Lezárult az első párharc a Magyar Kupa első fordulójában, és máris megszületett az első meglepetés: a nőknél az NB I-ben listavezető Újbuda TC kettős győzelemmel búcsúztatta az Extraligában szereplő MÁV Előre együttesét!

Érdekesség, hogy a párharc két mérkőzését két nap alatt (kedden és csütörtökön) letudták a csapatok. A székesfehérváriak egyik találkozón sem a legerősebb összeállításban szerepeltek, Tálas Zsuzsanna helyett édesanyja, az edzőnő Fésüs Irén adott fel, míg Papp Dóra helyett Rivnyák Eszter játszott.

Ide kapcsolódik az a hír is, miszerint megszületett az első edzőváltás a szezonban: az öt forduló után négy győzelemmel és egy vereséggel az NB I-es tabella élén álló Újbuda TC szakmai munkáját már nem Dobos János irányítja...

Egy másik, szintén kétmérkőzéses párharcban a Nyíregyházi Főiskola SE hazai pályán simán nyert a Kalocsai SE ellen az első találkozón. A szabolcsiak négy meccs után nyeretlenek az Extraligában, a kalocsaiak pedig egy győzelemmel rendelkeznek az NB I-ben. Az önbizalom növelésére tökéletesen alkalmas volt a csütörtöki mérkőzés a hazaiak számára, hiszen nagyjából tetszés szerint érték el pontjaikat, és az összes egészséges cserejátékos pályára léphetett. A sérült Botos Fruzsina és a betegségéből felépülőben lévő Savic Bernadett nem lehetett ott a társak között, Roma Flóra pedig lázasan vállalta a játékot. A mérkőzés közepétől Homoki Judit irányított a nyíregyháziaknál, de ez sem okozott zavart, az élvonalbeli együttes így bizakodva várhatja a visszavágót.

Magyar Kupa, nők, 1. forduló, 1. mérkőzés

Nyíregyházi Főiskola SE – Kalocsai SE 3:0 (6, 8, 15)
Nyíregyháza, 50 néző. Játékvezetők: Vári, Hóbor
Nyíregyháza: Szalai 1, Akimova 2, Szikszai 18, Lévai 5, Sipos Z. 7, Roma 4. Csere: Morvai 8, Tóth D. 5, Sipos T. 10, Homoki 2. Edző: Kolozsi János
Kalocsa: Tóth V. 4, Dabis 4, Bencsics 3, Vén 1, Bessenyei, Jánosi 1. Csere: Greksa 1, Szendrőy. Edző: Kováts Ágnes

Az eredmény alakulása. 1. játszma (13 perc): 5:0, 5:2, 12:2, 12:5, 20:5. 2. játszma (14): 9:3, 11:6, 21:8. 3. játszma (18): 4:0, 6.4, 12:4, 16:6, 19:10, 19:14

Ásznyitás: 20–5
Rossz nyitás: 7–4

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Kolozsi János: – Örülök annak, hogy mindenkinek lehetőséget tudtunk adni, és hogy így tartalékolhatunk a visszavágón a bajnokságra.
Kováts Ágnes: – Elégedett vagyok, mert a túlnyomórészt 14-15 éves lányok a maguk módján helytálltak a lényegesen erősebb, rutinosabb ellenféllel szemben.

Női Magyar Kupa adatbankunk ide kattintva megtekinthető!

(forrás: szon.hu, pensumvolley.hu)

Címkék: röplabda kalocsa magyar kupa újbuda nyíregyházi főiskola máv előre

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr262390163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása