A Budapest-bajnokság I. osztályának legutóbbi aranyérmese, a MAFC-Vásárhelyi csütörtök este az Extraligában szereplő Company Nyelviskola-Veszprémi RC ellen játszik a Magyar Kupa első fordulójában. A továbbjutásról az osztálykülönbség miatt egy meccs dönt, amelyet Angyalföldön rendeznek.

A fővárosi csapat keretéből csupán ketten vagy hárman nem játszottak korábban a felnőtt NB I-ben vagy az Extraligában, hiszen az együttes tagjai egy kivétellel a MAFC-ban is szerepeltek. Heten játszottak az NB I-et megnyerő, így az Extraligába 2005-ben feljutó csapatban: Ardon András, Bokor László, Dobos Viktor, Farnady Ernő, Gáspár Attila, Szabó László és Tóth Miklós.

A négy évvel ezelőtti bajnoki bronzérmes csapatból hárman (Bokor László, Takács László és Tóth Miklós) vannak, akik közül ketten (Bokor és Takács) a két évvel ezelőtti bronzcsapatban is ott voltak, mindketten egykori B-válogatottak. A csapatból egyébként rajtuk kívül is szerepeltek többen különböző utánpótlás-válogatottakban.

A MAFC-Vásárhelyi várható kezdőcsapata: Dobos, Sós (vagy Takács L.), Bokor L., Gáspár, Szabó L., Ardon. Liberó: Horváth Levente. Cserék: Farnady, Tóth M., Eckert, Csizmadia P., Takács L.

Tavasszal megnyerte a Budapest-bajnokság első osztályát az együttes (azóta érkezett Bokor és Takács), nem is akárhogyan, hiszen azonos pontszámmal, és teljesen azonos játszmaaránnyal végzett, mint legfőbb riválisa, az OSC, csupán a pontarányban bizonyult jobbnak! Idén eddig veretlen a csapat a bajnokságban, pedig már játszott a tavalyi ezüstérmes OSC-vel, illetve a harmadik, a Magyar Kupában rendszeresen vitézkedő Pénzügyőrrel is.

„Tisztában vagyunk vele, hogy nem mi vagyunk a mérkőzés esélyesei – mondta Tóth Miklós. – Szeretnénk egy jót játszani egy erős csapat ellen, és persze nyerni akarunk. Külön készülünk a Veszprém felugrásos nyitásaiból, és igyekszünk majd rendezett sáncokkal megtörni a támadásaikat, aztán győzzön a jobb!”

Magyar Kupa, férfiak, 1. forduló
MAFC-Vásárhelyi – Company Nyelviskola-Veszprémi RC

• A mérkőzés ideje: November 4. csütörtök, 17 óra 30 perc
• A mérkőzés helye: Dobos C. József Vendéglátóipari Szakképző Iskola, Budapest XIII. kerület, Huba utca-Angyalföldi út sarok (bejárat az Angyalföldi út felől, a Hotel Ibis, korábban Volga szálló mögött)

A találkozó után, 20 óra 30 perctől rendezik ugyanitt a Pénzügyőr SE – HPQ-Szegedi RSE mérkőzést.

Címkék: veszprém röplabda magyar kupa mafc vrc

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr412420401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása