Puspán Balázs, az Extraligában szereplő Company Nyelviskola-Veszprémi RC feladója blogjában osztotta meg gondolatait a csapat eddigi szerepléséről, s a kijavításra váró hibákról.

Csapatunk a második fordulóban a MAFC ellen elszenvedett 3:2-es vereség után vasárnap délután újabb értékes pontot hullajtott el vendégként a Dunaferr otthonában. A több mint kétórás mérkőzés hatalmas csatát hozott, amelyet az első és a negyedik játékrészek kivételével végig kézben tartottunk, az ötödik szettben mégsem mellénk állt a szerencse. Az eseménynek külön pikantériát adott, hogy csapatunk játékosai közül Tóth Tibor, Czintula Mihály, Németh Zoltán, Cziczó Gábor és jómagam is éveket töltöttünk el a Fejér megyei iparvárosban.
A négy vereségünk mellett nulla győzelmet mutató mérlegünk véleményem szerint rendkívül csalóka, hiszen a Kazincbarcika, a MAFC és a Dunaferr elleni mérkőzések is nyerhetőek lettek volna, sőt háromból kettőn illett volna győznünk. A vereségeket edzésen egymás között a Mesterrel (Nyári Sándorral) értékeltük, és figyelembe véve, hogy késve kezdtünk bele a felkészülésbe, illetve, hogy kulcsjátékosaink bajlódtak és bajlódnak ma is kisebb-nagyobb sérülésekkel, úgy gondoljuk, nincs nagy probléma, célunk változatlanul a legjobb négy közé, illetve a dobogóra kerülés.

A 3:2-es vereségek egyik fő oka mindenképpen a fejben történő fáradtság lehet. Ha sikerül a koncentrációs képességeinken fejleszteni, végig tudunk összpontosítani, nem lehet a továbbiakban problémánk a kiélezett, szoros meccseken sem. Ehhez viszont nagyon sok és monoton gyakorlatot kell elvégezni edzésen, ami kevésbé szórakoztató, mint például az egymás elleni játék, de hát ezt vállaltuk, ha az eredményességhez erre van szükség, elvégezzük természetesen. Bízunk egymásban, bízunk az edzőnkben, reméljük, elindul a szekér előrefelé, s győzelmeket szállíthatunk a szurkolóinknak és Veszprém városának.

Jó hír a csapat tájáról, hogy Tóth Tibor, aki a csapatunk húzóemberének számít, újra teljes értékű edzéseket végezhet azután, hogy még augusztusban egy felkészülési tornán izomszakadást szenvedett a vádlijában, és talán lassan Bánhegyi István is visszatérhet a pályára. Továbbra is hiányzik Nagy Attila a keretből, aki sikeres vádliműtéten esett át az elmúlt időszakban.

Legközelebb október 30-án játszunk Veszprémben a Lovassy Gimnáziumban a HPQ-Szeged csapata ellen, amelyre minden érdeklődőt szeretettel várunk!

(forrás: vehir.hu)

Címkék: veszprém röplabda extraliga vrc puspán

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr212385828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása