A Kunhegyes után a Gyenesdiás ellen is győzött a Pécsi TE-PEAC a férfi NB II-ben. A baranyaiak az alapszakasz harmadik fordulójában hazai pályán 3:0-ra nyertek a Balaton-partiak ellen.

A Gyenesdiás csapata rutinos, a játékot újrakezdő, valamint nagyon fiatal, a játékot most tanuló keszthelyi röplabdásokból áll. Idén újoncok az NB II-ben, hazai pályán a pécsiek számára elvárható volt az aktuális rivális legyőzése. Bár a PEAC játszmavesztés nélkül, a végső győzelmet egy pillanatig sem kockáztatva nyert, a játéka messze elmaradt az NB I-es Kodolányi elleni Magyar Kupa-meccsen (2:3) mutatott színvonaltól. Sok játékos indiszponáltan, fegyelmezetlenül, és nem kellő lelkesedéssel játszott, ami láthatóan nagyon nem tetszett a hazaiak edzőjének.

Az első játékrész után több cserejátékost is pályára küldött Gyöngyösi Zoltán, a harmadik szettben pedig folytatta a cserék sorozatát. A mérkőzést a sok csere, illetve a technikai és állásrendi hibák, valamint az ellenfél reklamációi miatt nagyon sok játékmegszakítás jellemezte. A nézőket, akik ismét szép számmal látogattak ki a mérkőzésre, csak az utolsó szett hozta lázba, de az sem a mutatott játék, hanem az izgalmas végjáték miatt.
 
Gyöngyösi Zoltán, a Pécs játékos-edzője: Játszmavesztés nélkül hoztuk a kötelezőt, de a mutatott játék miatt nagyon mérges vagyok a csapatomra!

A Pécs eddig két győzelemmel áll a bajnokságban, de november 6-án a végső győzelemre is esélyes Kaposvár junior ellen kell felvennie a harcot, ráadásul idegenben. Ha a játéktudásuknak megfelelő színvonalon játszanak majd a pécsi fiúk, akkor rabolhatnak játszmákat a magyar bajnok utánpótláscsapatától.

NB II, férfiak, alapszakasz, 3. forduló
Pécsi TE PEAC – Gyenesdiási Kinizsi SK 3:0 (17, 14, 26)

Címkék: pécs gyenesdiás röplabda pte peac

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr692414125

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása