gyorsan lehet javítani, ráadásul hazai pályán, egy újabb bajnoki aranyesélyes, a Vasas ellen. A fővárosiak nagy csatában, öt játszmában verték meg az NRK-t (azt az NRK-t, amelynek otthonában pedig a csabaiak nyertek simán), így mindenképpen jó lelkiállapotban készülhetnek Jókay Zoltán edző játékosai a számukra nem kifejezetten kedves viharsarki túrára. Az utóbbi években mindig nagyon szenvedtek az óbudaiak az ország keleti végében, nem lennénk meglepve, ha ez most sem lenne másként. A Vasas számára a Nyíregyháza elleni meccs legfontosabb hozadéka – a győzelmen kívül persze –, hogy bizonyosodott, Jókay bátran számíthat cserejátékosaira a fontos helyzetekben is. Ezzel szemben úgy tűnik, Nagy Attila keresi még az ideális összeállítást , kérdés, vasárnap megtalálja-e a legjobb hatost.

Tippjeink
Kovács Gábor:
2:3
Rodics Dániel: 2:3

MÁV ELŐRE PRO-PÁTRIA ELECTRONICS SC – NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA SE
(november 7., vasárnap, 17 óra)

Nagyszerű győzelemmel mutatta meg pénteken a MÁV, hogy bizony nem adta még fel négybe jutási álmát! A Gödöllő otthonában nyerni még akkor is nagy fegyvertény, ha tudjuk, a Pest megyeieknél többen is sérüléssel vagy betegséggel bajlódnak. A nagyszerű idegenbeli győzelem után az első sikerét továbbra is üldöző Főiskola legyőzése könnyebb feladatnak tűnik, ráadásul ezúttal már ismét ott lehet a fehérvári kispadon Fésüs Irén edző is. A Főiskolát az ág is húzza, hiszen nem elég, hogy nem jön a várva várt győzelem, a sérülésekkel és betegségekkel is meggyűlik a baja Kolozsi János edzőnek – az Újpest elleni hazai meccsen például két feladóval kellett játszania csapatának. A találkozó esélyese egyértelműen a hazai csapat, a szabolcsiaknak a jelenlegi helyzetükben egy játszmagyőzelem is nagy bravúrnak számítana.

Tippjeink
Kovács Gábor:
3:0
Rodics Dániel: 3:0

NRK-NYÍREGYHÁZA – TEVA-GÖDÖLLŐI RC
(november 7., vasárnap, 17 óra)

Hivatalosan ez lenne a forduló rangadója, ám a gödöllőiek koránt sincsenek életük legjobb szakaszában – kezdőfeladójuk, Borlai Luca elvesztése nagyon érzékenyen érintette Deme Gábor csapatát. A MÁV elleni vereség után mindenképpen javítania kellene a vendégcsapatnak, mert ha nem vigyáz, akár az alapszakasz legjobb négy csapata közül is kicsúszhat! Az NRK a Vasas otthonában bizonyította, hogy az tapasztalt és a fiatal játékosok remek csapatot alkotnak, bárkivel képesek felvenni a versenyt, és mindenkinek méltó ellenfelei tudnak lenni! Hazai pályán ők a rangadó esélyesei, győzelmükkel tapadnának az egy-egy vereséggel álló BSE, Vasas duóra.

Tippjeink
Kovács Gábor:
3:1
Rodics Dániel: 3:0

ÚJPESTI TE – BSE-FCSM
(november 7., vasárnap, 17 óra)

Érdekes találkozó lesz a címvédő újpesti vendégjátéka, hiszen úgy tűnik, a lila-fehérek kezdenek formába lendülni! Zsinórban két bajnoki győzelemnél járnak, és minden bizonnyal szeretnék megnehezíteni a városmajoriak dolgát is. Több egykori BSE-játékos is van az újpestieknél (elég ha csak Kovács Tímeára gondolunk), így biztosan nagy bizonyítási vágy fogja hajtani őket egykori kenyéradójuk ellen. Sándor Renáta kikapcsolása ezúttal is kulcsfontosságú lesz, ám a hazaiaknak nem árt majd odafigyelniük a Békéscsaba ellen remekül játszó Tóth Gáborné, Horváth Alexandra kettősre sem – utóbbi játékos a szezon eddigi egyik legkellemesebb meglepetése, a somogyi röplabdázó valósággal újjászületett Hollósy kezei alatt. Kérdés, hogy visszatérhet-e a lilák feladója, Natalija Papizsanszkaja, vagy ismét a két fiatal, Ancsin Kitti és Lutter Eszter egyike fog-e feladni. Igaz, az eredmények egyelőre azt igazolják, velük sem lett gyengébb a csapat, sőt! Érdekes találkozó lesz, az biztos!

Tippjeink
Kovács Gábor:
2:3
Rodics Dániel: 0:3

Címkék: máv székesfehérvár nyíregyháza beharangozó békéscsaba röplabda ute fehérvár újpest gödöllő főiskola vasas bse extraliga nyíregyházi főiskola brse máv előre nrk

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr332427584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása