Ki tudja követni a Kecskemétet?

 2010.10.29. 07:54

A Kazincbarcika vagy a Dunaferr tudja követni a jelenleg veretlenül listavezető Kecskemétet a férfi Extraligában? Ez az alapszakasz hétvégi, ötödik fordulójának legfontosabb kérdése! A két élcsapat a borsodi városban találkozik egymással. Beharangozó!

MAFC-BME-MAPEI – KALO-MÉH-KECSKEMÉTI SE
(október 30. szombat, 16 óra)
Hazai pályán legyőzte az erősebb kerettel rendelkező Veszprémet a MAFC, ez intő jel lehet az alföldiek számára is, egyébként komolyan nem kell tartaniuk a meccstől. Elsőszámú ütőjátékosuk, Tóth II Gábor, valamint kezdőfeladójuk, Tóth I Gábor is sérült, mégis rangadót nyertek a Dunaferr és a Kazincbarcika ellen is, ezúttal is ők az esélyesek, talán csak az általuk megszokottnál sokkal szűkebb, alacsonyabb káposztásmegyeri terem zavarhatja meg őket.

Tippjeink
Kovács Gábor: 0:3
Rodics Dániel: 1:3

VEGYÉSZ RC-KAZINCBARCIKA – DUNAFERR SE
(október 30. szombat, 17 óra 30 perc)
A forduló rangadójának igazából nincs is tétje. Hogy miért? Hát azért, mert négy forduló alatt szinte tökéletesen körvonalazódtak az erőviszonyok, miszerint a Kecskemét, a Kazincbarcika és a Dunaferr jut a legjobb három közé, a többiek pedig az alsóházba kerülnek a középszakaszban. Már most meglehetősen nagy szakadék tátong a tabellán a felső három és az alsó három között, s nem valószínű, hogy a helyzet változni fog. A csapatok az alapszakaszbeli eredményeket a folytatásban nem viszik magukkal, így akár tétnélkülinek is nevezhetnénk ezt a csatát, erre azonban még nem ragadtatjuk magunkat. A lényeg: a vereségnek súlyos következménye valószínűleg egyik együttes számára sem lesz. Toronyai Miklós sérülés miatti kiesését nem érzi meg a házigazda, hiszen Lehóczky László ugyanolyan jó feladó. Ha mindkét oldalon mindenki egészséges és jó formában van, parádés rangadó kerekedhet a meccsből!

Tippjeink
Kovács Gábor: 3:1
Rodics Dániel: 3:1

COMPANY NYELVISKOLA-VESZPRÉMI RC – HPQ-SZEGEDI RSE
(október 30. szombat, 18 óra)
A négy kör után nyeretlenül utolsó Veszprém számára itt a lehetőség a rossz sorozat megszakítására. Az egy sikerrel rendelkező (otthon a MAFC-ot 3:2-re verő) Szeged legyőzése nem tűnik lehetetlen feladatnak a két és fél szetten keresztül már Dunaújvárosban is kifejezetten okosan, mutatósan, jól játszó bakonyiak számára, kiváltképp úgy, hogy a hírek szerint a csongrádiak sérülés miatt Csíkos Gáboron kívül elsőszámú támadójukat, Nacsa Gábort is kénytelenek nélkülözni.

Tippjeink
Kovács Gábor: 3:1
Rodics Dániel: 3:1

Az állás 4 forduló után
1. Kecskemét 8 pont
2. Kazincbarcika 7 pont
3. Dunaferr 7 pont
4. MAFC 5 pont
5. Szeged 5 pont
6. Veszprém 4 pont

A férfi Extraliga adatbankja ide kattintva megtekinthető!

TEAM CLUB AUSTRIA – KAPOSVÁRI RSE
(október 30. szombat, 20 óra 15 perc)
A Közép-európai Liga alapszakaszának ötödik fordulójában a Kaposvár az ausztriai Linzbe látogat, és az osztrák válogatott ellen játszik. Az Innsbrcuk és a szlovén Bled ellen vesztett, a horvát Mladost Marina Kastela ellen győzött a Team Club Austria, tehát a somogyiaknak sem lesz könnyű dolguk, ha meg akarják szerezni a négyes döntőbe kerüléshez valószínűleg elengedhetetlenül fontos két pontot. Vegyes képet mutat a Kaposvár eddigi teljesítménye, éppen itt az ideje egy idegenbeli bravúrnak. Ezt talán némileg megkönnyíti, hogy az osztrákok egy nappal korábban is pályára lépnek, pénteken a szintén osztrák Aon hotVolleys Wien ellen játszanak.

Tippjeink
Kovács Gábor: 1:3
Rodics Dániel: 2:3

Címkék: szeged veszprém kecskemét dunaújváros beharangozó kaposvár röplabda kazincbarcika dunaferr mafc vegyész extraliga férfi extraliga közép európai liga kaposvári rse vrc mevza

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr692406941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása